/ LÉLEK / barátság

LÉLEK barátság kategória (321)

Egy közösségben óhatatlanul alakulnak ki kisebb-nagyobb csoportok. Miért állnak egymással szemben bizonyos klikkek? Miért nem lehet egy osztály egységes? Hogyan lehet megbirkózni a kiközösítéssel?
2014-04-18 Nincs hozzászólás
Könnyű keménynek lenni magaddal szemben. De amikor túl sok negatív dolgot mondasz magadnak, elkezded elhinni, hogy igazak. Az is előfordulhat, hogy ezek csak tévedések, amiket te beszélsz be magadnak! Mielőtt egészségtelen szokásokat vennél fel, hessegesd el ezeket a hazugságokat! Íme, a leggyakoribb példák, és tanácsok, hogy hogyan birkózz meg velük.
2014-04-16 Nincs hozzászólás
Mindannyiunk fejében létezik egy kép önmagunkról – kik vagyunk, milyen külső adottságokkal rendelkezünk, miben vagyunk jók, vagy melyek a gyenge pontjaink. Ez a belső kép kisgyerekkorunk óta természetszerűleg folyamatosan alakul.
2014-04-15 Nincs hozzászólás
A negatív kritikával sokféle probléma adódhat. Egyesek elmondani, mások pedig kezelni nem tudják. Pedig a társas érintkezések során néha elkerülhetetlen egy-egy jól irányzott kritikai vélemény.
2014-04-14 Nincs hozzászólás
Sok ember küzd azzal, hogy elsajátítsa a korrekt érvelés képességét. Egy kapcsolatban alapvető dolog, hogy ki tudjunk állni az igazunkért úgy, hogy közben nem dühítjük fel a partnerünket. Íme, néhány kommunikációs eszköz az ellentétek feloldására és a társas érintkezés megkönnyítésére.
2014-04-13 Nincs hozzászólás
Néhány héttel ezelőtt a KamaszPanasz írópályázatot hirdetett olvasóinak. Március végén zárult a pályázatunk. A legjobban sikerült művek és a szerzőik.
2014-04-11 Nincs hozzászólás
Felelés, randizás, nyilvános szereplés előtt izzad a tenyered, torkodban dobog a szíved, görcsöl a gyomrod? Természetes reakció. Mégis vannak, akik számára szinte elviselhetetlen szorongást okoz mások előtt megszólalni, osztálytársak szemébe nézni, mások előtt étkezni vagy ismeretlenekkel beszélgetni.
2014-04-10 Nincs hozzászólás
Kerülőt teszel matek és biosz között, hogy felmehess két emeletet, csak mert el akarsz mellette sétálni, amíg ő az angolórájára megy. Hetek óta távolról csodálod őt, és az összes barátod tud már róla. Nagy eséllyel előbb-utóbb a fülébe jut. Minden alkalommal, ahogy meglátod, elgyengülnek a térdeid, és úgy érzed, hogy a szívdobogásod megsüketíti a füled. Honnan tudhatod, hogy az érzés kücsönös-e?
2014-04-04 Nincs hozzászólás
Az irigység és a féltékenység gyakran az őrületbe kergeti az embert. Irigység az, amikor a másét szeretnéd megszerezni magadnak: egy tárgyát, a sikerét, az eredményeit. A féltékenység pedig a kapcsolatokra irányul. Kár tagadni, mindenkiben rejtőzik valamennyi ebből a két érzésből. A kérdés az, hogy ki hogyan kezeli őket.
2014-03-28 Nincs hozzászólás
Aki nincs fent valamelyik közösségi oldalon, az tulajdonképpen nem is létezik – fogalmazta meg frappánsan egy kamasz. Igaza van? Tényleg lemarad, aki kimarad? Erről, valamint a közösségi portálok hatásairól kérdeztük Tari Annamáriát, a Z generáció könyv szerzőjét, ismert pszichoterapeutát.
2014-03-21 Nincs hozzászólás
Egy átlagos nap volt. Egy teljesen átlagos nap. Pont, mint a többi. Anya felkeltett, megmosdatott, felöltöztetett és megetetett... A novella a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Írj te is novellát, verset, cikket, és nyerj 30 ezer forint értékű könyvutalványt, valamint rendszeres publikálási lehetőséget a KamaszPanaszon!
2014-03-20 Nincs hozzászólás
Boldogságunk nem csak környezetünkön és életünk eseményein múlik, mi magunk is tehetünk annak eléréséért. Ma van a Boldogság Világnapja.
2014-03-20 Nincs hozzászólás
Azt gondolod, hogy egyedül lenni rossz? Pedig a magány időnként jól is jöhet. Tanácsaink segítenek, hogyan fordítsd az előnyödre a magányt.
2014-03-16 Nincs hozzászólás
A fóbiák tárháza igen széles: egyesek a pókoktól, mások a magasságtól, megint mások a tűtől félnek. És nagy számban élnek olyanok, akik a társas helyzetekben szoronganak, olyannyira, hogy még enni sem mernek mások előtt.
2014-03-14 Nincs hozzászólás
Az lenne a problémám, hogy állandóan elpirulok...legyek társaságban vagy csak amikor megyek az utcán. Ennek biztos valami önbizalomhiány, vagy gyerekkori lelki probléma lehet az oka. Akkor pirulok el a legjobban, ha társaságban vagyok és minden szem rám szegeződik.
2014-03-11 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 22  >  >>