Betegségek, vírus

#Betegségek #vírus

88 db cikk a témában

A vírusos szemölcs
#szemölcs
2024.04.23.

A vírusos szemölcs

A vírusos szemölcs a bőr vírusos eredetű fertőző betegsége. Kórokozói a HPV családba tartozó vírusok. A szemölcsök kezelése elsősorban bőrgyógyászati feladat. A drogériákban kapható szemölcsirtó készítmények csak ideiglenesen csökkentik a szemölcs méretét, nem jelentenek végleges megoldást.

Hepatitis E: tünetek, kezelés
#hepatitis E
2024.04.11.

Hepatitis E: tünetek, kezelés

A hepatitis E vírus a széklet útján és szájon keresztül terjed, valamint elkaphatják azok is, akik fertőzött vizet fogyasztottak, illetve fertőzött nyers sertés, vaddisznót fogyasztottak, illetve a rágcsálók húsától is el lehet elkapni.

Minden, amit a kanyaróról tudni érdemes
#kanyaró
2024.03.19.

Minden, amit a kanyaróról tudni érdemes

A kanyaró egy igen ragályos, fertőző betegség, amelynek hatására kiütések jelentkezhetnek az egész testen. Rengeteg ember halt meg és rohamosan terjedt a betegség, amíg fel nem fedezték az oltóanyagot.

Mi az a csókbetegség?
#csók
2024.03.08.

Mi az a csókbetegség?

Nem, ez nem a felnőttek újabb kísérlete a kamaszkori szerelem késleltetésére. A betegség igenis létezik, elhúzódó magas lázzal, torokfájással, nyirokcsomó megnagyobbodással, hányingerrel és kiütéssel jár. Nevéhez hűen leginkább csókolózással terjed. Jó hír, hogy általában 2-3 hét alatt magától gyógyul.

Az éjszakai köhögés okai és kezelése
#köhög
2024.02.23.

Az éjszakai köhögés okai és kezelése

Neked és a hálótársad számára is zavaró, ha álmodból rendszeresen kellemetlen köhögésre ébredsz. Az éjszaka folyamán jelentkező köhögés kiváltó okairól és kezeléséről dr. Hidvégi Edit tüdőgyógyász nyilatkozott.

Mi is a láz?
#láz
2024.01.19.

Mi is a láz?

A láz azt jelenti, hogy a testhőmérséklet a normális felett van. Lázas vagy, ha a testhőmérsékleted 37.5°C felett van.

Influenza vagy nátha?
#influenza
2024.01.03.

Influenza vagy nátha?

Fontos, hogy tudjuk, influenzások vagyunk-e, vagy esetleg csak szimplán náthások. A két dolog nem ugyanannak a betegségnek a gyengébb vagy erősebb változata, így a kezelés sem egyforma.

9 hatásos módszer az influenza megelőzésére
#nátha
2023.12.28.

9 hatásos módszer az influenza megelőzésére

Tél van, ezért valószínűleg akármerre mész, szipogó, tüsszögő és köhögő embereket látsz. Gondolod, hogy te leszel a következő? Nem feltétlenül. Szakértők szerint - bár nincs rá garancia - pár egyszerű lépéssel nagyban csökkentheted az esélyeit annak, hogy beteg legyél. Cikkünkben most megmutatjuk, hogyan erősítheted az immunrendszeredet és maradhatsz a lehető legtávolabb a baciktól és vírusoktól!

5 tipp, hogy megállítsd a nátha terjedését
#Nátha
2023.12.23.

5 tipp, hogy megállítsd a nátha terjedését

Amikor a testvéred tüsszögve jön haza, és állandóan az orrát fújja, vajon hogyan tudsz megküzdeni a vírusokkal vagy baktériumokkal, amelyeket hazavitt? Ne ess pánikba, megelőzheted, hogy elkapd a náthát.

A probiotikumok hatása
#probiotikum
2023.12.12.

A probiotikumok hatása

A tudomány nemcsak az emberi szervezet számára ártalmas baktériumokat ismer, hanem segítő, az immunrendszert támogató baktériumokat is. Ezek a probiotikumok.

Influenza: a fertőzés meglepő forrásai - Téged is érint?
#vírus
2023.11.13.

Influenza: a fertőzés meglepő forrásai - Téged is érint?

Egy megfázás vagy influenza elég gyorsan kiüti az embert. Éppen emiatt próbálunk védekezni a kórokozók ellen, azonban nem mindig a leghatékonyabb módon. A tüsszentés és a köhögés nem az egyetlen módja a vírusok terjedésének.

A tüdőgyulladás tünetei
#tüdő
2023.10.21.

A tüdőgyulladás tünetei

Tévhit, hogy a tüdőgyulladás minden esetben egyértelmű, komoly panaszokkal jelentkezik. Az enyhébb, sokszor egyszerű meghűléshez hasonló tünetek - rossz közérzet, hőemelkedés, köhögés - is jelezhetik a betegséget.

A torokfájás okai
#torokfájás
2023.10.12.

A torokfájás okai

Mindenki ismeri a maró, karmolásszerű érzést a torok hátsó részén. Az ok lehet olyan egyszerű, mint a száraz levegő, a szezonális allergia vagy a hideg időjárás. De néhány esetben a tettes a streptococcus, egy bakteriális fertőzés, amely veszélyt jelenthet, ha nem kezelik.

Mit kell tudnod a bárányhimlőről?
#bárányhimlő
2023.10.06.

Mit kell tudnod a bárányhimlőről?

A bárányhimlő a varicella-zoster vírus által okozott betegség. Viszkető kiütést okoz kis, folyadékkal teli hólyagokkal. Nagyon könnyen terjed, főleg, ha nem kaptad meg a bárányhimlő elleni védőoltást.

Az ajakherpesz okai, tünetei, kezelése
#ajakherpesz
2023.07.17.

Az ajakherpesz okai, tünetei, kezelése

Az ajakherpeszt a Herpes simplex vírus okozza, amely fájdalmas hólyagocskák megjelenését idézi elő az ajkakon, a fogínyen, a nyelven, szájpadláson. A hólyagokon kívül más tünetek, például láz és izomfájdalom is előfordulhatnak.