/ LÉLEK

LÉLEK kategória (1428)

A kamaszkor ott kezdődik, hogy nem érted, hogyan lehet ilyen értetlen és maradi szülőknek ilyen tökéletes gyerekük, mint te. Ilyenkor a kamasz érzi, hogy le kell válnia a szüleiről, önállósulni akar, de ez egyben frusztrációt is okoz a lelkében. Hiszen minden változás fájdalommal jár.
2016-06-29

- hirdetések -

Kedves szakértő! Most érettségiztem, már a bankett is meg volt, viszont nekem nagyon kettős érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Először is, van bennem egy űr, mert jelenleg nem tudom mi az életcélom. Eddig ugyebár az volt, hogy tanuljak a vizsgára, viszont most hogy ez megszűnt, picit céltalannak érzem magam. - Válogatás a KamaszPanasz szakértő válaszol rovatából.
2016-06-28
Skatulyák: stréber, vagány, zárkózott… Minden közösségben találhatunk különböző típusú embereket. Miért rakjuk be ilyen dobozokba az embereket? És mit mond a pszichológia a különböző típusokról? Mi a pszichológus véleménye a horoszkópokról?
2016-06-27
A helyes önértékelés megalapozza a mindennapjaidat, hiszen önbizalomhiány esetén nem tudsz kiteljesedni. Megeshet, hogy csak ideiglenesen bomlik meg a lelki egyensúlyod (és vele együtt az önbecsülésed), például ha rosszul bánnak veled. Íme, néhány tipp, ami segíthet, hogy újra rendbe jöjj!
2016-06-26
Ha gyengéd érzéseket táplálsz az egyik legjobb barátod iránt, akkor tudd, hogy ez sok bonyodalmat okozhat. Adunk néhány tippet, ami segíthet tisztábban látni.
2016-06-25
Szia! Megint együtt utazunk? Gondterheltnek látszol. Valami baj van? A szüleidre haragszol? Mit követtek el?
2016-06-23
Az utóbbi időszak statisztikáiból kiderült, hogy egyre több magyar ragaszkodik párjához. Nem véletlen, hogy kampány is indult a tartós párkapcsolatokért, melynek célja felhívni a figyelmet a annak értékeire, jótékony testi-lelki hatásaira.
2016-06-23
Barátokra szükségünk van, ez tény. Az embert olyan alapvető szociális szükségletek jellemzik, minek következtében kapcsolatigénye magas. Jelen társadalmunkban a szűk család mellett a kortárskapcsolatok, a barátok töltik be a legfontosabb szerepet az életünkben.
2016-06-22
A gondolatoknak, éppúgy, mint a kimondott szónak, hatalma van. Gondolataid meghatározzák életedet, energiahullámai visszahatnak rád, rólad pedig a környezetedre sugározzák fényüket. Hogy életigenlő, mások által is kedvelt, pozitív kisugárzású ember váljék belőled, tudatosítsd magadban a pozitív létszemlélet alapelemeit!
2016-06-20
Ha túl sok időt töltünk a videojátékokkal, komoly betegségek is kialakulhatnak nálunk, sőt, extrém esetben az életünket is elveszíthetjük miattuk. Milyen veszélyek leselkednek ránk videojátékozás közben?
2016-06-19
Pár éve még azt hittük, ez a dolog minket nem érint. Olyan távolinak tűnt ez a problematika, hogy úgy gondoltuk, nem is kell vele foglalkoznunk. Most viszont már ott tartunk, hogy vidéken is gyakori, már nem tudunk szemet hunyni felette. Attól, hogy nem beszélünk róla, még létezik. Sőt, a narkósok korhatára egyre lejjebb tolódik.
2016-06-18
Bevallom, túlságosan gyakran használom az okostelefonomat. És minél gyakrabban használom, annál gyakrabban tör rám a kényszer, hogy azonnal ellenőriznem kell, mi újság vele. Bárhol és bármikor. A fogorvosi rendelőben. Az iskolából hazafelé. Amikor dolgozom. Amikor várok a buszra. Sőt, még reggeli közben is!
2016-06-16
Még csak a második közös randitoknál tartotok, de máris úgy érzed, hogy van valami kettőtök között? Folyton csak ő jár a fejedben, és alig várod, hogy újra lásd? Az egész nagyon izgalmas, de mielőtt tényleg belehabarodsz, jó, ha végiggondolod, hogy megvan-e minden összetevő.
2016-06-15
Modern gladiátoraink a labdarúgás világában próbálnak érvényesülni. Bár élet-halál harcot már nem vívnak, egy egész ország futballsorsa múlik rajtuk. Hogyan tudnak ekkora nyomással megbirkózni?
2016-06-14
Gyógyszert vett be és felvágta az ereit egy 14 éves kelet-magyarországi lány, miután osztálytársai szexképeket küldözgettek, amikről azt állították, ő szerepel rajtuk - írja az eduline.hu.
2016-06-14
<<  1 2 3 4 ... 96  >>