/ LÉLEK / barátság

LÉLEK barátság kategória (341)

Egy barátod vagy családtagod azt mondta neked, hogy nem bánnak vele jól. Szakítás előtt áll, és attól fél, hogy párja zaklatni fogja őt. Ez veszélyesen hangzik, ezért úgy érzed, segítened kell. Mi a következő lépés?
2014-09-19 Nincs hozzászólás
Van olyan barátod, akivel nagyon szeretsz együtt lenni, mert bármit mondasz neki, ő megérti, átérzi és támogat? Biztosan nagyon empatikus veled. Hogyan keltheted másban az az érzést, hogy te is empatikus vagy?
2014-09-17 Nincs hozzászólás
Azért van, mert stresszesek? Mert isznak vagy drogoznak? Mert rossz volt a gyerekkoruk? Mert nem tudják kezelni a dühöt és a féltékenységet? Az alacsony önértékelés miatt? Nehéz megérteni, hogy valaki, akinek törődnie kellene veled, hogy tud fájdalmat okozni neked.
2014-09-16 Nincs hozzászólás
Hallottuk már talán ezt az alapszabályt, miszerint osztálytárssal, közeli munkatárssal, barátunk barátnőjével jobb nem kikezdeni. De mielőtt még tudatlanul engedelmeskednénk ennek az informális törvénynek, értsük meg, miért találták ezt ki még dédnagyanyáink idejében!
2014-09-15 Nincs hozzászólás
A szorongás egy normális pszichológiai válasz az emberben, ha stresszhelyzettel találkozik. Azt jelenti, hogy szomorúságot, aggodalmat, félelmet, gondterheltséget és idegességet érzünk.
2014-09-15 Nincs hozzászólás
Miért nyúl valaki az érzelmi zsarolás módszeréhez? Mit akarnak elérni az érzelmi zsarolók? Milyen technikákat használnak? Hogyan lehet kivédeni a zsarolást? Légy szemfüles, könnyen lehet, hogy téged is az érzelmeiden keresztül próbálnak befolyásolni.
2014-09-14 Nincs hozzászólás
Ahhoz, hogy boldogabb legyél, nem feltétlenül szükséges, hogy a hosszú távú álmaid megvalósuljanak. Akár most azonnal hozzákezdhetsz az „önboldogításhoz”! A következő 30 percben próbálj ki párat alábbi tippjeink közül!
2014-09-13 Nincs hozzászólás
Megvan a nyári élményekről szóló fotópályázatunk nyertese. A nyereménye egy 16 GB-os pendrive.
2014-09-10 Nincs hozzászólás
Az ember nagyon kreatív alkotó erővel rendelkezik. De sajnos olykor ezt a kreativitást rosszra használjuk fel. A megalázásnak, bántalmazásnak és elhanyagolásnak ezernyi formája létezik. Mi a szóbeli erőszak? Mik a jelei?
2014-09-10 Nincs hozzászólás
Ha új városba költöztél vagy új iskolába kerültél, vagy csak új emberekkel szeretnél megismerkedni - mindenképp érdemes elsajátítanod a barátkozás tudományát.
2014-09-09 Nincs hozzászólás
Te is a legjobb akarsz lenni, noha még fogalmad sincs, ki is vagy igazán? Egyes tulajdonságaidat egyenesen utálod? Hogyan hozhatod ki magadból a legtöbbet, ha nem vagy megelégedve magaddal, nem mindig szereted önmagad?
2014-09-09 Nincs hozzászólás
Egyre több tinédzser fekszik a kés alá, mert nem bírják tovább elviselni a folytonos iskolai csúfolódást. Vajon megoldja a problémát, ha az orruk kisebb lesz vagy a fülük nem áll szét? Hogyan segíthetünk rajtuk?
2014-09-08 Nincs hozzászólás
Olyan könnyen kritizálják egymást az emberek. Csakhogy a kritika egy része nem építő jellegű, és ez az önbizalmat könnyen lerombolhatja. De nem mindenkire hat negatívan a kritika! Hogyan csinálják?
2014-09-07 Nincs hozzászólás
Cikkünket főként azoknak ajánljuk, akiknek segítségre van szükségük ahhoz, hogy megbirkózzanak az iskola és a szülők okozta nyomással.
2014-09-05 Nincs hozzászólás
Valószínűleg a te fejedben is megfordult már ez a kérdés. Mikor menj haza, mit vegyél fel, mindent megszabnak neked? Folyton veszekedtek? Esetleg túlságosan féltenek? Cikkünkből megtudhatod, hogy mit tegyél, hogy elkerüld ezeket a vitákat, vagy, hogy szabadabb lehess.
2014-09-04 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 23  >  >>