/ LÉLEK

LÉLEK kategória (1241)

Alapvető emberi szükségletünk, hogy érezzük, tartozunk valahová, csoportok, közösségek részei vagyunk, akiknek fontosak vagyunk, akikhez fordulhatunk, ha baj van. Az első, hogy szeressen minket a környezetünk, tartozzunk más, számunkra is fontos emberek csoportjaihoz, utána jöhet az önmegvalósítás. A család és közösségek szerepe a hazánkban és a nagyvilágban egy világjáró pszichológus szemszögéből.
2014-04-17 Nincs hozzászólás
Könnyű keménynek lenni magaddal szemben. De amikor túl sok negatív dolgot mondasz magadnak, elkezded elhinni, hogy igazak. Az is előfordulhat, hogy ezek csak tévedések, amiket te beszélsz be magadnak! Mielőtt egészségtelen szokásokat vennél fel, hessegesd el ezeket a hazugságokat! Íme, a leggyakoribb példák, és tanácsok, hogy hogyan birkózz meg velük.
2014-04-16 Nincs hozzászólás
Mindannyiunk fejében létezik egy kép önmagunkról – kik vagyunk, milyen külső adottságokkal rendelkezünk, miben vagyunk jók, vagy melyek a gyenge pontjaink. Ez a belső kép kisgyerekkorunk óta természetszerűleg folyamatosan alakul.
2014-04-15 Nincs hozzászólás
A negatív kritikával sokféle probléma adódhat. Egyesek elmondani, mások pedig kezelni nem tudják. Pedig a társas érintkezések során néha elkerülhetetlen egy-egy jól irányzott kritikai vélemény.
2014-04-14 Nincs hozzászólás
A legtöbb tini számára az élet nem egy játszótér, hanem inkább egy labirintushoz hasonlítható, amelyben könnyű eltévedni. Ugyanakkor egy kamasz gyermeket nevelő szülőnek lenni sem egyszerű dolog. Ez a cikk arra hivatott, hogy némi segítséget, iránymutatást adjon a szülőknek és a fiataloknak, hogy képesek legyenek megbirkózni a felmerülő problémákkal, és hogy el tudjanak igazodni a mindennapi élet útvesztőiben.
2014-04-14 Nincs hozzászólás
Az, hogy hétvégenként flörtölgettek egymással, amit aztán nevetve mesélsz a barátaidnak, még nem jelent igazi párkapcsolatot. Ha azonban úgy érzed, hogy a dolgok az utóbbi hónapokban sokat komolyodtak, ideje lehet megbizonyosodnotok róla, valóban komoly-e a köztetek lévő kapcsolat. Néhány dolog semmiképp se kerülje el a figyelmedet!
2014-04-13 Nincs hozzászólás
Sok ember küzd azzal, hogy elsajátítsa a korrekt érvelés képességét. Egy kapcsolatban alapvető dolog, hogy ki tudjunk állni az igazunkért úgy, hogy közben nem dühítjük fel a partnerünket. Íme, néhány kommunikációs eszköz az ellentétek feloldására és a társas érintkezés megkönnyítésére.
2014-04-13 Nincs hozzászólás
Ha teljes életet akarunk élni, bizonyos dolgokról sosem szabad lemondani egy fiú kedvéért. A szerelem erőteljes érzelem, de ettől még nem kell, hogy minden lépésünket ez határozza meg. Persze törődnünk kell másokkal is, de a saját boldogságunkat nem szabad érte feláldozni.
2014-04-12 Nincs hozzászólás
Jelentkeznek az első jelek, vagy már régóta tudod, de nem mersz róla beszélni senkivel? Amikor először felmerül valakiben az érdeklődés a vele azonos neműek iránt, gyakori első reakció a félelem, az ijedtség, most akkor AZ vagyok? És ez így is marad? Nehéz választ találni a kérdésekre, hiszen a társadalmunkban a mai napig tabut képez a homoszexualitás témaköre, kevesen mernek róla beszélni.
2014-04-11 Nincs hozzászólás
Néhány héttel ezelőtt a KamaszPanasz írópályázatot hirdetett olvasóinak. Március végén zárult a pályázatunk. A legjobban sikerült művek és a szerzőik.
2014-04-11 Nincs hozzászólás
Végre újra melegszik az idő, zöldellenek a fák. Egyre több időt lehet a szabadban tölteni, barátokkal könnyebb kint a suli előtt dumálni. A szerelem is valahol benne van a levegőben. Téged is eltalált Cupido nyila?
2014-04-11 Nincs hozzászólás
Még csak a második közös randitoknál tartotok, de máris úgy érzed, hogy van valami kettőtök között? Folyton csak ő jár a fejedben, és alig várod, hogy újra lásd? Az egész nagyon izgalmas, de mielőtt tényleg belehabarodsz, jó, ha végiggondolod, hogy megvan-e minden összetevő.
2014-04-10 Nincs hozzászólás
Hányszor bámultál már bele a tükörbe és mondtad fintorogva, hogy: „kövér vagyok”? Persze a környezetedben mindenki azt hangoztatja, hogy teljesen normálisan nézel ki, ugye? Itt az idő a pozitív önkép kialakítására! Tudtad-e, hogy a tévés önkép, vagy az alacsony önértékelés akár rossz döntésekhez is vezethet?
2014-04-10 Nincs hozzászólás
Felelés, randizás, nyilvános szereplés előtt izzad a tenyered, torkodban dobog a szíved, görcsöl a gyomrod? Természetes reakció. Mégis vannak, akik számára szinte elviselhetetlen szorongást okoz mások előtt megszólalni, osztálytársak szemébe nézni, mások előtt étkezni vagy ismeretlenekkel beszélgetni.
2014-04-10 Nincs hozzászólás
A paranoia, mint betegség olykor az aktuális bűnügyi, orvosi sorozatokban is fel szokott bukkanni. Érdekes, szokatlan zavar, amivel ritkán találkozunk életünk során.
2014-04-09 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 83  >  >>