/ LÉLEK

LÉLEK kategória (1338)

Bár minden gyerek azt hiszi, hogy a szülei túlságosan is szigorúak, mégis létezik egy vonal, amelyet ha átlépnek, akkor az már nem normális viselkedésre utal.
2014-11-22 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Nem vagy benne biztos, hogy a kapcsolatotok jó irányba halad? Bizonytalan vagy abban, hogy jó irányba haladnak a dolgaitok? Összegyűjtöttük a 8 legárulkodóbb jelet, ami arra utal, hogy valami nincs rendben.
2014-11-21 Nincs hozzászólás
Az emberi kommunikáció nagyobb hányadát a testbeszéd teszi ki. Ahogyan állsz, ahogyan a lábaidat keresztbefonod, a fejtartásod, a kézmozdulataid, a mosolyod - üzenet a külvilág számára. Most következő cikksorozatunkban sorra vesszük a legalapvetőbb metakommunikációs jeleket.
2014-11-21 2 hozzászólás
Egy egész sor előnnyel jár, különösen a személyes és szakmai kapcsolataid terén, ha megtanulod, hogyan legyél jobb hallgatóság.
2014-11-20 Nincs hozzászólás
Elöntenek a teendők, de te rá se tudod magad venni, hogy nekiállj? Inkább a facebookot nézed meg egymás után többször, még akkor is, ha nincs új post? Aztán már el is telt a nap, a nyár és te még mindig a kezdeteknél tartasz.
2014-11-20 Nincs hozzászólás
18 évesen a nagymedencés versenyidőszak után minden hazai válogatott úszót megelőzve vezeti 50, 100 és 200 méter pillangón is a női magyar ranglistát, mi több, a 200-on Nankingban (az ifjúsági olimpián) elért kiemelkedő teljesítményével a világranglistán a harmadik helyet foglalja el. Hogyan töltődik fel? Hogyan lendül át a holtponton? Milyen érzés a dobogó tetején állni? Szilágyi Liliánával beszélgettünk.
2014-11-19 Nincs hozzászólás
A kommunikáció a mindennapi élet alapvető része. Jó kommunikációs készséggel időt spórolsz, elkerülheted a frusztrációt vagy mások megbántását, és a kínos hallgatásokkal teli találkozókat. Összeszedtünk 9 olyan tippet, amivel – helyzettől függetlenül – javíthatsz a kommunikációs készségeden.
2014-11-19 Nincs hozzászólás
Tininek lenne a manapság bizony nem könnyű. Ebben a korban a megfelelni vágyás ( főleg a kortársaknak) a legnagyobb mozgató erő, és ezt nap mint nap az orrunk alá dörgölik a barátok, a magazinok, videoklipek és a tévé. Szex, drogok, alkohol, buli minden mennyiségben. Csoda hát, hogy a szülők szívinfarktust kapnak, amikor el akarunk menni egy házibuliba vagy egy szülinapra?
2014-11-19 Nincs hozzászólás
Számos dolog van, amit a fiúk nehezen tudnak elviselni, ha a barátnőjükről van szó. Ha a srác oda is van érted, vannak dolgok, amikhez még neki is szüksége lehet minden türelmére.
2014-11-18 Nincs hozzászólás
Sokan úgy vélik, hogy az önvédelem nem más, mint egy jól irányzott ütés vagy rúgás. Pedig az igazi önvédelem arról szól, hogy mindent elkövetsz, hogy elkerüld a harcot azzal, aki fenyeget, vagy megtámad! A fejedet használd, ne az öklödet!
2014-11-18 Nincs hozzászólás
A depresszió a hangulatzavar legsúlyosabb formája, ahol a kórosan lehangolt és érthetetlenül feldobott időszakok váltják egymást. Ezek a hangulatingadozások nemcsak a beteget, hanem annak családját is megterhelik lelkileg.
2014-11-17 Nincs hozzászólás
Készülj fel, találj egy csendes helyet, ahol egyedül lehetsz! Tedd ki az ajtóra a „Ne zavarjanak” táblát! Rendezd el úgy a szobát, hogy a legjobban érezd magad benne! Akár be is sötétíthetsz. Tegyél fel lágy zenét. Gyújts meg néhány füstölőt. Most kezdj el lassan lélegezni … lélegezz … lélegezz!
2014-11-16 Nincs hozzászólás
Egyre nagyobb teret kap a lélekgyógyászat az orvoslásban. A test és a lélek kapcsolata sokkal erősebb, mint azt gondolnánk. Pedig azt már Freud is mondta: az elfojtott tartalmak utat keresnek, hogy a felszínre törjenek. Ekkor a test tünetei beszélnek helyettünk.
2014-11-16 Nincs hozzászólás
A menstruációs ciklus örök beszédtéma. Érezted már magad feszültnek, ingerültnek, de nem tudtad, hogy valójában miért? Beszélgess a problémáidat az anyukáddal, ő sokat tud segíteni.
2014-11-15 Nincs hozzászólás
Kedves Szakértő! Van egy lány a suliban, akivel nem igazán jövünk ki jól egymással. Állandóan pletykát terjeszt rólam, és az emberek ellenem fordulnak. Mit kellene tennem, hogy ez másképp legyen?
2014-11-15 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 90  >  >>