randi
#Lélek

Hogyan legyek magabiztosabb a nőkkel?

2010.08.30.
1 perces olvasási idő

Engem az érdekelne, hogy hogyan tudnám növelni az önbizalmam a nőknél, mert ha randira hívom őket, nem nagyon tudok miről beszélgetni velük. Eléggé izgulós típus vagyok, és szeretnék magabiztosan társalogni velük, nem csak ilyen 1-2 szavas beszélgetéseket folytatni. A szakértő válaszol.

Egyáltalán nem gond, ha izgulsz, rengetegen izgulnak ilyen helyzetben. Fogadd el az izgulásodat, esetleg süss el 1-2 poént vele kapcsolatban, az a lényeg, hogy ne görcsölj miatta és már jobb lesz. Az is segíthet, ha a randi előtt felidézel magadban olyan helyzeteket, amikor magabiztosan és lazán tudtál viselkedni.

Egészen biztosan voltak ilyenek. Merj önmagad lenni, hiszen egy kapcsolat nem tud úgy működni, ha a felek álarcot viselnek vagy folyton feszengenek. Hidd el, hogy tetszeni fogsz a nőnek, ha pedig mégsem, akkor lehet, hogy nem is hozzád való.

Beszélgetni szinte bármiről lehet, szerintem nem az a kérdés, hogy mi legyen az a téma, hanem sokkal inkább az, hogy ki merjed mondani a gondolataitad. Ne akarj megfelelni a nőnek, hanem vedd egy kicsit lazábban a beszélgetést is, akkor ő is lazább lesz.

Megpróbálkozhatsz azzal, hogy kérdezgeted olyan dolgokról, amiket szeret, vagy csak elkezdesz mesélni magadról. Mit csináltál aznap, mit éreztél, amikor randira hívtad, vagy ha valami vicces történt veled a közelmúltban, azzal is oldhatod a feszültséget.

Egy kis laza őszinteség és szókimondás csodákat tud tenni a hangulattal.

(KamaszPanasz - Pyreschitz Anna, pszichológus)