/ ZÖLDÖVEZET / környezetvédelem

ZÖLDÖVEZET környezetvédelem kategória (184)

A Kék Bolygó, a négy alapelem egyike, Archimédesz törvénye… Sok-sok tudást, ismeretet halmoztunk már fel lételemünkről, a vízről, a mindennapokban mégis gyakran megfeledkezünk róla. Az alapvető higiénia kelléke, nemcsak nélkülözhetetlen számunkra, de szépségünk megőrzéséhez is szükséges.
2015-01-29 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Ha benyúlunk a pad alá, ott van; ha leülünk egy padra, a ruhánkba ragad; ha a járdán sétálunk, a cipőnkre ragad, de valójában belegondoltunk már abba, hogy ez a közkedvelt leheletfrissítő nem csak számunkra, de a környezetünk számára is igen kellemetlen?
2015-01-26 1 hozzászólás
Hallottál már a Chio és a TerraCycle közös programjáról? Európában először és kizárólag Magyarországon indította útjának újrahasznosítási kezdeményezését a két vállalat, amelyben most Te és az iskolád is részt vehettek!
2015-01-22 Nincs hozzászólás
Még viszonylag rövid ideig tartó, szennyezett levegő belélegzése is olyan folyamatokat indít el a szervezetben, mely során egyes génjeink átprogramozzák magukat, annak érdekében, hogy elkerüljék a rák, vagy más betegségek kialakulásának kockázatát.
2015-01-20 Nincs hozzászólás
Az órai jegyzeteimet eddig régimódian, hagyományos füzetbe írva rögzítettem. Ám a tabletek korában felfigyeltem az olyan alkalmazásokra, amelyek segítik a jegyzetelést. Már csak a környezetre gyakorolt hatásán gondolkodom… Hány oldalnyi jegyzetet kell készítenem tableten vagy laptopon ahhoz, hogy jót tegyek a környezetnek?
2015-01-17 Nincs hozzászólás
A globális felmelegedés, a környezetvédelem és a túlnépesedés problémái fokozzák a biohajtóanyagok iránti igényt. Az alternatív üzemanyagok közül a biodízel előállítás volumene a legnagyobb Európában.
2015-01-13 Nincs hozzászólás
Belegondoltál már valaha, hogy mindösszesen egyetlen nap alatt mennyi műanyaggal találkozol? Nos, ha nem, akkor mi egy picit segítünk, pontosabban Susan Freinkel, aki ténylegesen meg is számolta. Az eredeti terve az volt, hogy megpróbál leélni egy napot úgy, hogy nem ér semmihez, ami műanyagból készült.
2015-01-07 Nincs hozzászólás
Mi lenne, ha idén kicsit másképp ünnepelnénk a Karácsonyt, mint eddig? Mi lenne, ha idén nem vásárolnánk csomagolópapírokat, és nem díszítenénk fel fényfüzérekkel a házat? Tanácsaink segítenek a terv megvalósításában.
2014-12-24 Nincs hozzászólás
Hiába fogadtad meg tavaly, hogy idén az ünnepi vásárlást idejében elintézed, most mégis ismerős helyzetben találod magad? Már csak egy-két nap van Karácsonyig, és még mindig rengeteg ajándék hiányzik a listádról?
2014-12-23 Nincs hozzászólás
Időnként jó adni és kapni valamit, amit kézzel csináltak, és szívből adtak.Az ajándékokat a barátaiddal közösen is elkészítheted. Így remek időtöltésben lesz részetek, és nem kell sok időt eltöltened a bevásárlóközpontban, a nagy tömegben. Legfeljebb a hobbiboltba kell elmenned.
2014-12-22 Nincs hozzászólás
Az adventi készülődés alatt ne felejts el gondolni a környezetre! Hasznosítsd újra a régit! Ha otthon te is gyűjtögeted a csomagolópapírokat, régi tasakokat, ne vegyél újat. Használd őket újra. Akár saját magad is elkészítheted a csomagolóanyagot, régi újságokból, magazinokból.
2014-12-22 Nincs hozzászólás
Közeleg a karácsony, de még ötleted sincs arra, hogy milyen ajándékot adj a családtagjaidnak, barátaidnak, rokonaidnak? Összegyűjtöttük a legjobb ötleteket.
2014-12-21 Nincs hozzászólás
Valószínűleg hallottál már arról, hogy nem szabad a lejárt szavatosságú gyógyszereket a lefolyóba önteni. Az sem jó megoldás, hogy a kukába teszed azokat. Megkérdeztük a gyógyszerészt, ő mit tanácsol, hol a helyük ezeknek a régi készítményeknek?
2014-11-14 Nincs hozzászólás
Az ökológiai lábnyom megmutatja, hogy a populáció bizonyos részének (ami lehet egy ember, vagy egy ország is) mennyi ivóvízre, termőföldre, és tengervízre van szüksége ahhoz, hogy önmagát el- és fenntartsa.
2014-10-11 Nincs hozzászólás
Az apró dolgokkal is sokat tehetsz a környezetünkért. Ilyen apróság az is, hogy hogyan is jutsz el otthonról az iskolába.
2014-09-07 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 13  >  >>