/ TÁPLÁLKOZÁS / 5 egyszerű étel bárkinek,...
  2019-05-10

5 egyszerű étel bárkinek, aki vegán és extrém elfoglalt

Milyen ételeket is együnk, ha alig van időnk és nem eszünk húst? Most mutatunk pár tippet, ami nem okoz gondot a húzós napok után.

Kókuszos és quinoas fekete babos pörkölt

Krémes, isteni és kielégítő. Ez a pörkölt egy héten át táplálni fog.

Előkészületi idő: 5 perc

Főzési idő: 35 perc

Összesen: 40 perc

Adag: 4 főre


Hozzávalók:

  • ¾ pohár száraz quinoa
  • 2 konzerv főtt fekete bab
  • egy 750ml-es darabos paradicsom konzerv
  • 1 konzerv kókusztej
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 2 teáskanál római kömény

Elkészítés:

1.Egy nagy fazékba főzd a quinoát az utasításnak megfelelően.
2.Add hozzá középhőmérsékleten a paradicsompürét, a fekete babot, a kókusztejet és a fűszereket.
3.Párold fedett tetővel 20 percig, hogy az ízek keveredjenek.

- hirdetések -

Gluténmentes vegán banánpalacsinta

Előkészület: 10 perc

Főzési idő: 10 perc

Összesen: 20 perc

Adag: 6 palacsinta vagy 12-14 mini palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 érett banán
  • ½ pohár gluténmentes lisztkeverék

  • ½ pohár gluténmentes zabliszt

  • 2 evőkanál kókusz cukor

  • ½ teáskanál szódabikarbóna

  • 1 és ½ teáskanál sütőpor

  • ¼ teáskanál só

  • ½  teáskanál fahéj

  • 1 teáskanál étkezési len

  • 2 evőkanál forró víz

  • ¾ pohár cukrozatlan mandulatej

Elkészítés:

1. Csinálj egy len tojást egy kicsi tálkában azáltal, hogy összekevered a lent a forró vízzel.
2.Keverd össze a liszteket, a kókuszcukrot, a kelesztő dolgokat, a sót és a fahéjat egy közepes edénybe.
3.Törd össze a banánt és körülbelül a mandulatej felét és add hozzá a száraz keverékhez egy villa segítségével.
4.Add hozzá a len tojást és a megmaradt mandulatejet, keverd addig, amíg jól össze nem áll.
5.Melegíts fel egy serpenyőt és rakj bele vegán vajat.
6.Süsd addig a palacsintákat, amíg meg nem jelennek buborékok rajta, majd fordíts meg őket.
7.Ízesítsd őket kókusz cukorral, extra banánnal vagy dióval.

Hamis zöldséges pesztós pizza

Előkészület:10 perc

Sütés: 10 perc

Összesen: 20 perc

Adag: 2-4 főre

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit pizza tészta
  • 1 pohár fagyasztott brokkoli, vagy főzött, de már kihűlt
  • 2 maroknyi kelkáposzta ( szárak eltávolítva)
  • ¼ pohár napraforgó mag
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • só, bors ízlésre
  • 1 és ½ pohár kelbimbó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ¼ pohár felvágott vöröshagyma üvegesre pirítva
  • 2 paradicsom felvágva

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200°-ra és készítsünk elő két tepsit sütőpapírral kibélelve.

2. A pizzatésztát nyújtsuk ki és osszuk négy darabra, majd helyezzük bele a tepsikbe. Hagyjuk egy kicsit állni.

3. Melegítsünk fel egy serpenyőt és rakjuk bele a kelkáposztát. Főzzük 5 percig, amíg össze nem esik.

4. A pesztó elkészítéséhez egy aprítóba rakjuk az összeesett kelkáposztát, brokkolit, napraforgómagot, fokhagymát, citromlevet, a sót és borsot.

5. Kenjük meg a minipizzákat a pesztóval.

6. A kelbimbó megpárolásához egy serpenyőbe öntsünk kis olívaolajat és 5 percig pároljuk.

7. Két pizzára rakjunk kelbimbót és egy vöröshagyma felét, a másik két pizzára pedig paradicsomot és a hagyma másik felét

8. Süssük a pizzákat 10 percig, amíg szépen megpirul.

9. Vegyük ki hűlni, vágjuk fel és élvezzük!

Avokádós, mangós smoothie

Hozzávalók:

1 mangó
1 avokádó
1 teáskanál méz
2 teáskanál citromlé

Elkészítés:

1.Megfelelően vágjuk fel a mangót és avokádót.

2.Rakjuk bele a gyümölcsöket egy turmixgépbe és adjuk hozzá a mézet és a citromlevet.

3.Turmixoljuk össze, amíg nem lesz elég folyékony.

4.Egy nagy pohárba tálaljuk.

Almáspités zabkása

Hozzávalók:

½ pohár zabpehely
1 és ¼ vaníliás mandulatej
3 datolya
1 alma
1-2 teáskanál fahéj

Elkészítés:

1.Melegítsük fel a mandulatejet.

2.Hagyjuk a tejet egy tálban pihenni és vágjuk fel az almát és a datolyát. Pár szemet a gyümölcsökből díszítésként.

3.A tálban lévő tejhez adjuk hozzá a felvágott gyümölcsöket és a zabpelyhet és jól kavarjuk össze.

4.Melegítsük újra az egészet, addig, amíg az alma meg nem puhul és kicsit sűrűbb lesz az egész.

5.Öntsük ki egy tálkába és tálaljuk a félrerakott gyümölcsökkel és egy kis fahéjjal.

(KamaszPanasz –E.F.)