/ SULI / suli

SULI suli kategória (574)

Vonjunk ki eperből DNS-t, programozzunk robotokat, szimuláljunk le egy brit bírósági tárgyalást, fejtsük meg egy festményt elemezve, hogy milyen gazdasági-politikai helyzet uralkodott az adott korban, vagy éppen esettanulmányok segítségével játsszuk el, hogy mi irányítunk egy multinacionális vállalatot.
2014-07-11 Nincs hozzászólás
Ma jár le az adat- és sorrendmódosítás, illetve a dokumentumpótlás határideje, az Educatio ügyfélszolgálata ezért egészen estig válaszol a felvételizők kérdéseire.
2014-07-10 Nincs hozzászólás
Hosszú, kemény tanéven vagy túl, és most végre nem kell attól rettegned, hogy elalszol, elkésel. Ideje elgondolkodnod azon, hogyan hozd ki a legtöbbet a nyaradból. Ne értsd félre – szeretem a lustálkodós nyarakat. Egyetemi hallgatóként viszont tudom, hogy az értelmesen eltöltött nyári szünet sokat segít abban, hogy sikeresen felvételizz majd az általad kiválasztott egyetemre. Ezért összeszedtünk néhány tippet, hogyan hozd ki a nyári szünetből a legtöbbet.
2014-07-03 Nincs hozzászólás
Nagyon sok ember fél, amikor az egész osztály előtt kell beszélnie, retteg, hogy kineveti a közönség, ha valamit elhibáz. A lámpaláz egy olyan állapot, amelyben szervezeted felkészül a megmérettetésre, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújthasd. Az ilyenkor a testedben felszabaduló stresszhormonok (pl. az adrenalin) segítenek téged az összpontosításban.
2014-06-17 Nincs hozzászólás
Kíváncsi voltál már arra, hogy vajon neked mekkora az IQ-d? Hogyan lehet megállapítani valakinek az intelligenciáját?
2014-06-12 Nincs hozzászólás
Kamasz szerkesztőnk, Gyarmati Anna jelenleg Angliában tanul, és éppen a magyar érettségihez hasonló, úgynevezett A-level vizsgáival "küzd". Élményeiről és tapasztalatairól kérdeztük.
2014-05-30 Nincs hozzászólás
Matekdoga, szintfelmérő, érettségi, felvételi, vizsgaidőszak… Ez csupán néhány példa azokra az igencsak stresszes napokra, melyek a serdülők felnőtté válásának rögös útját szegélyezik.
2014-05-29 Nincs hozzászólás
Buzas Chrisztofer, a Rózsaszentmártoni Móra Ferenc Általános Iskola hatodikos tanulója évek óta kitartóan küzd a sikerért a kempo nevű sportágban. Néhány nappal ezelőtt a lisszaboni kempo világbajnokságon a magyar csapat tagjaként egy arany és egy bronz érmet szerzett. A sport szeretetéről, a kitartásról, a családról és az iskoláról faggattuk Christofert.
2014-05-28 Nincs hozzászólás
Hogy sikerült az érettségid? Erre a kérdésre kerestük a választ a KamaszPanasz idén érettségiző tagjai között.
2014-05-27 Nincs hozzászólás
Az izmaid növeléséhez edzőterembe jársz, futsz, túrázol. Ugyanígy edzeni kell a tested legfontosabb részét: az agyadat is. Így gyorsabb és jobb lehetsz a tanulásban. Cikkünkből megtudhatod, hogyan tornáztasd az agyad, hogy gyorsabban tanulj és több dologra emlékezz.
2014-05-19 Nincs hozzászólás
Az Oktatási Hivatal közzétette a 2014-es közép- és emelt szintű biológiaérettségi feladatait és hivatalos megoldókulcsát. Ellenőrizd, hogy jól válaszoltál-e!
2014-05-15 Nincs hozzászólás
Úgy tűnik, sosem éred utol magad? Mindenhonnan elkésel, folyton lemaradásban vagy? Talán számodra sem meglepő, hogy nem vagy egyedül: az emberek mintegy 61%-a ugyanezeket az érzéseket éli át. Mindenkinek mindennap ugyanannyi idő áll rendelkezésére. Ez az egyetlen közös vonás a Földön élő minden egyes élőlény között: a nap 24 órája, heti 168 óra.
2014-05-14 Nincs hozzászólás
Nyilvánosságra hozták a hétfői nemzetiségi nyelvi és irodalmi vizsgák feladatsorait és a hivatalos megoldókulcsait.
2014-05-13 Nincs hozzászólás
Az Oktatási Hivatal közzétette a 2014-es közép- és emelt szintű németérettségi feladatait és hivatalos megoldókulcsát. Ellenőrizd, hogy jól válaszoltál-e!
2014-05-12 Nincs hozzászólás
Bármilyen meglepő, az agyad alvás közben is teljes gőzzel dolgozik. A tanulás szempontjából a mélyalvás szakasza tűnik döntő jelentőségűnek – állapította meg egy tanulmány.
2014-05-10 2 hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 39  >  >>