/ LÉLEK

LÉLEK kategória (1390)

17 éves vagyok, magányos, kétségbeesett. 13 évesen kezdődött minden... - Válogatás a Te történeted rovatunkból és a szakértő válasza.
2015-11-26 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Az utóbbi években annyira elterjedtek az okostelefonok, hogy sokszor azt vesszük észre, a szemtől szembeni kommunikáció jó részét már fel is felváltotta. A váltásnak számos oka van: gyors, diszkrét és egyszerű. Üzenhetsz a barátaidnak, lehetnek rövid beszélgetéseid olyan szituációkban, amikor nem tudsz nyíltan csevegni, mint például a buszon, vagy megtörheted a jeget valaki olyannál, akivel csak most találkoztál.
2015-11-25 Nincs hozzászólás
Gyerekek és felnőttek millióit bűvölte el Harry Potter világa, ami máig töretlen sikernek örvend. Itt az ideje, hogy a rajongók egy kicsit más szemszögből is nézzék a történetet és szintén itt az ideje, hogy az ellenzők is meglássák a mese bűvöletében rejlő csodákat. Milyen segítséggel szolgálhat nekünk a hétköznapi életben ez a hihetetlen történet? A pszichológus véleménye.
2015-11-24 Nincs hozzászólás
"Apám megtalálta a szemetesben az óvszer papírját, és most azt hiszi, hogy lefeküdtem a barátommal, pedig ez nem igaz, mert a behatolás nem történt meg. Korábban sokat hazudtam a jegyeimmel kapcsolatban, és tudom, hogy én rontottam el, de most nem hisznek nekem. Hogy tudnám meggyőzni őket?" A szakértő válaszol.
2015-11-23 Nincs hozzászólás
"Az osztályomban 9 fiú van, és ők a problémám okozói, ugyanis nagyon szeretnek engem piszkálni, kigúnyolni, röhögni rajtam. Mindig ellenszenvesek velem - bezzeg a többi lánnyal tudnak normálisan beszélni. Miért csinálják ezt?" A szakértő válaszol.
2015-11-23 Nincs hozzászólás
Ha úgy érzed, mindig kudarcot vallasz, amikor flörtölni próbálsz, vannak módszerek, hogy magabiztosabbnak érezd magad a képességeiddel kapcsolatban. Nem kellene attól tartanod, hogy bemutatkozz a kiszemeltednek, hiszen minél több gyakorlatot szerzel a flörtölésben, annál jobb leszel benne. Ha ideges vagy amiatt, hogy hogyan közelítsd meg, íme, pár tuti trükk a számodra.
2015-11-21 Nincs hozzászólás
"A 15 éves barátnőmmel egy kis bulin voltunk, amit az ő családja tartott. A buli előtt 1 hétig nem találkoztunk, és egyből odamentem hozzájuk. Sokszor sokáig a szemembe nézett, és közben harapta az alsó ajkát. Mit akar ez jelenteni?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.
2015-11-20 Nincs hozzászólás
Sokan úgy vélik, hogy az önvédelem nem más, mint egy jól irányzott ütés vagy rúgás. Pedig az igazi önvédelem arról szól, hogy mindent elkövetsz, hogy elkerüld a harcot azzal, aki fenyeget vagy megtámad! A fejedet használd, ne az öklödet!
2015-11-19 Nincs hozzászólás
Biztosan tudod, hogy a mozgás nem csak a tested és az anyagcseréd élénkíti, hanem a lelkedet is stimulálja. Íme, néhány érdekesség a mozgás és a psziché összefüggéséről.
2015-11-18 Nincs hozzászólás
Zavar, ha megnézi a barátodat vagy barátnődet a többi ember? Ki nem állhatod, amikor a kedvesed a volt párjáról beszél? Ha a válaszod igen, akkor nagyon úgy fest, hogy féltékeny vagy. Hogyan küzdheted le az érzést?
2015-11-18 Nincs hozzászólás
Nem könnyű elmondani a barátodnak vagy barátnődnek, hogy szexuális úton terjedő betegséged van. Elképzelted már azt, hogy hogyan mondanád el a társadnak, ha ilyenfajta betegséged lenne? Ez egy igen kényes téma, ráadásul sosem tudhatod, hogy a társad mit fog reagálni rá. De bármilyen nehéz is legyen, sokkal jobb, mintha nem mondod el. Neked is jól esik, ha a partnered őszinte veled.
2015-11-17 Nincs hozzászólás
Egy rákos megbetegedés diagnózisa óriási teher. Nem tudod mi vár rád pontosan, ám az biztos, hogy az előtted álló időszak egyik pillanatát sem szeretnéd átélni, jobb lenne lapozni egy nagyot és túllendülni minden nehézségen. A kezelések, a fájdalmak mellett pedig meg kell küzdened azzal a teherrel is, hogy a külsőd drasztikusan átalakul. Mire számíthatsz?
2015-11-17 Nincs hozzászólás
A világ is a feje tetejére állt, mert szerelmes vagy. A szerelem a legcsodálatosabb érzés, amelyet semmilyen más érzéssel nem lehet összehasonlítani.
2015-11-17 Nincs hozzászólás
Amikor az ember valamilyen komoly megrázkódtatáson esik át, az úgynevezett poszttraumás stressz kialakulására lehet számítani. Korábban főleg a háborúk által megviselt katonáknál diagnosztizálták, ám más, az élettel járó események is kiválthatják ezt az állapotot.
2015-11-16 Nincs hozzászólás
Kontrollálhatatlan és visszatérő agressziótól vagy frusztrációtól szenvedsz? Engeded, hogy felhalmozódjanak benned ezek az érzelmek, addig, amíg már nem tudod őket kezelni?
2015-11-15 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 93  >>