Táplálkozás, diéta

#Táplálkozás #diéta

108 db cikk a témában

Az Atkins-diéta orvosi szemmel
#atkins diéta
2024.02.06.

Az Atkins-diéta orvosi szemmel

Az Atkins-diéta egy népszerű, alacsony szénhidráttartalmú fogyókúrás módszer, melyet 1972-ben Robert C. Atkins kardiológus állított össze. Miből áll és milyen buktatói lehetnek?

A legkárosabb fogyókúrás módszerek
#fogyás
2024.01.12.

A legkárosabb fogyókúrás módszerek

A kor elvárásai alapján ki ne szeretne tökéletes alakot? Sok fogyókúrás módszernél azonban valójában nem igazi diétáról van szó, hiszen a táplálkozásban, az életvezetésben nem történik gyökeres változás, egyszerűen csak kemikáliák mellékhatásait kihasználva érik el az átmeneti látszateredményt.

5 tuti tipp diétázóknak
#diéta
2024.01.08.

5 tuti tipp diétázóknak

Van néhány tippünk arra az esetre, ha szeretnél apró változtatásokkal látványos eredményt elérni, például leadni pár kilót, javítani a közérzeteden vagy épp feszesebbé varázsolni a bőrödet. 5 egyszerű étkezési ötlet, amivel sokat tehetsz egészségedért.

6 tuti módszer a hatékony zsírégetésért
#zsírégetés
2024.01.01.

6 tuti módszer a hatékony zsírégetésért

Senki sem szereti magán az "úszógumit", amely rossz közérzetet okoz, és megnehezíti az ember dolgát, hogy beleférjen az álom-farmerába. Szerintem nincsen olyan ember, aki ne akarna laposabb hasat, búcsút inteni az úszógumijának vagy megerősíteni a combjait. Szóval, hogy lehet több zsírt égetni és izmosodni is? Nos, itt van 6 könnyen megvalósítható módszer arra, hogyan égess több zsírt.

Mit egyen, aki laktózintoleranciában szenved?
#étrend
2023.12.05.

Mit egyen, aki laktózintoleranciában szenved?

A tej és a belőle készült tejtermékek alapvető élelmiszernek számítanak, rendszeres fogyasztásuk nemcsak az étrended színesítése miatt fontos, hanem az egészséged megőrzése és a betegségek megelőzése érdekében is.

A legnépszerűbb gluténmentes ételek
#diéta
2023.11.30.

A legnépszerűbb gluténmentes ételek

A glutén egy olyan összetevő, amelyet a gabonákban (árpában, búzában és rozsban) találhatsz meg. A glutén lisztérzékenyeknél bélproblémákat okoz. Gluténmentesen úgy táplálkozhatsz, ha kihagyod étrendedből ezeket a gabonaféléket.

#diéta
2023.09.18.

Gyakori hibák diéta közben

Bár azt hisszük, hogy jó úton járunk hogy belefogyjunk a kedvenc farmerünkbe, mégis ha a kemény erőfeszítések közepette becsúszik egy-egy ilyen diétabaki, az könnyen dugába döntheti elképzeléseinket.

Hány kalóriára van szüksége egy tininek naponta?
#kalória
2023.09.05.

Hány kalóriára van szüksége egy tininek naponta?

A felnőttektől eltérően a tinik még fejlődésben vannak, ezért több kalóriára van szükségük, hogy legyen elegendő energiájuk a növekedéshez és a mindennapi kihívásokhoz. A kalóriaszükséglet nyilvánvalóan attól is függ, hogy mennyire mozogsz rendszeresen, mennyi a testtömeged, fiú vagy lány vagy, illetve, hogy mennyire vagy magas.

Ételallergiával vendégségben
#ételallergia
2023.08.14.

Ételallergiával vendégségben

Őszintén, ki nem imádja a finom ebéd- és vacsorameghívásokat? Ám nehézséget okozhat, ha allergiás vagy valamilyen élelmiszerre - ebben az esetben a vendégségben enni sokkal inkább frusztráló lehet, mint szórakoztató.

10 étel, amit jobb elkerülnöd gluténmentes diéta esetén
#glutén
2023.07.23.

10 étel, amit jobb elkerülnöd gluténmentes diéta esetén

Ha lisztérzékeny vagy, nagyon figyelned kell arra, hogy mit eszel. Gluténmentes diéta esetén semmi olyat nem fogyaszthatsz, amiben glutén van. Egyes ételeknél - mint például a kenyér vagy a keksz - egyértelmű, hogy nem eheted, vannak azonban olyanok is, amelyek csak rejtett módon tartalmaznak glutént. Mely ételeket érdemes elkerülnöd?

5 tévhit a vízről
#víz
2023.06.29.

5 tévhit a vízről

A palackos víz jobb, mint a csapvíz? Vagy netán vitaminokkal dúsított, szénsavas vizet kellene innod? Ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ.

Egészséges vacsorák 20 perc alatt
#vacsora
2023.05.24.

Egészséges vacsorák 20 perc alatt

Nincs túl sok időd egy vacsora elkészítéséhez, mégis szeretnél egészséges és meleg ételt enni? Rengeteg otthon is elkészíthető étel közül választhatsz, amihez mindössze 20 perc főzésre van szükség. Igaz, hogy nem lesz egy hétfogásos vacsora, de ha valami gyorsan elkészíthető ételt keresel egy kimerítő nap után, akkor receptjeink között biztosan találsz megfelelőt!

Nem megy a fogyás? Vezess étkezési naplót!
#étkezési napló
2023.02.01.

Nem megy a fogyás? Vezess étkezési naplót!

Úgy érzed, mindent megteszel azért, hogy eltűnjenek rólad azok az alattomos kilók, mégsem történik semmi? Akkor bizony ideje górcső alá venni az evési szokásaidat: kezdj el étkezési naplót írni!