/ LÉLEK

LÉLEK kategória (1323)

Hidd el, tudom milyen az, ha mélyponton vagy, főleg ha az anyukádat, apukádat vagy közeli hozzátartozódat vesztetted el, és az ismerőseid úgy próbálnak segíteni, hogy megmondják, mit olvass, egyél, hogyan tereld el a gondolatodat futással, jógázással vagy meditációval, és hogy kivel beszélgess. Te meg csak ezt gondolod: ,,Igen persze. Jelenleg ezek közül semmi sem érdekel. Csak hagyj az ágyamban feküdni egyedül, oltsd le a lámpát és csukd be az ajtót, ha kimész.”
2014-11-01 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Tininek lenne a manapság bizony nem könnyű. Ebben a korban a megfelelni vágyás ( főleg a kortársaknak) a legnagyobb mozgató erő, és ezt nap mint nap az orrunk alá dörgölik a barátok, a magazinok, videoklipek és a tévé. Szex, drogok, alkohol, buli minden mennyiségben. Csoda hát, hogy a szülők szívinfarktust kapnak, amikor el akarunk menni egy házibuliba vagy egy szülinapra?
2014-10-31 Nincs hozzászólás
Mindenszentek és Halottak Napján sokat gondolunk halottainkra, eltávozott rokonainkra. Sajnos nem csak ilyenkor szembesülünk az elmúlással. Ki előbb, ki később találkozik azzal a maró fájdalommal, amit a gyász hoz magával.
2014-10-31 Nincs hozzászólás
Mi a közös Juhász Gyulában, Ernest Hemingway-ben és Vincent van Gogh-ban? Mindegyikük bipoláris zavarban szenvedett. Mi az a bipolaritás? Miért van az, hogy egyik pillanatban a depressziós ember kifejezetten jól érzi magát, boldog, aztán pedig a mélységbe zuhan a hangulata?
2014-10-30 Nincs hozzászólás
Ha épp vacsorára készülsz az új barátod szüleivel, nem árt észben tartani néhány hasznos tippet, amelyekkel lenyűgözheted őket. Az első benyomás mindig meghatározó, pláne, ha a barátod szüleiről van szó! Szerencsédre nem kell megjátszanod semmit – sőt, sosem kellene ezt tenned!
2014-10-28 Nincs hozzászólás
A szorongás természetes emberi reakció, ami fokozhatja a teljesítményt. Azonban egy bizonyos szint felett már a mindennapi életvitelt is megzavarhatja.
2014-10-28 Nincs hozzászólás
Szeretnéd tudni, hogy hogyan beszélj úgy egy sráccal, hogy megkedveljen? Sok lánynak okoz fejtörést, hogy egy beszélgetés során miről is társalogjon egy sráccal. Pedig ha azt akarod, hogy megkedveljen, akkor többről van szó, mint egyszerű szavakról.
2014-10-26 Nincs hozzászólás
Szakítani nehéz, de létezik néhány jel, ami arra utal, hogy itt az ideje kilépni egy kapcsolatból. Néha egyszerűen csak nem akarod meglátni a jeleket, ám ha az alábbi jelek közül többet is tapasztalsz, az arra utal, hogy magad mögött kell hagynod a kapcsolatot.
2014-10-25 Nincs hozzászólás
Tudod, hogy megy ez: néha úgy érzed, annyira szereted a barátodat, hogy felfalnád, míg máskor leginkább csak behúznál neki. Nos, a legújabb kutatások szerint teljesen normális, hogyha egyszerre érzel szerelmet és gyűlöletet.
2014-10-24 Nincs hozzászólás
Ki akarod deríteni, hogy mi is az, amire az életben leginkább vágysz? Nem tudod, hogy mit kezdj az életeddel? Sokan élik úgy az életüket, hogy fogalmuk sincs arról, hogy mit is akarnak, mivel eddig a szüleik mindig megmondták nekik, hogy milyen döntéseket hozzanak.
2014-10-23 Nincs hozzászólás
Fájdalmas és nehéz helyzet, amikor valaki, aki tetszik nekünk, akivel együtt voltunk sokáig, már nem vesz rólunk tudomást. Még megerőltetőbb rávenni magunkat arra, hogy ne gondoljunk folyton rá és az együtt töltött szép napokra.
2014-10-22 Nincs hozzászólás
Ismersz olyan fiút vagy lányt, aki meztelenül ment az iskolába? Biztosan nem, viszont ismerhetsz pár olyan embert a suliból, akiről már láttál meztelen fotót, azért, mert szextingelt - azaz megosztott másokkal olyan fotókat vagy videókat, melyeken meztelenül látható.
2014-10-20 Nincs hozzászólás
Egy szakítás a legtöbb esetben a kapcsolat visszafordíthatatlan végét jelenti - ezért is fontos, hogy feltegyél magadnak néhány fontos kérdést, mielőtt szakítasz.
2014-10-20 Nincs hozzászólás
Az alvási zavarok egy egész sor problémát okozhatnak az álmatlanságtól a narkolepsziáig (központi idegrendszeri zavar, az alvás és ébrenlét szabályozásának hiányában nyilvánul meg), és emberek millióit érinti. Vajon a közösségi média hogyan hat a tinik alvási szokásaira?
2014-10-19 1 hozzászólás
Korábban már szó volt róla, hogy milyen hatással van a szorongás a testre és az érzelmekre. Éppen ezért a szorongás leküzdéséhez legalább annyira meg kell mozgatni a testet, mint a lelket.
2014-10-19 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 89  >  >>