szépítő zöldség
#Táplálkozás

4 szépítő zöldség

2020.07.29.
2 perces olvasási idő

A természetes szépség titka nem a szépségápolási termékekben vagy a szépészeti műtétekben rejlik, hanem abban, hogy odafigyelsz, hogy mit eszel. Felejtsd el a költséges bőrápoló krémeket és kozmetikai beavatkozásokat! Inkább egyél jó sok zöldséget, amitől szebbé válhatsz.

Ha ezeket az ételeket fogyasztod, a bőröd feltűnően tisztább lesz, a szemeid ragyogóbbak és igézőbbek lesznek, a tested pedig csodásabb lesz, mint valaha.

1. Spenót

A sötét, leveles zöldségek fogyasztása, mint amilyen a spenót, hihetetlen előnyökkel járhat az egészségedre és a megjelenésedre nézve. Ez nem varázslat vagy ámítás, a spenót bámulatos összetevői ezt tényleg lehetővé teszik. Például a spenót tele van zeaxantinnal és karotenoidokkal (pl. lutein) amik létfontosságú összetevők és fiatalosabbá és ragyogóbbá teszik a szemeidet. Elvégre nem lehetsz tündöklően szép fáradtságtól kivörösödött szemekkel, hiszen a szemeidet látják meg elsőként az emberek, ha rád néznek. Sőt mi több, a spenót gazdag egy nagyon fontos ásványi anyagban, a vasban, ami az egészségesebbnek tűnő arcbőrt biztosítja.

Szóval érdemes rendszeresen spenótot enned, hogy elérd ezeket az ígéretes egészségügyi előnyöket. Adj egy kis spenótot a salátádba, vagy a pirított zöldségekhez, vagy használd köretként valamilyen finom húshoz, ezzel is sokat teszel egészségedért. Egy érdekesebb íz eléréséért adj tejszínt, olívaolajat és kéksajtot a zöldséghez. Akár egy zamatos spenótturmixot is készíthetsz, keverd össze uborkával, brokkolival és zöldcitrommal, és a végeredmény egy frissítő és tápláló ital lesz.

2. Bazsalikom

Paprika

Az illatos és aromás bazsalikom szinte minden ázsiai és olasz tésztaétel fő összetevője. Mivel ez a növény gazdag antioxidánsokban, különösen eugenolban, a gyógyító hatása nemcsak az egészségi állapotodat javítja, hanem a bőröd minőségét is. Az eugenol például megakadályozza, hogy a nyaki rákos sejtek megsokszorozódjanak, így veszélyes betegséget kerülhetsz el általa. Természetesen nem azt állítjuk, hogy ez egy csodaszer, inkább azt, hogy a betegségek megelőzéséhez az egészséges életmód elengedhetetlen feltétel a mindennapokban. Ehhez segíthet hozzá egy olyan értékes fűszernövény rendszeres fogyasztása, mint a bazsalikom.

3. Kelbimbó

Ez a zöldség igazán gazdag kénvegyületekben, amik megelőzik a tumorok növekedését azáltal, hogy meggátolnak bizonyos enzimeket, amik abnormális daganatokat idéznek elő a testedben. Tudományos kutatások kimutatták, hogy a kelbimbó fogyasztásával elegendő kénvegyületet juttathatsz be a szervezetedbe ahhoz, hogy az lefedje a napi szükségletet. Ezek az anyagok felelnek a fertőzések, gyulladások és a reuma esélyének minimalizálásáért.

4. Piros kaliforniai paprika

A piros kaliforniai paprika a C-vitamin egyik legjobb forrása, aminek nagy szerepe van a fehérvérsejtek növekedésében. Ezek a sejtek korlátozzák a baktériumok és egyéb mikroorganizmusok számát a testedben. Megfelelő C-vitamin tartalékkal az immunrendszeredet is megerősítheted, és ellenállóbbá válhatsz a fertőzésekkel szemben. Ráadásul a piros kaliforniai paprikát a magas C-vitamin tartalma miatt a ránctalan arcbőrrel kapcsolják össze az emberek. Ugyanez a tápanyag stimulálja a kollagén termelését, ami a fiatalnak látszó bőr kulcsa.

Ha rendszeresen fogyasztod ezeket az egyedülálló ételeket, akkor fiatalabbnak tűnhetsz, egészségesebb maradhatsz, és ezáltal garantáltan magabiztosabb lehetsz!

(KamaszPanasz - B.Zs.)