/ SULI / suli

SULI suli kategória (598)

Köztudott, hogy vannak ételek, melyek segítik az agyműködést. Ezért esznek például vizsgaidőszakban a hallgatók banánt. De ha ez így van, akkor léteznek olyan ételek is, amelyek butítanak? Az Oxford Egyetem egyik friss kutatása megállapította, hogy léteznek ilyen ételek.
2014-12-19 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Pszichológiai tippekkel segítünk, hogyan javítsd a tanulás hatékonyságát és eredményességét!
2014-12-18 Nincs hozzászólás
Ha te is az utolsó pillanatra halogatod a dolgokat, akkor biztos már neked is kellett egyetlen éjszaka alatt házi dolgozatot írnod. Mindenesetre, ha azon kapod magad, hogy már este 10 óra van, mikor megnyitod az üres Word dokumentumot, pedig tudod, hogy a doga másnapra határidős, ezt a cikket neked írták!
2014-12-16 Nincs hozzászólás
Közeleg a nagy vizsga, és még nem tudtál eleget tanulni? Vagy az érettségi anyaggal vagy lemaradva? Ha megfogadod tanácsainkat, garantáltan jól megy majd a felkészülés a vizsgákra.
2014-12-15 Nincs hozzászólás
Sokszor kívántad már, hogy bárcsak varázsütésre jobban oda tudnál figyelni tanórán, vagy több agysejttel rendelkeznél? Nos, sajnos a dolog nem megy ilyen könnyen, de ha változtatsz bizonyos dolgokon az étrendeddel kapcsolatban, nagyon sokat segíthetsz magadnak.
2014-12-09 Nincs hozzászólás
Hogy tanultál meg bicajozni? Úgy, hogy valaki adott neked néhány jó tanácsot, azután pedig sokat gyakoroltál. Ugyanezzel a módszerrel tudsz tanulni is. Senki sem születik úgy, hogy tudja, hogyan kell elsajátítani az anyagot. Van néhány tanácsunk, amely segíthet tanulni.
2014-12-08 Nincs hozzászólás
Észre sem vesszük, hogyan morzsolódik az idő, hogyan telnek el a percek, órák anélkül, hogy elvégeznénk a feladatunkat. Sőt mi több: anélkül telnek a percek, hogy nekikezdenénk a feladatunknak. Miért? És hogyan tudjuk a halogatás csapdáit kikerülni?
2014-12-07 Nincs hozzászólás
Hány iskolát jelöljünk meg? Melyik iskolát rakjuk az első helyre? Mivel akarsz foglalkozni? Meddig akarsz tanulni? Szeretnél inkább szakmát szerezni? Csupa olyan kérdés, ami a 14 évesek számára aktuális.
2014-11-13 Nincs hozzászólás
A középiskola nagyban más, mint az általános. Az általános iskolában kisebbek az osztályok, barátságosabb légkör.
2014-11-12 Nincs hozzászólás
Gondoltál már arra, milyen lenne külföldön tanulni? Világot látni, új emberekkel megismerkedni és közben nyelvet tanulni? A jó hír, hogy van rá lehetőséged: léteznek olyan nyári, féléves vagy egy évig tartó programok, melyeket kimondottan középiskolásoknak találtak ki.
2014-10-30 Nincs hozzászólás
A főiskolán, egyetemen rengeteg esszét kell majd írnod. Íme, néhány tipp, mely segít javítani az írásbeli képességeidet, hogy ne legyenek nehézségeid a későbbiekben (sem).
2014-10-25 Nincs hozzászólás
Ki akarod deríteni, hogy mi is az, amire az életben leginkább vágysz? Nem tudod, hogy mit kezdj az életeddel? Sokan élik úgy az életüket, hogy fogalmuk sincs arról, hogy mit is akarnak, mivel eddig a szüleik mindig megmondták nekik, hogy milyen döntéseket hozzanak.
2014-10-23 Nincs hozzászólás
Nem egyszerű a diszlexiával együtt élni. Azok számára, akik ilyen problémával küzdenek, fontos feladat az olvasási és írás készségek fejlesztése. Nem lehetetlen elérni a kitűzött célt, de sok türelemre lesz szükséged, sokat és sokkal keményebben kell gyakorolnod, mint másoknak.
2014-10-21 Nincs hozzászólás
A tanulást lehet tanulni? Vannak olyan trükkök, melyek segíthetnek neked a tanulást könnyebbé, esetleg gyorsabbá tenni. Tanulási stílusunkban különbözünk. Te melyik kategóriába tartozol?
2014-10-17 2 hozzászólás
Egyetemistáknak való részmunkaidős állást keresel? Ha igen, akkor tudnod kell, hogy számos remek lehetőség áll előtted. Sok munka ezek közül működhet az egyetemi időbeosztásoddal együtt is. Néhányat pedig még a campus területén is megtalálhatsz.
2014-10-14 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 40  >  >>