/ LÉLEK / barátság

LÉLEK barátság kategória (384)

Gyerekek és felnőttek millióit bűvölte el Harry Potter világa, ami máig töretlen sikernek örvend. Itt az ideje, hogy a rajongók egy kicsit más szemszögből is nézzék a történetet és szintén itt az ideje, hogy az ellenzők is meglássák a mese bűvöletében rejlő csodákat. Milyen segítséggel szolgálhat nekünk a hétköznapi életben ez a hihetetlen történet? A pszichológus véleménye.
2015-11-24 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

"Az osztályomban 9 fiú van, és ők a problémám okozói, ugyanis nagyon szeretnek engem piszkálni, kigúnyolni, röhögni rajtam. Mindig ellenszenvesek velem - bezzeg a többi lánnyal tudnak normálisan beszélni. Miért csinálják ezt?" A szakértő válaszol.
2015-11-23 Nincs hozzászólás
Amikor az ember valamilyen komoly megrázkódtatáson esik át, az úgynevezett poszttraumás stressz kialakulására lehet számítani. Korábban főleg a háborúk által megviselt katonáknál diagnosztizálták, ám más, az élettel járó események is kiválthatják ezt az állapotot.
2015-11-16 Nincs hozzászólás
Kontrollálhatatlan és visszatérő agressziótól vagy frusztrációtól szenvedsz? Engeded, hogy felhalmozódjanak benned ezek az érzelmek, addig, amíg már nem tudod őket kezelni?
2015-11-15 Nincs hozzászólás
A skizofrénia jellegzetes tünetei közé tartoznak a bizarr téveszmék, a hallucináció és a paranoia. Ezen kívül a betegség többféle viselkedésváltozást is előidézhet.
2015-11-13 Nincs hozzászólás
Veled milyen gyakran fordul elő, hogy amikor mások olyan dolgokra kérnek tőled, amelyekhez egyáltalán nincs kedved, vagy elintézésük nem is a te feladatod lenne, mégsem utasítod vissza a kérést?
2015-11-11 Nincs hozzászólás
"6 éve hegedülök már, azt mondják, tehetséges vagyok... De ha játszanom kell, akár otthon, akár fellépésen, betegesen izgulok. Remeg a kezem, a lábam... Mért van ez? Mit lehetne ellene tenni? Szedjek nyugtatót?"
2015-11-09 Nincs hozzászólás
A borongós, sötét napok egyre gyakoribbak, ilyenkor mindannyian hajlamosabbak vagyunk depresszióra. Ha lehangoltnak érzed magad, jobb gyorsan tenni ellene - olvasd tovább cikkünket!
2015-11-08 2 hozzászólás
14 éves vagyok, és szerintem szociális fóbiám van. Most kerültem középiskolába, és sokan csúfolnak amiatt, hogy szinte mindenen elvörösödöm. - A szakértő válaszol.
2015-11-07 Nincs hozzászólás
Egy közösségben óhatatlanul alakulnak ki kisebb-nagyobb csoportok. Miért állnak egymással szemben bizonyos klikkek? Miért nem lehet egy osztály egységes? Hogyan lehet megbirkózni a kiközösítéssel?
2015-11-06 Nincs hozzászólás
Mindenszentek alkalmával és Halottak Napján sokat gondolunk halottainkra, eltávozott rokonainkra. Sajnos nem csak ilyenkor szembesülünk az elmúlással. Ki előbb, ki később találkozik azzal a maró fájdalommal, amit a gyász hoz magával.
2015-11-01 Nincs hozzászólás
Minden bizonnyal kevés ember létezik, akit ne érdekelne valamilyen szinten a hipnózis. Lehetnek elképzeléseink, félelmeink, akár tévhiteink is a módszerről, hiszen annyi forrásból hallunk róla. A média, filmjelenetek, szakmai cikkek szélesítik tudásunkat, ezek néha azonban félre is vezethetnek. Nézzük hát, mi is ez a dolog, amit a legtöbben hajlamosak vagyunk túlmisztifikálni, varázslatnak tekinteni.
2015-10-26 Nincs hozzászólás
Könnyű keménynek lenni magaddal szemben, ám amikor túl sok negatív dolgot képzelsz magadról, elkezded elhinni, hogy igazak. Az is előfordulhat, hogy semmi alapjuk sincs, csak te beszéled be magadnak! Mielőtt egészségtelen szokásokat vennél fel, hessegesd el ezeket a tévhiteket! Íme, a leggyakoribb példák, és tanácsok, hogy hogyan birkózz meg velük.
2015-10-22 Nincs hozzászólás
Ha nagymamánkat kérdeznénk, hogy mi is az a WOW, MMORPG, skype, bootolás, like vagy LOL, akkor szerencsés, ha legalább az egyik kérdést meg tudja válaszolni. A kérdés persze fordítva is igaz, ki tudja azt, hogy mikor és hogyan kell elültetni a palántát, hogyan kell kacsát nevelni vagy mikor kell permetezni a szőlőt?
2015-10-18 1 hozzászólás
A félelem e fajtája nem ismeretlen a tudomány számára: paruresis néven vonult be az orvosi fogalomtárba. Egy felmérés szerint csak az Egyesült Államokban mintegy másfél millió ember retteg a nyilvános vécékben történő pisilésnek még csak a gondolatától is, s közel 15 millió embernek okoz szorongást, ha mégis rákényszerül a közvécé használatára.
2015-10-14 1 hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 26  >>