/ LÉLEK

LÉLEK kategória (1283)

Sok mindent tehetsz annak érdekében, hogy fejleszd az énképed, anélkül hogy változtatnál a kinézeteden. Az énkép nem arról szól, hogy hogyan nézel ki, hanem, hogy hogyan érzed magad úgy, ahogy kinézel.
2014-08-28 Nincs hozzászólás
"13 éves lány vagyok, a pasim egy évvel idősebb. Már több mint egy hónapja járunk, de még nem csókolóztunk. A barátom már a második héten ezzel szekált, és habár még nem mondta, de nagyon úgy tűnik, hogy szakítás lesz belőle, ha nem merek vele csókolózni. És tudom, hogy erre olyasmi lesz a válasz, hogy ösztönösen fogom majd csinálni, de normális választ szeretnék. Pontosan mit kell a nyelvvel csinálni?"
2014-08-27 Nincs hozzászólás
Nagy szerelmek, rövid kapcsolatok, nyári kalandok és szakítás. Sajnos előbb-utóbb mindenki átéli azt a dilemmát, hogy vele sem az igazi, nélküle sem. Maradjunk együtt vagy szakítsunk?
2014-08-27 Nincs hozzászólás
Lehet, hogy már leültél a szüleiddel megbeszélni az otthoni házirendet, és sikerült is mindenki számára kedvező kompromisszumos megoldást találni. De mindig akad majd olyan alkalom, amikor a függetlenedési vágyad túlfeszítené a szüleid által szabott kereteket.
2014-08-26 Nincs hozzászólás
A nárcisztikus személyiségzavar kora gyermekkori sérülés következménye. A rendellenesség hatására a nárcisztikus emberek nagyfokú szégyenérzettel viseltetnek saját maguk iránt.
2014-08-25 Nincs hozzászólás
Ha felvettek az egyetemre, akkor hozzá kell szoknod az új környezethez, távol a családodtól és a középiskolai barátoktól. Megeshet, hogy nagyon magányosnak érzed magad. És ehhez még társul a stressz is, amit a végigtanult éjszakák váltanak ki. Ezek a hatások depresszió kialakulásához is vezethetnek.
2014-08-25 Nincs hozzászólás
Sokat gondolkodtál már azon, hogy miért vagy még mindig szingli? Akkor ideje odafigyelned arra a néhány lehetséges okra, ami meggátol abban, hogy járj valakivel.
2014-08-24 Nincs hozzászólás
A szülők is csak emberek, s személyes támadásnak vélhetik, ha ellentmondasz, vagy ha a számukra fontos értékeket kétségbe vonod. Mit tehetsz, hogy ne tűnj durvának, erőszakosnak? Emlékezz a szlogenre: „egyet nem értés – csak tisztelettel”.
2014-08-23 Nincs hozzászólás
Vannak dolgok, melyekre igazán szükséged van - és vannak olyanok, amikre nagyon vágysz. A többi pedig „véletlenül” vándorol a kosaradba a délutáni bevásárlótúra során, hiszen a divatos dolgok közt bóklászva csak megvesz az ember néhány olyan haszontalan dolgot, ami nélkül – valljuk be – még lehet élni.
2014-08-22 Nincs hozzászólás
Önbizalom, önbecsülés, egészséges önkritika, reális önértékelés: olyan témák, melyekről szükséges beszélni.
2014-08-22 Nincs hozzászólás
A kamaszkor viszontagságai közben néha nem könnyű együtt élni a szülőkkel. Még bonyolultabb a helyzet, ha a nagyszüleid is veletek laknak. Íme, néhány tipp, ami segít, hogy meglásd a pozitív oldalát az együttélésnek.
2014-08-21 Nincs hozzászólás
Kettő helyett egy szülővel élni együtt komoly érzelmi törést, lelki kavarodást okozhat. Egy haláleset vagy válás teljesen megváltoztatja addigi életed. S noha szereted a gondoskodó nagyszülőt és nagybácsit is, mindennapi, ép, anyás-apás családról álmodsz.
2014-08-20 Nincs hozzászólás
Neked van kedvenc színészed? Van olyan zenész, akiért rajongsz? Miért szereted őt? Mi tetszett meg benne? A rajongás egy bizonyos életkorban természetes. Kamaszként mindenki keresi a nagy őt, az ideális pasit vagy nőt, akihez hasonlót szeretne, vagy akivé válni akar. Ez teljesen normális, sőt előnyös is, hiszen így alakul az ideális társról kialakított kép.
2014-08-19 Nincs hozzászólás
A demencia memóriavesztéssel, zartsággal és döntésképtelenséggel járó betegség, amelyet időskori elbutulásnak is neveznek. A demenciában szenvedő beteg nehezen találja a megfelelő szavakat, valamint hirtelen hangulatingadozások jellemzik a napjait. Mindezek miatt igen nehéz kommunikálni a demenciában szenvedő nagyszülőkkel.
2014-08-18 Nincs hozzászólás
Tudtad, hogy átlagosan 20-23 évet töltünk alvással életünk során? Semmiképp sem lehet szó nélkül elmenni az alvás mellett. Ahhoz túl nagy részét foglalja el életünknek. Természetes, ha többet szeretnél megtudni róla.
2014-08-17 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 86  >  >>