/ SULI / suli

SULI suli kategória (603)

Engem nagyon megviselt az érettségi időszak, úgyhogy megértelek, ha rád tör néha az "ötperc", a kétségbeesés, és a "hagyjukafenébe" érzés. Érettségi előtt mindenki ingerültebb és kialvatlanabb az átlagosnál. Jobbat nem tudok mondani, csak azt, hogy lelki szemeiddel lásd a „Sikeresen felvételt nyert..” kezdetű sms-t és a nyarat, amikor kipihenheted az érettségi fáradalmait. Kitartást kívánok, pár tanáccsal próbálok én is hozzájárulni a pontjaidhoz.
2015-04-17 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Az érettségi már nem is tűnik olyan távolinak. Megindult a visszaszámlálás, már csak szűk három hét a vizsgákig. A tudatos tanulást vagy a halogatást választottad? Félsz a kudarctól, vagy a sikerért küzdesz?
2015-04-15 Nincs hozzászólás
Izzadsz, a ceruzád végét rágod, remeg a gyomrod, miközben a tanár a feladatlapokat osztja? Rengetegen (köztük a felnőttek is) izgulnak, ha tudásukról kell számot adniuk.
2015-04-13 Nincs hozzászólás
Döntött a kormány a szakképzés átalakításáról: változik a szakközépiskolák és szakiskolák rendszere, több vállalkozást próbálnak bevonni a duális képzésekbe is. Növelnék az ösztöndíjakat, valamint ingyenessé teszik a második szakképesítés megszerzését.
2015-04-11 Nincs hozzászólás
Közeleg az érettségi, ezért nem árt egy kis gyakorlás! Íme, a 2014-es közép- és emelt szintű történelemérettségi feladatai és hivatalos megoldókulcsai. Ellenőrizd, hogy jól válaszolnál-e, ha ma lenne a vizsga!
2015-04-08 Nincs hozzászólás
Ha rossz jegyet kapsz, az néha akár katasztrófának is tűnhet. Aggódhatsz, hogy az év végi jegyedet befolyásolhatja, vagy, hogy megbukhatsz a tantárgyból. De nem mindig olyan rossz a helyzet, mint amilyennek tűnik. Ha túl sokat aggódsz egy rossz jegyed miatt, azzal befolyásolhatod a többi órán nyújtott teljesítményedet is, tehát ne veszítsd el a fejed. Íme, néhány érv, hogy miért ne borulj ki, ha rossz jegyet kapsz.
2015-04-06 Nincs hozzászólás
Elkezdted a tanulást az érettségire, de nehézségeid adódtak a felkészülésben? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat. Olvasgasd cikkeinket, és hagyd, hogy megkönnyítsük a felkészülésedet! Tanulási tippek otthoni felkészüléshez, házi dolgozat írásához, érettségihez, külföldi tanuláshoz.
2015-04-03 Nincs hozzászólás
Nem emlékszel hova raktad a szemüveged? Nem emlékszel az új osztálytársad nevére? Ilyenkor látszik, hogy mennyire sokféle dolgon jár az agyunk. Hogyan érheted el, hogy a fontos dolgok rögzüljenek az agyadban?
2015-04-02 Nincs hozzászólás
Tizedikes vagyok, tehát nekem már kötelező az érettségihez az önkénteskedés. Hogyan teljesíthetem ezt? Valóban elég elmenni szemetet szedni?
2015-04-01 Nincs hozzászólás
Lassan célegyenesbe érkeznek, akik idén érettségiznek. Mutatjuk a legfontosabb dátumokat, amire figyelni kell.
2015-03-30 Nincs hozzászólás
Tanulási tippekből sosem elég! Nem mindegy ugyanis, hogy miként látsz hozzá a felkészülésnek. Fokozd a tanulás hatékonyságát ötleteink segítségével!
2015-03-27 Nincs hozzászólás
Nyolcadikos vagyok, és középiskolába felvételiztem. Mikor kapom meg az értesítést arról, hogy hová vettek fel? - Ha idén felvételiztetek középiskolába, már nem kell sokat várnotok, hogy kiderüljön, felvettek-e titeket.
2015-03-25 Nincs hozzászólás
Az első bankszámlanyitás (az ezzel járó teendők miatt) ijesztőnek tűnhet, de nem kell annak lennie. A megfelelő tervezés és tájékozódás megkönnyítheti a döntést. Az alábbi tippeket követve biztosabban boldogulsz majd.
2015-03-23 Nincs hozzászólás
Mindenkinek vannak céljai, álmai, ám sokszor nehéznek tűnhet az, hogy milyen utat válasszunk, hogyan kezdjünk neki a megvalósításnak. Összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsokat ahhoz, hogy a kitűzött céljaidat meg tudd valósítani.
2015-03-20 Nincs hozzászólás
Neked is vannak kedvenceid a tanárok között? Úgy érzed, ők értelmes emberi lényként kezelnek? De mi a helyzet azokkal a tanárokkal, akik nem lopták be magukat a szívedbe?
2015-03-17 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 41  >  >>