/ ZÖLDÖVEZET / környezetvédelem

ZÖLDÖVEZET környezetvédelem kategória (179)

Egy átlagos ember évente 47 új ruhadarabot vesz. Ha figyelsz arra, hogy környezetbarát ruhákat vásárolsz, sokat tehetsz a környezetedért és magadért.
2014-04-20 Nincs hozzászólás
A liszt alapélelmiszer a legtöbb háztartásban, amit a tisztítástól kezdve a szépségápolásig bármire fel lehet használni. A legtöbb ember a lisztet a kamrában tartja, tésztát és kenyeret készítenek belőle csakúgy, valamint mártásokat és szószokat sűrítenek vele. Használhatod azonban számos szokatlan háztartási célra is. A réztisztítástól kezdve a pattanások kezeléséig, a liszt egy minden célra megfelelő háztartási kellék.
2014-03-09 Nincs hozzászólás
Mindenkinek sok póló lapul a szekrényében, és ezek közül sokat régóta nem is használunk. Ha már nem férsz el, és esedékes egy tavaszi nagytakarítás, ne dobd ki a felesleges ruháidat. Add egy szeretetszolgálatnak, vagy tippjeink segítségével alakítsd át őket praktikus tárgyakká!
2014-03-08 Nincs hozzászólás
A sütésen kívül több területen is felhasználható a szódabikarbóna. Ez a természetes termék, más néven nátrium-bikarbonát nemcsak a tortáid ízét javítja, hanem mérgező hatás nélkül, környezetbarát módon segít az élet számos területén (akárcsak a citrom és az olívaolaj).
2014-02-22 Nincs hozzászólás
Sajnos nem fordítunk kellő figyelmet arra, hogy a használt elemek, a patronok, festékek, a megunt, régi elektronikai készülékek károsan hatnak környezetünkre, amennyiben ellenőrizetlen körülmények között kerülnek a természetbe. Íme, néhány hasznos tanács.
2014-02-02 Nincs hozzászólás
Valószínűleg hallottál már arról, hogy nem szabad a lejárt szavatosságú gyógyszereket a lefolyóba önteni. Az sem jó megoldás, hogy a kukába teszed azokat. Megkérdeztünk a gyógyszerészt, ő mit tanácsol, hol a helyük ezeknek a régi készítményeknek?
2014-01-28 Nincs hozzászólás
Mi lenne, ha idén kicsit másképp ünnepelnénk a Karácsonyt, mint eddig? Mi lenne, ha idén nem vásárolnánk csomagolópapírokat, és nem díszítenénk fel fényfüzérekkel a házat? Tanácsaink segítenek a terv megvalósításában.
2013-12-26 Nincs hozzászólás
Hogyan tedd a karácsonyt zöldebbé és környezetbaráttá? Cikkünkben pár nagyszerű ötlettel szeretnénk segíteni!
2013-12-23 Nincs hozzászólás
Közelednek az ünnepek, és még nem tudod, hogy mit adj ajándékba a rokonoknak és a barátoknak? A segítség ezennel megérkezett! A legjobb, ha kézzel készített ajándékokat adsz a szeretet ünnepén, így nemcsak személyes, de környezetbarát és költségkímélő meglepetéseket adhatsz.
2013-12-18 Nincs hozzászólás
Az évszakok változnak, és ezzel együtt a ruháidat kinövöd, vagy már nem olyan menők. Ha észreveszed azt, hogy a család vagy baráti kör veled egyidős tagjainak ruhára van szüksége, és lenne mit odaadnod nekik, ne habozz és adományozd el a ruháidat a legegyszerűbb módon! Mi lenne erre jobb alkalom, mint az év végi ünnepek?
2013-12-15 Nincs hozzászólás
Mai világunkban sajnos elkerülhetetlen a környezetszennyezés. Előrecsomagolt élelmiszerek, műanyag zacskók tömkelege, autók, tisztítószerek, szépségápolók és folytathatnánk a végtelenségig a felsorolást. Mit tehetsz Te a környezetért? Íme, 9 dolog, amiről könnyedén, szinte erőfeszítés nélkül lemondhatsz a környezet javára.
2013-11-30 Nincs hozzászólás
Túl hangos, állandóan jelen van és rettentően idegesít… Nagyon sok ember ki van téve a zajszennyezésnek, főleg azok, akik nagyvárosokban laknak. Érdemes utána járni, az állandó zaj miként befolyásolja életünket.
2013-11-24 1 hozzászólás
Nem csak szépek, de tartásuk egészséges is. A NASA kutatásai alapján bebizonyosodott, hogy egyes dísznövények kifejezetten jó hatással vannak a beltéri levegőre, mivel képesek kiszűrni a körülöttünk lévő mesterséges anyagokból származó veszélyes gázokat, mint például a formaldehid, ammónia és a benzol.
2013-10-12 Nincs hozzászólás
A világ óceánjainak "egészségi állapota" a korábban véltnél jóval gyorsabban romlik - figyelmeztet az óceánok állapotát vizsgáló nemzetközi program (International Programme on the State of the Ocean, IPSO) új jelentése, amely szerint a nagy tengereknek számos fenyegetéssel kell szembenézniük.
2013-10-04 Nincs hozzászólás
Az apró dolgokkal is sokat tehetsz a környezetünkért. Ilyen apróság az is, hogy hogyan is jutsz el otthonról az iskolába.
2013-09-09 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 12  >  >>