/ SULI / suli

SULI suli kategória (638)

Fellélegezhetnek a végzősök, a mai napon véget érnek a tavaszi érettségi vizsgák. Az izgalmak viszont most kezdődnek: a felvételizőknek két fontos dátumra érdemes odafigyelniük!
2015-06-26 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Tombol a nyári szünet, de gondoltál már arra, hogyan okosodj a szünet alatt is? Bár ez az időszak a pihenés és feltöltődés ideje, arra is tökéletes, hogy az agyadat végre kedved szerint is megtornáztasd. Nem mellesleg, remek időtöltési lehetőség az esős napokra, amikor nem tudsz kimozdulni otthonról.
2015-06-25 Nincs hozzászólás
Kíváncsi voltál már arra, hogy vajon neked mekkora az IQ-d? Hogyan lehet megállapítani valakinek az intelligenciáját?
2015-06-23 Nincs hozzászólás
Nem árt, ha meg tudjuk magunkat védeni, hiszen sok olyan helyzetbe kerülhetünk, ahol szükségünk lesz rá. Egy buliból hazafelé, az utcán, és sokszor csakis egyedül magadra számíthatsz.
2015-06-20 Nincs hozzászólás
A bukás utáni érzelmi felépülés néha komolyabb kihívást jelenthet, mint megismételni az adott évet. Nagyon keményen dolgoztál az egész év folyamán, és hopsz, hirtelen az összes befektetett időd és energiád kárba veszett. Sokaknak a bukás aláássa az önbizalmát és még nehezebbé teszi, hogy később továbblépjenek. A legjobb dolog, amit egy bukás után tehetsz, hogy vársz, hogy felépülj. Nem csak te leszel ettől erősebb és elszántabb a jövőben, de még a jegyeid is javuló tendenciát fognak mutatni.
2015-06-18 Nincs hozzászólás
Unatkoztál már valaha nyáron? Ha igen, akkor most mindent megtehetsz, hogy ezen a nyáron egy percig se tétlenkedj!
2015-06-17 1 hozzászólás
A diákok június 15-től 26-ig vizsgáznak a középiskolákban. Az eredményeket a vizsgák után fogják megtudni a végzősök.
2015-06-15 Nincs hozzászólás
Legyen szó egy új tananyag vagy nyelv elsajátításáról, az elménk folyamatosan új információt szív fel, minden nap tanulunk valamit. Egy kis karbantartással az elméd borotvaélessé válhat, és kész lesz bármilyen kihívással megbirkózni, és magáévá tenni az új információt. Tartsd az elméd csúcsformában, és kövesd tippjeinket!
2015-06-11 Nincs hozzászólás
Kitartás! Már csak egy hét van hátra az idei tanítási időszakból. Ezt követően összesen 1 millió 267 ezer diák számára kezdődik meg a várva várt, két és fél hónapos szünidő.
2015-06-08 Nincs hozzászólás
Nyelvvizsgára készülsz? A gyakorláshoz elengedhetetlen, hogy nyelvi tesztekkel bizonyosodj meg arról, hol is tartasz a tanulásban. Német és angol nyelvű tesztjeinkből kiderülhet, mely területeken kell még erősítened, mielőtt élesben is számot kell adnod a tudásodról.
2015-06-07 Nincs hozzászólás
A hatékony tanulási technikán túl léteznek olyan trükkök is, amelyek szintén befolyásolják a felkészülésedet. Ha beépíted ezeket a tanulási rutinodba, akkor hamarosan nemcsak a jegyeid közötti különbséget fogod látni, hanem magabiztosan fogod tudni a tananyagot, jóval a vizsgaidőszak után is. Íme, néhány nagyszerű pszichés trükk, ami segít a tanulásban.
2015-06-04 Nincs hozzászólás
Nyakunkon a szóbeli érettségi, az egyetemi záróvizsgák és év végi megpróbáltatások időszaka - tanulás közben pedig hajlamosak vagyunk túl sokat idegeskedni. Hogyan enyhíthetjük a stresszt tanulás és a dolgozatírások, vizsgák közben? Összegyűjtöttük a 10 leghatásosabb módszert.
2015-05-30 Nincs hozzászólás
Ma már a legtöbb iskolában számítógépen megszerkesztett házi dolgozatokat kérnek a tanárok, az internet használata nem tiltott, de figyelni kell néhány alapvető szabályra, ha szöveget emelsz át a munkádba.
2015-05-29 Nincs hozzászólás
Pénteken matek témazáró, töri felelés és angol szódoga. Ismerős a helyzet? Itt az idő, hogy bepánikolj? Nyugi, van néhány módszer, melyek segítségével egyszerre akár három teszten is jól tudsz teljesíteni.
2015-05-26 Nincs hozzászólás
Már jócskán benne vagyunk az érettségi időszakban: lassan befejeződnek az írásbelik, és gőzerővel kell készülni a szóbeli vizsgákra. Hogyan fogj hozzá, milyen szempontokat tarts szem előtt? Tanácsok a szóbeli érettségire való készüléshez.
2015-05-24 1 hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 43  >>