/ LÉLEK

LÉLEK kategória (1286)

Az exeddel való találkozás nem a legjobb érzés a világon. Tanácsaink betartásával azonban jól érzed majd magad a kínos pillanatban is.
2014-09-02 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Észrevetted, hogy mindenki egy kicsit másképp reagál konfliktushelyzetben? Van, aki meghunyászkodik, mások nekiállnak veszekedni vagy vádaskodni. Mi a céljuk ezzel? És milyen más játszmát játszunk még? Virginia Satir négy kommunikációs stílust írt le, amit megfigyelt családokban. Most ezeket mutatjuk be.
2014-09-01 Nincs hozzászólás
Az egyik legfontosabb dolog, amiről beszélni kell, hogy mit is jelent a nemi erőszak. Ha hallunk olyan hírt, hogy megerőszakolnak valakit, nem tudjuk elképzelni, hogy miért nem védekezett. Ha pedig mégis, akkor hogyan lehetett megerőszakolni?
2014-09-01 Nincs hozzászólás
Az egész előző tanév egy merő stressz volt számodra, és máris itt van a következő? Tedd félre a stresszt, nem éri meg! Nézz szembe a régi félelmeiddel!
2014-09-01 Nincs hozzászólás
Általában kétféleképpen szoktunk hozzá állni: egyesek örülnek neki, mások azt érzik, hogy vége a boldog, nyugodt időknek. Lássuk, miért szeretheti valaki a tanévkezdést?
2014-09-01 Nincs hozzászólás
Ha azon gondolkozol, hogy vajon léteznek-e olyan módszerek, amelyekkel rávehetsz egy fiút arra, hogy elhívjon egy találkára, a válasz: igen!
2014-08-31 Nincs hozzászólás
Bizonyára ráébredtél már, hogy egy párkapcsolatba munkát kell fektetni. Nem is keveset. Gyakran az egymás iránti vonzódás segít abban, hogy a dolgok jól menjenek, de ha ez az egyetlen közös dolog bennetek, akkor előbb vagy utóbb vége lesz a kapcsolatotoknak.
2014-08-31 1 hozzászólás
Néha olyan érzés, mintha mindenhol párok lennének, és egyfajta nyomás nehezedne ránk, hogy kapcsolatban legyünk.
2014-08-30 3 hozzászólás
'A pénz boldogít' - ezt hiszi és vallja korunk embere. Te is így gondolod? Pénz nélkül ma már semmit sem lehet igazán élvezni? Pedig az élet és a mindennapok számos kis aprósága igazán nem kerül semmibe. Egy kedves mosoly, bátorító szó, vagy akár egy kis futás az egészségért.
2014-08-29 Nincs hozzászólás
Sok mindent tehetsz annak érdekében, hogy fejleszd az énképed, anélkül hogy változtatnál a kinézeteden. Az énkép nem arról szól, hogy hogyan nézel ki, hanem, hogy hogyan érzed magad úgy, ahogy kinézel.
2014-08-28 Nincs hozzászólás
"13 éves lány vagyok, a pasim egy évvel idősebb. Már több mint egy hónapja járunk, de még nem csókolóztunk. A barátom már a második héten ezzel szekált, és habár még nem mondta, de nagyon úgy tűnik, hogy szakítás lesz belőle, ha nem merek vele csókolózni. És tudom, hogy erre olyasmi lesz a válasz, hogy ösztönösen fogom majd csinálni, de normális választ szeretnék. Pontosan mit kell a nyelvvel csinálni?"
2014-08-27 Nincs hozzászólás
Nagy szerelmek, rövid kapcsolatok, nyári kalandok és szakítás. Sajnos előbb-utóbb mindenki átéli azt a dilemmát, hogy vele sem az igazi, nélküle sem. Maradjunk együtt vagy szakítsunk?
2014-08-27 Nincs hozzászólás
Lehet, hogy már leültél a szüleiddel megbeszélni az otthoni házirendet, és sikerült is mindenki számára kedvező kompromisszumos megoldást találni. De mindig akad majd olyan alkalom, amikor a függetlenedési vágyad túlfeszítené a szüleid által szabott kereteket.
2014-08-26 Nincs hozzászólás
A nárcisztikus személyiségzavar kora gyermekkori sérülés következménye. A rendellenesség hatására a nárcisztikus emberek nagyfokú szégyenérzettel viseltetnek saját maguk iránt.
2014-08-25 Nincs hozzászólás
Ha felvettek az egyetemre, akkor hozzá kell szoknod az új környezethez, távol a családodtól és a középiskolai barátoktól. Megeshet, hogy nagyon magányosnak érzed magad. És ehhez még társul a stressz is, amit a végigtanult éjszakák váltanak ki. Ezek a hatások depresszió kialakulásához is vezethetnek.
2014-08-25 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 86  >  >>