/ LÉLEK

LÉLEK kategória (1384)

Mit tehetsz, ha úgy gondolod, hogy megcsal a barátod? Azon tűnődni, hogy vajon találkozgat-e valaki mással, szörnyű sejtés, nagyon bizonytalannak érezheted magad miatta. Vajon csak beleképzeled a dolgokat? Vagy tényleg van valaki más mellette?
2015-03-28 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Az észlelés - a gondolkodás cselekménye vagy folyamata - lehetővé teszi számukra, hogy képesek legyünk temérdek mennyiségű információ gyors feldolgozására. Például, amikor csak nyitva tartod a szemed, az agyadat egyfolytában ingerek bombázzák. Lehet, hogy akaratlagosan egyfolytában egy bizonyos dolgon gondolkodsz, de az agyad eközben tudatalatti gondolatok ezreit dolgozza fel.
2015-03-26 1 hozzászólás
Elégedett vagy a testeddel? Hallom ahogy ezt mondod: „Nos, elégedett vagyok a karjaimmal, de a combjaim túl vastagok, kicsit nagy a fenekem és…” Nem, ez nem az amikor elégedett vagy a testeddel. Egy egészséges testkép azt jelenti, hogy jól érzed magad a bőrödben, a kis hibák ellenére is. Jól hangzik, de hogy valósítsd meg?
2015-03-24 Nincs hozzászólás
A szülőkkel való harc már egész kis korban elkezdődik. Már az első "nem" kimondása egyfajta ellentmondás a szülői akaratnak. Az idő előrehaladtával pedig a felnövekvő gyerek egyre inkább próbálja a saját akaratát kinyilvánítani.
2015-03-21 Nincs hozzászólás
„Az érettségi után azt vettem észre magamon, hogy hihetetlenül fura alak lettem. Olyan internetfüggővé váltam, aki naponta több órát tölt a számítógép előtt, több időt, mint amennyit emberekkel tölthetne.”
2015-03-20 1 hozzászólás
Mindenki életében elkerülhetetlenül eljön az a pillanat, amikor szembe kell néznie szeretett hozzátartozója – egy szülő, testvér, közeli barát, idős családtag vagy egy kisgyermek - elvesztésével. Senki sem immunis erre a lelki traumára és fájdalomra. Így, ha valamikor, akkor ebben az esetben tényleg szükségünk van a segítségre. Ugyanúgy, ahogy nekünk is jól esik ilyen estben a segítség, egy barátunknak is jól eshet, sőt szinte kötelességünk valahogyan segíteni neki. Igen, de mégis, hogyan tudjunk segíteni és támogatni gyászoló barátunkat?
2015-03-19 Nincs hozzászólás
Mindannyian éreztük már úgy egy szakítás után, hogy jó lenne mégis újra kapcsolatba lépni az exbarátunkkal vagy exbarátnőnkkel. Egy idő után lehetséges, hogy úgy érzed, össze szeretnél vele jönni, vagy újra át szeretnéd élni a régi emlékeket - ám ez nem jó ötlet! A következő alkalommal, amikor késztetést érzel rá, emlékezz vissza ezekre a tippekre, és többet nem fogsz neki írni!
2015-03-18 Nincs hozzászólás
Hetek óta halogatod a találkozót, de végül mégis elérkezett a pillanat: itt az idő, hogy az új barátodat bemutasd a szüleidnek.
2015-03-17 Nincs hozzászólás
Manapság szinte folyamatosan stresszhelyzetben vagy. Bizonyítanod kell az iskolában, meg kell felelni a szülők és a barátok elvárásainak, a környezet hatásairól nem is beszélve. Valószínűleg azt hiszed, a stressz csak a hangulatodat befolyásolja, ám ez nem így van. Kihat az egész szervezetedre.
2015-03-15 Nincs hozzászólás
Vetted már észre magadon, hogy hirtelen csak robbanékonnyá, ingerlékennyé válsz minden ok nélkül? Vagy csak hirtelen lehangolt leszel, és nem tudod miért? Vagy a szomorúságodból egy pillanat alatt harag lesz?
2015-03-15 Nincs hozzászólás
A nők általában sokkal összetettebbek, bonyolultabbak, különösen, ha egy beszélgetésről van szó. Ezért is fontos a nők testbeszédének értelmezése. Fiúk! Figyelem!
2015-03-13 1 hozzászólás
Csókolózni minden szerelmes szeret. Sokan azt hiszik, mindent tudnak a csókról. Te is? Akkor nézzünk néhány érdekes tényt róla!
2015-03-12 Nincs hozzászólás
Cikizés, kiközösítés, rosszindulatú pletykálás, veréssel fenyegetés, verbális agresszió - egyre gyakoribb, mindennapossá váló jelenségek az iskolai közösségekben.
2015-03-11 Nincs hozzászólás
Függeni nemcsak drogtól, alkoholtól, dohányzástól vagy szerencsejátéktól lehet. Hallottál már jégfüggőségről vagy a fogfehérítéstől való függőségről? Melyek a legbizarrabb függőségek?
2015-03-09 Nincs hozzászólás
Az alkoholfüggő az ital megszállottja lesz, és nem fogja tudni kontrollálni az alkoholbevitelét, még akkor sem, ha tisztában van azzal, hogy az alkoholizmus komoly egészségügyi problémákat okozhat, tönkreteheti a kapcsolatait, illetve anyagi gondok is felléphetnek.
2015-03-09 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 93  >  >>