Betegségek, nátha

#Betegségek #nátha

63 db cikk a témában

Elbánt veled az időjárás? 5 tipp a torokfájás enyhítéséhez
#torokfájás
2024.04.25.

Elbánt veled az időjárás? 5 tipp a torokfájás enyhítéséhez

A változékony időjárás miatt ismét egyre többen panaszkodnak torokfájásra. A tünetek enyhítésére házi praktikákat érdemes bevetni az első napokban, de hosszabb ideje fennálló, vagy erősödő panaszok esetén orvosi vizsgálat szükséges.

Influenza vagy nátha?
#influenza
2024.01.03.

Influenza vagy nátha?

Fontos, hogy tudjuk, influenzások vagyunk-e, vagy esetleg csak szimplán náthások. A két dolog nem ugyanannak a betegségnek a gyengébb vagy erősebb változata, így a kezelés sem egyforma.

5 tipp, hogy megállítsd a nátha terjedését
#Nátha
2023.12.23.

5 tipp, hogy megállítsd a nátha terjedését

Amikor a testvéred tüsszögve jön haza, és állandóan az orrát fújja, vajon hogyan tudsz megküzdeni a vírusokkal vagy baktériumokkal, amelyeket hazavitt? Ne ess pánikba, megelőzheted, hogy elkapd a náthát.

A probiotikumok hatása
#probiotikum
2023.12.12.

A probiotikumok hatása

A tudomány nemcsak az emberi szervezet számára ártalmas baktériumokat ismer, hanem segítő, az immunrendszert támogató baktériumokat is. Ezek a probiotikumok.

Az egyszerű náthától is fájhat a fül
#fül
2023.12.09.

Az egyszerű náthától is fájhat a fül

Középfülgyulladást vírus és baktérium is okozhatja. A fertőzés forrása gyakran más betegség - például nátha, influenza vagy allergia - amely az orrjáratok és a torok duzzanatát okozza. A tünetekről és a kezelésről dr. Augusztinovicz Mónika fül-orr-gégész nyilatkozott.

Milyen veszélyek leselkednek ránk télen?
#tél
2023.12.06.

Milyen veszélyek leselkednek ránk télen?

A téli időszakban nem csupán a megfázásos esetek gyakoribbak. Van néhány egyéb veszély, amivel mindenképp számolni kell a hideg időben. Lássuk, hogyan tehetünk a megelőzésükért!

Csak megfázás, vagy valami komolyabb?
#orr
2023.11.26.

Csak megfázás, vagy valami komolyabb?

A megfázás egy vírusos megbetegedés, ami általában - orvosi kezeléssel vagy anélkül - elmúlik két hét alatt. Legtöbbször nem igényel antibiotikumos kezelést, hiszen vírusról, nem baktériumról van szó. Néhány tünet azonban arra utalhat, hogy a megfázásod valami komolyabb betegség. Cikkünkben bemutatunk 8 olyan tünetet, amivel érdemes orvoshoz fordulni.

A nátha gyakori szövődményei
#megfázás
2023.11.05.

A nátha gyakori szövődményei

Az orrmelléküregek szerves részei a felső légutaknak, ennél fogva a felső légúti gyulladások esetében - nátha, garatgyulladás, torokgyulladás, mandulagyulladás - igen gyakori az orrmelléküregeket érintő probléma. Dr. Augusztinovicz Mónika fül-orr-gégész a szövődmények megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet.

A torokfájás okai
#torokfájás
2023.10.12.

A torokfájás okai

Mindenki ismeri a maró, karmolásszerű érzést a torok hátsó részén. Az ok lehet olyan egyszerű, mint a száraz levegő, a szezonális allergia vagy a hideg időjárás. De néhány esetben a tettes a streptococcus, egy bakteriális fertőzés, amely veszélyt jelenthet, ha nem kezelik.

Torokgyulladás a légkonditól?
#légkondi
2023.07.28.

Torokgyulladás a légkonditól?

A torokfájás- és gyulladás nem csak a hideg évszakban jelentkezhet, nyáron is sokan szenvednek a fájdalomtól, kaparó érzéstől. Dr. Augusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész szakorvos a tüneteket, az okokat és a kezelés jelentőségét összegezte.

6 tipp, hogy könnyebben lélegezz, ha beteg vagy
#légzés
2023.01.13.

6 tipp, hogy könnyebben lélegezz, ha beteg vagy

A tél nemcsak hideget, hanem bizony megfázást is tartogathat a számunkra. Ráadásul a megfázás az éjszakáinkat is elronthatja: bedugult orral csak forgolódunk egész este. Íme, 6 tipp a könnyebb légzésért.

#asztma
2021.06.26.

Az asztma kevésbé ismert tünetei

Nemcsak a ziháló, kapkodó légzés utalhat asztmára. Sok más tünet, többek között az alvászavar, a sóhajtozás és a szorongás is lehet az asztma tünete. Melyek az asztma kevésbé ismert tünetei?

#köhög
2021.01.15.

Mi okozhat tartós köhögést?

A téli időszakban gyakori légúti megbetegedések jellegzetes tünete a köhögés. Időnként előfordul, hogy a panaszok hosszabb időn át is jelentkeznek. Vajon mi minden állhat az elhúzódó köhögés hátterében?