/ LÉLEK

LÉLEK kategória (1341)

Bár a mai modern ember biztonságosabb körülmények között él, mint ősei, vagy akár a fejletlenebb földrészek népessége, mégis népbetegségként üdvözölhetjük a stresszel és szorongással összefüggő problémákat.
2014-11-25 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Ha nagymamánkat kérdeznénk, hogy mi is az a WOW, MMORPG, skype, bootolás, like vagy LOL, akkor szerencsés, ha legalább az egyik kérdést meg tudja válaszolni. A kérdés persze fordítva is igaz, ki tudja azt, hogy mikor és hogyan kell elültetni a palántát, hogyan kell kacsát nevelni vagy mikor kell permetezni a szőlőt?
2014-11-25 1 hozzászólás
Ha valaki meghallja azt, hogy pszichológia vagy pszichológus, már azonnal be is ugrik neki Freud neve. El lehet csípni olyan megjegyzéseket is, mint az, hogy "freudi elszólás volt…" Ki volt Freud? Miért olyan fontos, hogy szinte mindenki hallotta már a nevét?
2014-11-24 Nincs hozzászólás
„Olyan depi vagyok.” Túl könnyen kicsúszik ez a mondat a szánkon, anélkül, hogy tudatában lennénk, hogy mi is a depresszió. A levertség depresszió? A szomorúság, bánat, gyász érzése depresszió lenne? A klinikai esetek és a hétköznapi levertség között nagy különbségek vannak.
2014-11-24 Nincs hozzászólás
„A homoszexualitás betegség”, a „homoszexuálisok pszichés problémával küzdenek”, „a homoszexuálitást el tudod kapni”. Csak néhány hiedelem azok közül, melyek a mai napig terjednek, és amelyeknek semmilyen valóságalapjuk sincs.
2014-11-23 Nincs hozzászólás
"Élj egészségesen, sportolj sokat, egyél minél több zöldséget, gyógyulj meg." Ebben általában ki is merül az egészséggel kapcsolatos tanácsok többsége. Igazán? Ennyi lenne az egészség, a betegség hiánya? Csak a testünk egészségére kell gondolni?
2014-11-23 Nincs hozzászólás
Bár minden gyerek azt hiszi, hogy a szülei túlságosan is szigorúak, mégis létezik egy vonal, amelyet ha átlépnek, akkor az már nem normális viselkedésre utal.
2014-11-22 Nincs hozzászólás
Nem vagy benne biztos, hogy a kapcsolatotok jó irányba halad? Bizonytalan vagy abban, hogy jó irányba haladnak a dolgaitok? Összegyűjtöttük a 8 legárulkodóbb jelet, ami arra utal, hogy valami nincs rendben.
2014-11-21 Nincs hozzászólás
Az emberi kommunikáció nagyobb hányadát a testbeszéd teszi ki. Ahogyan állsz, ahogyan a lábaidat keresztbefonod, a fejtartásod, a kézmozdulataid, a mosolyod - üzenet a külvilág számára. Most következő cikksorozatunkban sorra vesszük a legalapvetőbb metakommunikációs jeleket.
2014-11-21 2 hozzászólás
Egy egész sor előnnyel jár, különösen a személyes és szakmai kapcsolataid terén, ha megtanulod, hogyan legyél jobb hallgatóság.
2014-11-20 Nincs hozzászólás
Elöntenek a teendők, de te rá se tudod magad venni, hogy nekiállj? Inkább a facebookot nézed meg egymás után többször, még akkor is, ha nincs új post? Aztán már el is telt a nap, a nyár és te még mindig a kezdeteknél tartasz.
2014-11-20 Nincs hozzászólás
18 évesen a nagymedencés versenyidőszak után minden hazai válogatott úszót megelőzve vezeti 50, 100 és 200 méter pillangón is a női magyar ranglistát, mi több, a 200-on Nankingban (az ifjúsági olimpián) elért kiemelkedő teljesítményével a világranglistán a harmadik helyet foglalja el. Hogyan töltődik fel? Hogyan lendül át a holtponton? Milyen érzés a dobogó tetején állni? Szilágyi Liliánával beszélgettünk.
2014-11-19 Nincs hozzászólás
A kommunikáció a mindennapi élet alapvető része. Jó kommunikációs készséggel időt spórolsz, elkerülheted a frusztrációt vagy mások megbántását, és a kínos hallgatásokkal teli találkozókat. Összeszedtünk 9 olyan tippet, amivel – helyzettől függetlenül – javíthatsz a kommunikációs készségeden.
2014-11-19 Nincs hozzászólás
Tininek lenne a manapság bizony nem könnyű. Ebben a korban a megfelelni vágyás ( főleg a kortársaknak) a legnagyobb mozgató erő, és ezt nap mint nap az orrunk alá dörgölik a barátok, a magazinok, videoklipek és a tévé. Szex, drogok, alkohol, buli minden mennyiségben. Csoda hát, hogy a szülők szívinfarktust kapnak, amikor el akarunk menni egy házibuliba vagy egy szülinapra?
2014-11-19 Nincs hozzászólás
Számos dolog van, amit a fiúk nehezen tudnak elviselni, ha a barátnőjükről van szó. Ha a srác oda is van érted, vannak dolgok, amikhez még neki is szüksége lehet minden türelmére.
2014-11-18 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 90  >  >>