/ LÉLEK / barátság

LÉLEK barátság kategória (349)

Szeretnél olyan beszélgetőpartner lenni, akivel mindenki szívesen beszélget? Ehhez mindenekelőtt jó hallgatóságnak kell lenned, hiszen a másokkal való kommunikáció kulcsa az értő hallgatás és az információ, amit megosztanak veled. Cikkünkből megtudhatod, hogyan válhatsz tökéletes beszélgetőpartnerré.
2014-10-15 Nincs hozzászólás
Sokan úgy gondolják, hogy az internet olyan hely, ahol következmények nélkül önmagad lehetsz, és ez nagyrészt igaz is. Az, hogy hogyan beszélsz, hogy nézel ki, vagy van-e valamilyen betegséged, nem számít internethasználat közben, nem úgy, mint a való életben.
2014-10-13 Nincs hozzászólás
Miért kell kritikusan fogadni a tévében elhangzottakat? Milyen hatással van életünkre a tévé? Hogyan zárd ki a negatív hatásokat?
2014-10-13 Nincs hozzászólás
Eloszlathatja a féltékenységed és a bizonytalanság érzeted, ha megtanulod, hogyan kezeld a pasid lánybarátait. Ha megtiltod neki, hogy lányokkal is barátkozzon, az nem csak zokon eshet neki, de azt is hiheti általa, hogy irányítani akarod a baráti kapcsolatait (is). Ha ezzel a dilemmával küzdesz, íme, 7 tipp, hogyan kezeld a pasid lánybarátait.
2014-10-08 Nincs hozzászólás
Nem tudsz nemet mondani másoknak? Nem tudod a szüleidnek, a barátaidnak elmondani, hogy valójában mit gondolsz? Mindig oda mentek a barátaiddal, amit ők javasolnak? Amit te szeretnél, az valahogy soha sem sikerül véghezvinni? Miért?
2014-10-07 Nincs hozzászólás
Az emberek számos finom és durva módszerrel tudják bántani egymást. Olykor ennek sajnos nem is vagyunk tudatában, ilyenkor szükséges lehet a közbelépés. Te mit teszel, ha azt látod, hogy másokat bántanak? Közbe mersz lépni? Miért „fagyunk le” néha?
2014-10-05 Nincs hozzászólás
Kétségtelen, hogy a közösségi oldalak egyre jelentősebb szerepet játszanak az életünkben. Az olyanok, mint a Twitter, a Facebook és a Google Plus megváltoztatják kultúránkban az egymással való kommunikációt, kapcsolattartást.
2014-10-04 Nincs hozzászólás
Az egyetem elkezdése mindenkinek nagy változást jelent: egy teljesen új helyen kell új életet kezdened. Így lehetőséged adódik arra, hogy kicsit eltávolodj a családtól és barátoktól, és tegyél egy nagy lépést az önálló élet felé!
2014-10-03 Nincs hozzászólás
Azt szokták mondani, hogy a személyiség kialakulása egy igen soktényezős dolog, és egészen a kamaszkor végéig tart. Az bizonyos, hogy a környezet jelentősen hat az egyéniség, az individuum kialakulására.
2014-10-02 Nincs hozzászólás
Freud, a pszichológia tudomány atyja megfosztotta az embert attól a nagyszerű képtől, hogy a természet felett állunk. Darwinnal együtt bebizonyosodott, hogy közeli kapcsolatban állunk az állatvilággal.
2014-09-29 Nincs hozzászólás
A gondolat, hogy jobb testvérek legyünk, nem fordul meg gyakran a fejünkben. Pedig ahogy felnövünk, lassan megbocsátjuk, hogy egyszer kilökött minket a hintából, és egyre erősebb a vágy, hogy milyen jó is lenne egy barát, akivel a családi történeteken is osztozunk, nem csak a ruhákon. Tippjeink segítségével nem csak jobb testvérré válhattok, hanem lelki társsá is.
2014-09-28 Nincs hozzászólás
Érezted már úgy, hogy a legjobb barátaid, akikkel kiskorod óta sülve-főve együtt vagy, felnőve szebbek lettek nálad? Egyeseknél ez az érzés odáig fajul, hogy már félnek elkezdeni egy párkapcsolatot, nehogy a partnerük otthagyja őket valamelyik barátjukért. Ha te is hasonló gondokkal küszködsz, segítségedre lehetnek az alábbi tanácsok.
2014-09-25 Nincs hozzászólás
Ahhoz, hogy ne bánts meg senkit, ne hozd magad kellemetlen helyzetbe, ne tedd tönkre a barátságod vagy a kapcsolatod, és megkapd majd azt a bizonyos vágyott állást, vannak bizonyos szabályok, amiket a közösségi média használatával kapcsolatban szükséges betartani.
2014-09-23 Nincs hozzászólás
Egy barátod vagy családtagod azt mondta neked, hogy nem bánnak vele jól. Szakítás előtt áll, és attól fél, hogy párja zaklatni fogja őt. Ez veszélyesen hangzik, ezért úgy érzed, segítened kell. Mi a következő lépés?
2014-09-19 Nincs hozzászólás
Van olyan barátod, akivel nagyon szeretsz együtt lenni, mert bármit mondasz neki, ő megérti, átérzi és támogat? Biztosan nagyon empatikus veled. Hogyan keltheted másban az az érzést, hogy te is empatikus vagy?
2014-09-17 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 24  >  >>