/ ZÖLDÖVEZET / környezetvédelem

ZÖLDÖVEZET környezetvédelem kategória (194)

„A víz az energia forrása – számos mozifilm gyakran ezért kezdődik, vagy végződik vizes jelenetekkel.” – mondja Steve Lichtag rendező. – „A víz igazi rejtély, amelynek még a mélyére kell hatolnunk. Víz nélkül nem tudunk élni. Vonz minket a hihetetlen energiája. És megpróbáljuk legyőzni.” Ma van a Víz Világnapja.
2015-08-24 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Ha magadra odafigyelsz, azzal a környezetet is kíméled! Mindig válaszd a legegyszerűbb megoldást! Gondolj nagyanyáink szépségpraktikáira! S a legszebb a dologban, hogy ami számodra egészséges, az nem csak környezetkímélő, hanem pénztárcabarát is egyben.
2015-08-21 Nincs hozzászólás
Itt a tavasz! A fák rügyeznek, a madarak csiripelnek és az emberek is kezdenek elszakadni a téli melankóliától. Hogy lépést tartsunk az ébredő természettel, nem árt színesíteni szobánkat egy-két szép növénnyel.
2015-08-19 Nincs hozzászólás
A hagyományos műanyag alapja az olaj, tehát a fosszilis energiahordozók. Nézzünk néhány adatot, és azt hogyan készül.
2015-08-17 1 hozzászólás
Hogyan kapcsolódhat össze a sport és a környezetvédelem? Például a környezetbarát sportfelszelések használatával.
2015-08-14 Nincs hozzászólás
Az ókori Egyiptomban a testszagot citrusolajakkal és fűszerekkel nyomták el. Mára a reklámoknak köszönhetően elhisszük, hogy nem lehetünk sikeresek izzadásgátló készítmények nélkül, pedig ezek károsak lehetnek az egészségedre, ellenben léteznek természetes, otthon elkészíthető változataik.
2015-08-11 Nincs hozzászólás
Erős hullámzás, sodrás, dagály, hirtelen változó vízmélység: mind jelentős veszélyt hordoznak magukban a tengeri fürdőzés során. A cikkünkben olvasható tanácsok betartásával elkerülheted a baleseteket!
2015-07-28 Nincs hozzászólás
A kempingezés nemcsak a kikapcsolódás nyugalmát nyújtja, hanem túrázási lehetőséget is, ami egyszerre válik előnyére a testnek és a léleknek. Az egyszerűséget kombinálja a természet szépségével, segít megnyugodnunk és eltávolodnunk a zsúfolt mindennapjainktól.
2015-07-24 Nincs hozzászólás
Az egyik legnagyobb hazai fesztiválra mész nyáron? A sok szórakozás mellett arra is gondolnod kell, hogy mit vigyél magaddal. Cikkünk segít abban, hogy a nyarad egyik fénypontjaként emlékezhess a fesztiválokra!
2015-07-22 Nincs hozzászólás
Azok a szülők, akik kertjükben gyomirtót és rovarölő szert használnak, potenciális veszélynek teszik ki gyermekeiket. Egy tanulmány szerin, a vegyszerek leginkább rákos megbetegedések előidézői lehetnek.
2015-07-19 1 hozzászólás
Légtisztító, vízkőoldó, parfüm. Csak néhány azon veszélyes dolgok közül, melyeket minden nap használunk, mit sem törődve azzal, milyen hatással lehetnek az emberi egészségre. Most leleplezzük a tíz legelterjedtebb „mérget”, mely szinte mindegyik háztartásban előfordul.
2015-07-17 1 hozzászólás
Az életben, mint tudjuk, nem boldogít a pénz, sokkal fontosabb értékeink is vannak. Az egyik az egészséges életmód, a másik a Földünk megóvása az utókor számára. Miért ne tehetnéd egyszerre a kettőt?
2015-07-15 Nincs hozzászólás
A vizet ősidők óta használják szépítőszerként, a hidratálás fontos része a bőrápolásnak. A bőr szempontjából is a víz az egyik legfontosabb anyag, hisz ha minden rétegében optimális a víztartalom, akkor annak felszíne bársonyos, sima tapintású, s így az irha, a bőralja is rugalmas: a bőr tökéletesen hidratált, színe üde és hamvas lesz.
2015-07-14 Nincs hozzászólás
A turizmus az egyik legnagyobb forgalmú ágazat, mely nyáron különösen nagy intenzitással lendül fel. Az emberek többsége ugyanis a jó időben próbál meg kicsit kiszakadni a megszokott napi életviteléből, s feltöltődni energiával. Környezetünk azonban már kevésbé „díjazza” a kiruccanásokat. De miért is?
2015-07-11 Nincs hozzászólás
Hogyan vészeljük túl a nyár legforróbb napjait? A légkondinál környezetkímélőbb, energiatakarékosabb és olcsóbb megoldásokat is ismerünk. Vegyük hát sorra őket, az egyszerűektől a bonyolultabbakig!
2015-07-04 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 13  >>