/ BETEGSÉGEK / Influenza vagy nátha?
  2016-01-01

Influenza vagy nátha?

Fontos, hogy tudjuk, influenzások vagyunk-e, vagy esetleg csak szimplán náthások. A két dolog nem ugyanannak a betegségnek a gyengébb vagy erősebb változata.

- hirdetések -

A tünetek alapján pedig könnyen beazonosíthatjuk, melyikkel van dolgunk.

Mik az influenza tünetei?

Az influenza tünetei nem mindig ugyanazok, általában a járványtól függ. A legjellemzőbb tünetek a magas láz, izomfájdalom, torokfájás, felső légúti hurut, fejfájás, levertség, gyengeség, hasmenés, hányás.

Mik a nátha tünetei?

Csöpögő orr, tüsszögés, vörösre dörzsölt nózi, és rossz közérzet. Ez nem más, mint a megfázás, avagy nátha. Gyors lefolyású, enyhe betegség. Elkerülni szinte lehetetlen, hiszen minden járművön, iskolában, vagy boltban egy másodperc alatt elkaphatjuk. Védekezni lehet ellene, és mivel fokozatosan rosszabbodik, még időben meg lehet állítani a folyamatot. Fontos, hogy az immunrendszered elég erős legyen, így szervezeted is jobban védekezik minden ellen. Immunrendszeredet vitaminokkal erősítheted, legjobb, ha friss zöldségekkel, gyümölcsökkel, de esetleg multivitamin tablettákkal. Az is segít, ha sokat és jól alszol.

Hogyan gyógyuljunk?

Ha influenzásak vagyunk, fontos a nyugalom, és a pihenés, ezért mindenképpen otthon kell maradnod, mert igaz valószínűleg az iskolában sem veszik szívesen, ha fertőzünk. Az influenzával fontos, hogy orvoshoz fordulj. A láz csillapításakor a szervezet sok folyadékot veszít, így azt pótolni kell. A sok folyadék megakadályozza a szervezet kiszáradását, az étvágytalan időszakokban pedig a citromos, cukros tea, az ásványvíz vagy a leves fontos tápanyagokat juttat a szervezetbe.

Ha náthásak vagyunk, fontos megszüntetni az orrdugulást. Hiszen ha be van dugulva az orrunk, akkor a szájunkon át veszünk levegőt, és a kórokozókat oda tereljük. Használj orrcseppet, de persze csak módjával.

Mindkét betegségen segíthetnek a homeopátiás készítmények, valamint a természetes gyógymódok is.

(Gy.A.)