/ LÉLEK

LÉLEK kategória (1245)

A szülőkkel való kommunikáció művészet. És elég komplikált lehet, mert a szülők lehetnek túl szigorúak, de túl engedékenyek is. Minél többet beszélgetsz velük, annál többet érhetsz el, és annál több szabadságot kaphatsz tőlük.
2014-04-24 1 hozzászólás
Mi is az a mentalizmus? Kit nevezünk mentalistának? Mi a különbség Sheldon Cooperre és Patrik Jane karaktere között? A két karakter két igen ismert sorozat főszereplőjeként tűnt fel. Mindkettőjük viselkedése ámulatba ejt minket, de más okból: talán nehezen érthető, hogy Sheldon miért nem érti az iróniát, ha zseni, és honnan tudja megjósolni az emberek viselkedését Patrik Jane?
2014-04-23 Nincs hozzászólás
Jól beszélgetni nem annyira magától értetődő, mint azt elsőre gondolnánk. De a készség könnyen fejleszthető, szinte bárki jó beszélgetőpartnerré válhat.
2014-04-22 Nincs hozzászólás
Nem mindig könnyű a tiniknek, hogy beszéljenek a szüleikkel. Néha még az is gond lehet számodra, ha csak ugyanabban a szobában vagy velük. De akkor még beszélj is velük? Inkább járnál rozsdás szögeken? Mikor váltak ilyen furcsává?
2014-04-22 Nincs hozzászólás
Ahogy melegszik az idő, változik a légnyomás, úgy szervezetünk is változáson megy keresztül. A sötét és hideg téli hónapok után a világosság és a meleg időszaka, a tavasz következik. Szervezetünk pedig igyekszik lépést tartani a változással, de ez nem megy mindig zökkenőmentesen.
2014-04-22 Nincs hozzászólás
Az, amit a szüleid mondanak, és az, amit gondolnak, gyakran nem egyezik. Fejtsd meg, hogy mire gondolnak a szüleid!
2014-04-21 Nincs hozzászólás
Az önérvényesítés képessége, más néven az asszertivitás nem jelent más, mint hogy érvényesíted a saját akaratodat úgy, hogy társad érdekeit is figyelembe veszed. Képes vagy arra, hogy megőrizd nyugalmadat és konfliktushelyzetben önmagad légy? Lássunk néhány tanácsot arra, hogy hogyan legyünk asszertívak!
2014-04-21 Nincs hozzászólás
Húsvétkor a locsolkodás mellett a tojásoké és a nyusziké a főszerep. Nem is csoda, hiszen a Húsvét egyik szimbóluma a nyuszi. A szülők a gyermekeik kérlelésére, könyörgésére még élő állat megvásárlására is képesek.
2014-04-20 Nincs hozzászólás
Mit is ünneplünk pontosan húsvétkor? Hogyan is ünneplünk? Kinek mit jelent a húsvét? Tavaszi szünetet, kirándulát, pihenést, vagy esetleg a hagyományos locsolkodást?
2014-04-20 Nincs hozzászólás
Kedves Doktornő! Elment a hangom, miután sokat kiabáltam. A kérdésem az lenne, hogy miért megy el az ember hangja, és hogyan segíthetek magamon?
2014-04-19 Nincs hozzászólás
Nagyon gyakori a kérdés: valóban szerelem, amit érzek? A válasz nem egyszerű. Ami számodra szerelemnek tűnik, lehet, hogy nem több a másik iránt érzett vonzalomnál. Igazából mi a szerelem? Miért akarsz épp azzal a valakivel együtt lenni, miért nem valaki mással? Szíved mi alapján választ társat magának? Miért ér véget a szerelem? Ezeket a kérdéseket korántsem egyszerű megválaszolni.
2014-04-19 Nincs hozzászólás
Egy közösségben óhatatlanul alakulnak ki kisebb-nagyobb csoportok. Miért állnak egymással szemben bizonyos klikkek? Miért nem lehet egy osztály egységes? Hogyan lehet megbirkózni a kiközösítéssel?
2014-04-18 Nincs hozzászólás
Alapvető emberi szükségletünk, hogy érezzük, tartozunk valahová, csoportok, közösségek részei vagyunk, akiknek fontosak vagyunk, akikhez fordulhatunk, ha baj van. Az első, hogy szeressen minket a környezetünk, tartozzunk más, számunkra is fontos emberek csoportjaihoz, utána jöhet az önmegvalósítás. A család és közösségek szerepe a hazánkban és a nagyvilágban egy világjáró pszichológus szemszögéből.
2014-04-17 Nincs hozzászólás
Könnyű keménynek lenni magaddal szemben. De amikor túl sok negatív dolgot mondasz magadnak, elkezded elhinni, hogy igazak. Az is előfordulhat, hogy ezek csak tévedések, amiket te beszélsz be magadnak! Mielőtt egészségtelen szokásokat vennél fel, hessegesd el ezeket a hazugságokat! Íme, a leggyakoribb példák, és tanácsok, hogy hogyan birkózz meg velük.
2014-04-16 Nincs hozzászólás
Mindannyiunk fejében létezik egy kép önmagunkról – kik vagyunk, milyen külső adottságokkal rendelkezünk, miben vagyunk jók, vagy melyek a gyenge pontjaink. Ez a belső kép kisgyerekkorunk óta természetszerűleg folyamatosan alakul.
2014-04-15 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 83  >  >>