/ SULI / suli

SULI suli kategória (666)

A kérdés már régóta sokakat foglalkoztat: a férfiak tényleg okosabbak a nőknél? A válasz: nem, de meg vannak győződve ennek ellenkezőjéről. A férfiak egója gyakran sokkal nagyobb, mint a tényleges IQ-ja. Meglepő azonban, hogy mi a nők véleménye a férfiak intelligenciájáról.
2015-11-28 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Nem egyszerű a diszlexiával együtt élni. Azok számára, akik ilyen problémával küzdenek, fontos feladat az olvasási- és íráskészségek fejlesztése. Nem lehetetlen elérni a kitűzött célt, de sok türelemre lesz szükséged, sokat és sokkal keményebben kell gyakorolnod, mint másoknak.
2015-11-27 Nincs hozzászólás
Bármilyen meglepő, az agyad alvás közben is teljes gőzzel dolgozik. A tanulás szempontjából a mélyalvás szakasza tűnik döntő jelentőségűnek – állapította meg egy tanulmány.
2015-11-26 2 hozzászólás
Tudod, mi a tanulás egyik alapvető titka? A lényeg megtalálása. Ha sikerül kibogozni a tananyagból a kulcsfontosságú részeket, azzal elérheted, hogy tisztán átlásd a dolgokat, felfedezd az összefüggéseket, ráadásul így sokkal tovább az emlékezetedben maradnak a részletek, mint az odafigyelés nélkül bebiflázott tananyag esetén.
2015-11-23 1 hozzászólás
Ha éppen a gimnázium utolsó évében jársz, akkor hamarosan el kell kezdened gondolkodnod azon, hogy melyik egyetemen tanulsz tovább. Mit kell tenned, ha külföldi egyetemen töröd a fejed? Cikkünk segít eligazodni.
2015-11-21 Nincs hozzászólás
Az idei felsőoktatási ranglistában a Semmelweis Egyetemet az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem követi a hallgatói és az oktatói kiválóság alapján. - tette közzé az Eduline oktatási portál.
2015-11-18 Nincs hozzászólás
Nem lesz könnyű dolga azoknak, akik 2017-ben akarnak felvételizni. A legtöbb szakra már kötelező legalább egy emelt szintű érettségi, de van, ahova kettő is kell. Az igazi nehézség 2020-ban jöhet, amikor már nem lesz olyan alap- és osztatlan képzés, ahol legalább egy tantárgyból ne követelnék meg a magasabb szintű érettségi teljesítését, sőt a középfokú nyelvvizsga is kötelező lesz. - írja az eduline.hu.
2015-11-17 Nincs hozzászólás
Ha lehetőséged van egy cserediák-programban részt venni, semmiképpen ne hagyd ki! Íme, 7 ok, amiért érdemes részt venni egy ilyen kalandban.
2015-11-16 Nincs hozzászólás
A Darthmouth Egyetem kiadott egy listát, amely olyan tippeket tartalmaz, amelyek segíthetnek a diákoknak fejleszteni a memóriájukat. Ezek a tippek bárkinek a segítségére lehetnek abban, hogy kicsit tudatosabban és okosabban (nem feltétlenül keményebben) tanuljon. Íme, a kedvenc tippjeink.
2015-11-13 Nincs hozzászólás
Végéhez közeledik az őszi érettségi időszak: az emelt szintű szóbelik után hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik. - írja az MTI.
2015-11-12 Nincs hozzászólás
Egyre több iskolás használ energiabombát, valamilyen agyserkentőt, hogy bírják a tanulással járó megpróbáltatásokat. A mérték a lényeg - hangsúlyozza a Kamaszpanasz által megkérdezett Dr. Zacher Gábor, toxikológus.
2015-11-11 1 hozzászólás
Az asztalod rendetlen, nem tudod, hová tetted az órarendedet (ha megvan még egyáltalán), a fejed zsong a megtanulni valók listájától, és a könyv, amit már 5 perce keresel, az orrod előtt hever? Elfelejtetted, hogy holnap írtok egy dolgozatot, és a tesi cucc is otthon maradt? Lehet, hogy mindez nem csak egyszerű szórakozottság eredménye!
2015-11-10 Nincs hozzászólás
Egy fontos témazáró dolgozat vagy egy vizsga kifejezetten idegőrlő lehet és rengeteg stresszes pillanatot okozhat - a KamaszPanasz az alábbi tippekkel szeretne segíteni abban, hogy nyugodtan és magabiztosan vághass neki a különböző vizsgahelyzeteknek!
2015-11-09 Nincs hozzászólás
Talán azt gondoltad, amikor felvettek az egyetemre, hogy tudod, hogyan kell tanulni, és jól teljesíteni az egyetemi órákon. Ezek a kurzusok azonban teljesen más módon folynak, mint amihez a gimiben hozzászokhattál. Ha az első hónapok alatt sem sikerült belerázódnod az egyetemi tanulásba, ne ess kétségbe, mutatunk néhány praktikát.
2015-11-06 Nincs hozzászólás
Órák, házi feladatok, fakultációk… Még a teljesen egészséges diákok számára is nehézséget okoz időnként, hogy ne essenek ki a ritmusból. De mi történik, ha egy betegség vagy műtét miatt hosszabb időt kell távol maradnod az iskolából? Tippek, hogy ne maradj le.
2015-11-03 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 45  >>