/ LÉLEK / barátság

LÉLEK barátság kategória (357)

Ha nagymamánkat kérdeznénk, hogy mi is az a WOW, MMORPG, skype, bootolás, like vagy LOL, akkor szerencsés, ha legalább az egyik kérdést meg tudja válaszolni. A kérdés persze fordítva is igaz, ki tudja azt, hogy mikor és hogyan kell elültetni a palántát, hogyan kell kacsát nevelni vagy mikor kell permetezni a szőlőt?
2014-11-25 1 hozzászólás

- hirdetések -

Ha valaki meghallja azt, hogy pszichológia vagy pszichológus, már azonnal be is ugrik neki Freud neve. El lehet csípni olyan megjegyzéseket is, mint az, hogy "freudi elszólás volt…" Ki volt Freud? Miért olyan fontos, hogy szinte mindenki hallotta már a nevét?
2014-11-24 Nincs hozzászólás
„Olyan depi vagyok.” Túl könnyen kicsúszik ez a mondat a szánkon, anélkül, hogy tudatában lennénk, hogy mi is a depresszió. A levertség depresszió? A szomorúság, bánat, gyász érzése depresszió lenne? A klinikai esetek és a hétköznapi levertség között nagy különbségek vannak.
2014-11-24 Nincs hozzászólás
"Élj egészségesen, sportolj sokat, egyél minél több zöldséget, gyógyulj meg." Ebben általában ki is merül az egészséggel kapcsolatos tanácsok többsége. Igazán? Ennyi lenne az egészség, a betegség hiánya? Csak a testünk egészségére kell gondolni?
2014-11-23 Nincs hozzászólás
Egy egész sor előnnyel jár, különösen a személyes és szakmai kapcsolataid terén, ha megtanulod, hogyan legyél jobb hallgatóság.
2014-11-20 Nincs hozzászólás
A kommunikáció a mindennapi élet alapvető része. Jó kommunikációs készséggel időt spórolsz, elkerülheted a frusztrációt vagy mások megbántását, és a kínos hallgatásokkal teli találkozókat. Összeszedtünk 9 olyan tippet, amivel – helyzettől függetlenül – javíthatsz a kommunikációs készségeden.
2014-11-19 Nincs hozzászólás
Tininek lenne a manapság bizony nem könnyű. Ebben a korban a megfelelni vágyás ( főleg a kortársaknak) a legnagyobb mozgató erő, és ezt nap mint nap az orrunk alá dörgölik a barátok, a magazinok, videoklipek és a tévé. Szex, drogok, alkohol, buli minden mennyiségben. Csoda hát, hogy a szülők szívinfarktust kapnak, amikor el akarunk menni egy házibuliba vagy egy szülinapra?
2014-11-19 Nincs hozzászólás
Kedves Szakértő! Van egy lány a suliban, akivel nem igazán jövünk ki jól egymással. Állandóan pletykát terjeszt rólam, és az emberek ellenem fordulnak. Mit kellene tennem, hogy ez másképp legyen?
2014-11-15 Nincs hozzászólás
Minden bizonnyal kevés ember létezik, akit ne érdekelne valamilyen szinten a hipnózis. Lehetnek elképzeléseink, félelmeink, akár tévhiteink is a módszerről, hiszen annyi forrásból hallunk róla. A média, filmjelenetek, szakmai cikkek, sőt, show műsorok szélesítik tudásunkat, ezek néha azonban félre is vezethetnek. Nézzük hát, mi is ez a dolog, amit a legtöbben hajlamosak vagyunk túlmisztifikálni, varázslatnak tekinteni.
2014-11-10 Nincs hozzászólás
Itthon és más, modern társadalmakban, a fiatalokat foglalkoztató szinte legfontosabb téma az ismerkedés. Tetszem-e neki, hogyan szólítsam meg, miről beszélgessünk, és más, hasonló kérdések várnak megválaszolásra.
2014-11-09 Nincs hozzászólás
Talán nehéz elhinni, de az érzések szokásokká válhatnak, ha sokat ismételjük őket, így a negatív érzések és gondolatok is beépülhetnek a mindennapjainkba. Hogy megállítsd ezek elmérgesedését, meg kell tanulnod kezelni az ilyen jellegű gondolataidat és érzelmeidet.
2014-11-04 Nincs hozzászólás
Egy barátság vége nagyon fájdalmas lehet. Szomorú látni, hogy életed egy részének vége van. Ezen mindenki túlesik életében legalább egyszer, néha többször. A továbbiakban adunk néhány tippet, ami segíthet túltenni magad ezen.
2014-11-03 Nincs hozzászólás
Mostanság a szó tabu, ha lehet, kerüljük, hogy beszélni kelljen róla. Amennyiben mégis kimondani kényszerülünk, talán kicsit beleborzongunk, félünk, ha túl sokat emlegetjük, talán bevonzzuk a „kaszást”.
2014-11-02 Nincs hozzászólás
Énekeld ki magadból a stresszt karaoke-val! Az éneklés nagyszerű érzés: kérdezd csak meg egy kórus tagjait. Egy főiskolai kórussal végzett kutatás bizonyította, hogy a diákok stressz-szintje csökkent, miután csatlakoztak egy kórushoz.
2014-11-02 Nincs hozzászólás
Egy szülő elvesztése borzasztó, ezért légy együttérző, mikor egy barátodnak kell ezt átélnie. Ha még sosem mentél keresztül hasonlón, ne csinálj úgy, mintha értenéd a helyzetet. De attól még lehetsz megértő és figyelmes: vegyél részt a temetésen (ha barátok is mehetnek), és mondj néhány kedves szót minden családtagnak, hogy éreztesd a törődésedet.
2014-11-01 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 24  >  >>