/ LÉLEK / barátság

LÉLEK barátság kategória (393)

Az állatok jókedvet sugároznak a mindennapjainkba. De most nem csak arról az érzésről beszélünk, hogy boldogok vagyunk, ha körülöttünk vannak, hanem hogy a kedvenceink segítenek az egészségünk megőrzésében. Nem is akárhogyan!
2016-04-27

- hirdetések -

Hogyan várnánk el másoktól, hogy szeressenek, tiszteljenek minket, ha önmagunkat nem tudjuk elfogadni? A mások által tartott tükörből úgy is csak azt látjuk meg, amit látni szeretnék.
2016-04-16
Túlreagálás lenne egy eltűnt sajtreszelő miatt vitatkozni? Túlérzékenységre vall, ha azért kezdünk el üvöltözni családtagjainkkal, mert mindenki mást akar nézni a tévében? Hol van a határ a túlérzékenység és a normalitás között?
2016-04-15
Mi a közös Juhász Gyulában, Ernest Hemingway-ben és Vincent van Gogh-ban? Mindegyikük bipoláris zavarban szenvedett. Mi az a bipolaritás? Miért van az, hogy egyik pillanatban a depressziós ember kifejezetten jól érzi magát, boldog, aztán pedig a mélységbe zuhan a hangulata?
2016-04-14
Kerülőt teszel matek és biosz között, hogy felmehess két emeletet, csak mert el akarsz mellette sétálni, amíg ő az angolórájára megy. Hetek óta távolról csodálod őt, és az összes barátod tud már róla. Nagy eséllyel előbb-utóbb a fülébe jut. Minden alkalommal, ahogy meglátod, elgyengülnek a térdeid, és úgy érzed, hogy a szívdobogásod megsüketíti a füled. Honnan tudhatod, hogy az érzés kölcsönös-e?
2016-04-13
Mostanság a halál tabu téma. Ha lehet, kerüljük, hogy beszélni kelljen róla. Amennyiben mégis kimondani kényszerülünk, talán kicsit beleborzongunk, félünk, ha túl sokat emlegetjük, talán bevonzzuk a „kaszást”.
2016-04-11
Mindannyian feltesszük a kérdést magunknak: mennyit is érek valójában? Képzeljük el, hogy erről a kérdésről különböző emberek véleményét szeretnénk megtudni. Vajon ők mi alapján határoznák meg értékünket? Jánosi Ferenc gondolatai.
2016-04-08
Nagyon félek, és egyben undorodom a pókoktól. Ha meglátok egyet a szobámban, meg se merek mozdulni. Mit tegyek, hogy ne féljek ennyire tőlük? Lehet egyáltalán ez ellen valamit tenni? Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.
2016-04-07
Mi a teendő, ha úgy érzed, a hangulatingadozásaid fölött nem tudsz uralkodni? Az egyik pillanatban még nincs semmi gond, aztán hirtelen elönt a düh? Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.
2016-04-04
Az optimizmus erősíti az immunrendszert, segít, hogy egészségesebb életvitelt folytassunk. Az optimisták elégedettebbek, jobban figyelnek magukra, emellett hosszabb életre van kilátásuk, míg a legtöbb pesszimistának magasabb a vérnyomása, idegesebb és a depresszióra hajlamosabb.
2016-03-29
A barátom vagdossa magát, és egy időben én is hasonlóképp cselekedtem. Én már túljutottam rajta, mert rájöttem, hogy ez egyáltalán nem segít megoldani a problémákat. Azonban hiába próbáltam segítséget kérni a felnőttektől, a legtöbbjük még csak nem is hallott erről a jelenségről...
2016-03-24
Március 20-a a boldogság világnapja, ami arra a hőn áhított, harmonikus, tartósan kiegyensúlyozott állapotra hívja fel a figyelmet, amit a legtöbb ember egész életében keres. Elérni nehéz, de nem lehetetlen, sőt a boldogság tanulható. Íme 7 boldogságfokozó technika.
2016-03-20
Bizonyára már te is hallottál az értelmi intelligenciáról (IQ), ami valakinek a lexikális tudását tükrözi. Az értelmi intelligencia azonban az intellektusunknak csak egy részét méri, hiszen rengeteg másféle intelligenciáról beszélhetünk még ezen kívül. Például zenei vagy szociális intelligenciáról. Illetve létezik még egy igen fontos típusa: az érzelmi intelligencia.
2016-03-16
A számítógépek és az okostelefonok elterjedésével a kommunikáció csatornái kibővültek, új kommunikációs formák jelenetek meg és ezek egyre dominánsabb módon uralják a kapcsolattartást, főleg a fiatalabb generáció életében.
2016-03-14
A hazugságok kiderítése olykor nehézségeket okozhat, azonban egy kis gyakorlattal és néhány hasznos módszer elsajátításával képes lehetsz majd megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól.
2016-03-04
<<  1 2 3 4 ... 27  >>