/ SULI / suli

SULI suli kategória (579)

Még javában tombol a nyári azünet, de gondoltál már arra, hogyan okosodj a nyári szünet alatt is? Bár a nyár a pihenés és feltöltődés ideje, arra is tökéletes, hogy az agyadat egy kicsit megtornáztasd.
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este.
Összegyűjtöttünk pár praktikát, aminek a segítségével csökkenteni tudod a stressz negatív hatásait. A stresszhelyzeteknek különböznek abban a tekintetben, hogy hogyan lehet őket megoldani. Mit tehetsz egészséged megőrzéséért?
Várhatóan ma este 20 órától hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek a hivatalos kihirdetést követően leghamarabb a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetőek.
A többhónapos hajtás után mindenki örül, amikor a végén fellélegezhet egy kicsit, és azt mondhatja: végre vége van. Igen ám, de most kezdődhet a találgatás, hogy vajon felvettek-e oda, ahova szeretted volna vagy sem?
Vonjunk ki eperből DNS-t, programozzunk robotokat, szimuláljunk le egy brit bírósági tárgyalást, fejtsük meg egy festményt elemezve, hogy milyen gazdasági-politikai helyzet uralkodott az adott korban, vagy éppen esettanulmányok segítségével játsszuk el, hogy mi irányítunk egy multinacionális vállalatot.
Ma jár le az adat- és sorrendmódosítás, illetve a dokumentumpótlás határideje, az Educatio ügyfélszolgálata ezért egészen estig válaszol a felvételizők kérdéseire.
Hosszú, kemény tanéven vagy túl, és most végre nem kell attól rettegned, hogy elalszol, elkésel. Ideje elgondolkodnod azon, hogyan hozd ki a legtöbbet a nyaradból. Ne értsd félre – szeretem a lustálkodós nyarakat. Egyetemi hallgatóként viszont tudom, hogy az értelmesen eltöltött nyári szünet sokat segít abban, hogy sikeresen felvételizz majd az általad kiválasztott egyetemre. Ezért összeszedtünk néhány tippet, hogyan hozd ki a nyári szünetből a legtöbbet.
Nagyon sok ember fél, amikor az egész osztály előtt kell beszélnie, retteg, hogy kineveti a közönség, ha valamit elhibáz. A lámpaláz egy olyan állapot, amelyben szervezeted felkészül a megmérettetésre, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújthasd. Az ilyenkor a testedben felszabaduló stresszhormonok (pl. az adrenalin) segítenek téged az összpontosításban.
Kíváncsi voltál már arra, hogy vajon neked mekkora az IQ-d? Hogyan lehet megállapítani valakinek az intelligenciáját?
Kamasz szerkesztőnk, Gyarmati Anna jelenleg Angliában tanul, és éppen a magyar érettségihez hasonló, úgynevezett A-level vizsgáival "küzd". Élményeiről és tapasztalatairól kérdeztük.
Matekdoga, szintfelmérő, érettségi, felvételi, vizsgaidőszak… Ez csupán néhány példa azokra az igencsak stresszes napokra, melyek a serdülők felnőtté válásának rögös útját szegélyezik.
Buzas Chrisztofer, a Rózsaszentmártoni Móra Ferenc Általános Iskola hatodikos tanulója évek óta kitartóan küzd a sikerért a kempo nevű sportágban. Néhány nappal ezelőtt a lisszaboni kempo világbajnokságon a magyar csapat tagjaként egy arany és egy bronz érmet szerzett. A sport szeretetéről, a kitartásról, a családról és az iskoláról faggattuk Christofert.
Hogy sikerült az érettségid? Erre a kérdésre kerestük a választ a KamaszPanasz idén érettségiző tagjai között.
Az izmaid növeléséhez edzőterembe jársz, futsz, túrázol. Ugyanígy edzeni kell a tested legfontosabb részét: az agyadat is. Így gyorsabb és jobb lehetsz a tanulásban. Cikkünkből megtudhatod, hogyan tornáztasd az agyad, hogy gyorsabban tanulj és több dologra emlékezz.
<<  1 2 3 4 ... 39  >  >>