/ SULI / suli

SULI suli kategória (601)

Nyolcadikos vagyok, és középiskolába felvételiztem. Mikor kapom meg az értesítést arról, hogy hová vettek fel? - Ha idén felvételiztetek középiskolába, már nem kell sokat várnotok, hogy kiderüljön, felvettek-e titeket.
2015-03-25 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Az első bankszámlanyitás (az ezzel járó teendők miatt) ijesztőnek tűnhet, de nem kell annak lennie. A megfelelő tervezés és tájékozódás megkönnyítheti a döntést. Az alábbi tippeket követve biztosabban boldogulsz majd.
2015-03-23 Nincs hozzászólás
Mindenkinek vannak céljai, álmai, ám sokszor nehéznek tűnhet az, hogy milyen utat válasszunk, hogyan kezdjünk neki a megvalósításnak. Összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsokat ahhoz, hogy a kitűzött céljaidat meg tudd valósítani.
2015-03-20 Nincs hozzászólás
Neked is vannak kedvenceid a tanárok között? Úgy érzed, ők értelmes emberi lényként kezelnek? De mi a helyzet azokkal a tanárokkal, akik nem lopták be magukat a szívedbe?
2015-03-17 Nincs hozzászólás
Manapság szinte folyamatosan stresszhelyzetben vagy. Bizonyítanod kell az iskolában, meg kell felelni a szülők és a barátok elvárásainak, a környezet hatásairól nem is beszélve. Valószínűleg azt hiszed, a stressz csak a hangulatodat befolyásolja, ám ez nem így van. Kihat az egész szervezetedre.
2015-03-15 Nincs hozzászólás
Ha már volt részed középiskolai tesztírásban, akkor azt is tudhatod, hogy olykor-olykor előfordulhat bárkivel, hogy kikapcsol az agya, lefagy a rendszer, és jön a pánik. Még a legjobb tanulókkal is megesik időnként!
2015-03-13 Nincs hozzászólás
A dolgozatírás nem is olyan emberpróbáló feladat, mint azt hinnéd. Különösen abban az esetben nem, hogyha tisztában vagy a gyengéiddel és az általad leggyakrabban vétett hibákkal. A KamaszPanasz a leggyakoribb hibákat mutatja be ebben a cikkében, illetve ahhoz is tippeket ad, hogy hogyan kerülheted el őket!
2015-03-11 Nincs hozzászólás
Neked is kezd eleged lenni a klikkesedésből? A trükkökből? Abból, hogy ugyanúgy kell kinézned, mint a többieknek? Mégsem mersz változtatni az öltözködéseden, nehogy kiközösítsenek? Félsz, hogy idén csoporton kívül maradsz, és pikkelni fognak rád az osztálytársaid?
2015-03-09 Nincs hozzászólás
Lehet, hogy egy házi dolgozathoz, egy projekthez, vagy csak egy rajzhoz lenne szükséged kreativitásra. Bár sok tippet olvashatsz, melyek leírják például egy rajz elkészítéséhez szükséges lépéseket, ám ha csak ezeket követed, a munkád sablonos és erőltetett lehet.
2015-03-06 Nincs hozzászólás
Új szerepben próbálta ki magát Puskás Peti: osztályfőnöknek állt, ugyan csak egy rendhagyó óra erejéig. Az énekes egy budapesti gimnázium végzős diákjaival beszélgetett a társadalmi felelősségvállalásról, és Peti bevallotta, meglepte őt a diákok nyitottsága.
2015-03-03 Nincs hozzászólás
Ginzeng, hal, bogyók vagy koffein? Kellő odafigyeléssel és megfelelő ételekkel a memóriád háromszor hatékonyabban működik, a koncentráló képességed pedig javulni fog.
2015-03-02 1 hozzászólás
A rágógumi a tanárokat ugyan az őrületbe kergeti, ám egy új kutatás eredménye szerint javítja a teljesítőképességeket. A cukormentes rágógumi óra alatti, dolgozat- illetve házi feladat írás közbeni rágása jelentősen csökkenti a stresszt, ezáltal növeli a koncentrációs készséget, így a rágózó diákok jobban teljesítenek.
2015-02-27 Nincs hozzászólás
Szívesen tanulnátok külföldön, vagy legalább pár hetet valamelyik külföldi egyetem campusán töltenétek? Ma olyan ösztöndíjakat ajánlunk nektek, amelyekkel megvalósíthatjátok terveiteket.
2015-02-26 Nincs hozzászólás
A világ tele van szuper könyvekkel, amelyek csak arra várnak, hogy elolvasd őket. De hogy találod meg azokat az olvasnivalókat, amelyeket szeretni fogsz? Íme, néhány tipp!
2015-02-23 Nincs hozzászólás
A tinédzserek mentális képessége gyorsabb ütemben javulhat vagy gyengülhet, mint azt eddig gondolták - mutatta ki egy kutatás. Egészen eddig az volt az általános nézet, hogy az IQ-nk szintje statikus, nem változik az élet folyamán.
2015-02-22 1 hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 41  >  >>