/ SULI / munka

SULI munka kategória (47)

Az élet rövid, és ennek körülbelül felét munkával töltjük. Ha nem olyasvalamivel foglalkozol, amit szeretsz, akkor az életedet jócskán megnehezítheted magadnak.
2014-01-27 Nincs hozzászólás
Az autisták korlátozott képességekkel rendelkeznek? A figyelemhiányos hiperaktivitás zavarban szenvedő diákoknak tanulási nehézségeik vannak? Aki egyszer speciális oktatásban vesz részt, abban is marad? A sajátos nevelési szükségletű gyerekek által tanult tananyag sokkal egyszerűbb? Most kiderül!
2013-10-09 Nincs hozzászólás
Utalással kapod meg a fizetésedet? Egyetemre jársz szeptembertől és diákhitelt szeretnél? Bankkártyára vágysz? Elérkezett az idő, hogy neked is bankszámlacsomagod legyen. Megkerestük a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét, hogy segítsenek eligazodni a bankok igen sűrű erdejében.
2013-08-14 Nincs hozzászólás
A cím akár egy álláskereső hirdetés szövege is lehetne, de nem az. Igaz, Vanda még nem találta meg a megfelelő állást, egy hónapra tervezi, hogy diákmunkát vállal, aztán szeptemberben ismét iskolába megy.
2013-08-02 Nincs hozzászólás
A tavaly szeptemberben bevezetett, az érettségi megszervezéséhez nélkülözhetetlen, 50 órás közösségi szolgálat a nyári szünetben is elvégezhető, ha éppen most van rá időd és nem vállalsz diákmunkát. Naponta összesen 3 óra számolható el közösségi tevékenységként. Az érdeklődésednek megfelelően különféle tevékenységek közül választhatsz. Mi két szolgálatnál jártunk.
2013-07-18 Nincs hozzászólás
Fontos, hogy már serdülőkorban tisztában légy azzal, hogy munkád értéke a pénz: abban mérik teljesítményedet. Az a pénz, amit te keresel, teljesen más érzéssel tölt el, mint az, amit szüleidtől kapsz a szünidőre. Dobd hát be magadat egy kis nyári munkára, és meglátod, nem csak pénzed gyarapszik, hanem az önértékelésed is.
2013-06-15 1 hozzászólás
Aki 2012-ben adóköteles jövedelmet szerzett, és nem a munkáltatója vagy a NAV készíti el az szja-bevallását, május 21-ig be kell nyújtania azt. A KamaszPanasz néhány hasznos tanácsa diákmunkásoknak.
2013-05-15 Nincs hozzászólás
Az önismeret, mint nevében is benne van, azt jelenti, hogy tisztában vagy önmagaddal, jó és rossz tulajdonságaiddal egyaránt. Tudod használni magadban mindazt, ami jó, és felvállalod azt is, ami kevésbé az.
2012-12-15 Nincs hozzászólás
A legtöbbek fejében az önkénteskedés szó hallatán néhány olyan ember képe jelenik meg a lelki szemei előtt, akik szemetet szednek az utcán vagy idős néniknek segítenek. Ám az önkénteskedés ennél sokkal több, rengeteg fajtája létezik. A lényeg ugyanaz: semmilyen fizetést nem kapsz. Legalábbis a legtöbben ezt gondolják.
2012-11-28 Nincs hozzászólás
Fontos dátum a mostani a felvételizőknek: nyilvánossá váltak a szeptemberben induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárai. Most kiderül, sikerült-e bejutnod a kiválasztott egyetem vagy főiskola képzésére.
2012-07-24 Nincs hozzászólás
Emlékeztek még arra a 12 éves fiúra, aki az egyik fővárosi aluljáróban terrorizálta a járókelőket? Vagánykodott, agresszíven viselkedett, üvöltözött, majd odáig fajult a cseppet sem szórakozató viselkedése, hogy megszúrt egy másik fiatalt. Őt akkor nem lehetett felelősségre vonni, jövőre azonban már a 12-13 évesek is felelnek tettükért.
2012-07-13 Nincs hozzászólás
Bányák, rizsföldek, sötét varróüzemek, vegyszer-gyárak. Helyek a világon, ahol gyermekek milliói végeznek olyan munkát, ami veszélyezteti egészségüket, tanulási lehetőségeiket, alapvető jogaikat.
2012-06-12 Nincs hozzászólás
Kísérleti programot indított az Európai Bizottság egy olyan nemzetközi rendszer tesztelésére, amelynek célja európai uniós tagországok állást kereső fiataljainak munkához segítése más tagállamban.
2012-05-25 Nincs hozzászólás
A felsőoktatásban a hallgatók 43 százaléka vállal tanulmányai mellett munkát, ezen belül az esti, levelező vagy távoktatásos munkarendben tanulók jóval több mint nyolcvan százaléka dolgozik, míg a nappali tagozatosok egynegyede vállal munkát - derül ki a diplomás pályakövető rendszer kutatásából.
2012-04-25 Nincs hozzászólás
Diákból álláskereső. Sok fiatal néz szembe ezzel a problémával. Átlagosan 4-5 hónap alatt találnak munkát az álláskeresők, de mit tehetünk akkor, ha ezután sem alkalmaznak minket? Megpróbálunk segíteni.
2012-04-18 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4  >  >>