Lélek, önbizalom

#Lélek #önbizalom

355 db cikk a témában

Rugalmas ellenálló képesség – Mit jelent?
#ellenálló képesség
2024.04.22.

Rugalmas ellenálló képesség – Mit jelent?

A reziliencia, vagyis ellenálló képesség azt jelenti, hogy képes vagy visszalépni vagy előrelépni egy problémából, illetve, ha nehéz kihívással nézel szembe vagy kudarcot vallassz, felismered.

A színek csodálatos világa
#színek
2024.04.20.

A színek csodálatos világa

Milyen hatással vannak ránk a körülöttünk lévő színek? Miképp érheted el általuk a kívánt hangulatot? És képes vagy másokat is befolyásolni a segítségükkel? Vajon mit mond el rólad a kedvenc színed?

Friss jogosítvánnyal az úton
#jogosítvány
2024.04.04.

Friss jogosítvánnyal az úton

Nemrég szerezted meg a jogosítványodat? Gratulálunk! Most már hivatalosan is tagja lettél a klubnak. Csatlakoztál a sofőrök millióihoz. Valószínűleg izgatott vagy, ideges, lehet, hogy riadt is - de talán ennek a háromnak a kombinációját érzed. Hogyan vezess biztonságosan?

Hogyan őrizd meg hidegvéred?
#hidegvér
2024.03.03.

Hogyan őrizd meg hidegvéred?

Majd’ mindenki izgul, amikor szerepelnie kell, legyen szó akár nyilvánosság előtt tartandó beszédről, felelésről vagy előadásról. Senki sem kivétel. Mégis vannak, akik képesek mások elől ügyesen elrejteni idegességüket. Miért? Mert egyszerűen csak megértik, hogy az idegeskedés önmagát gerjesztő folyamat.

Barbie-kinézet szindróma
#szépség
2024.02.26.

Barbie-kinézet szindróma

Épp nemrég vizsgáltam meg minden szögből az orromat. Észrevettem, hogy úgy tűnik, mintha lenne egy kis horpadás az elülső részen. Szintén észrevettem, hogy az orrom teljesen különbözőképp néz ki minden nézetből. Mielőtt feltennéd a kérdést: nem, nem csinálom ezt minden nap.

Pár szuper önbizalom növelő módszer
#önbizalom
2024.02.07.

Pár szuper önbizalom növelő módszer

Elég vacak érzés, amikor a magabiztosság vagy az önbizalom hiánya szab gátat annak, hogy megmutasd, ki is vagy valójában. Hányszor volt már olyan, hogy egy társaságban lett volna jó ötleted, hozzászólásod, de mégsem mondtad, mert nem érezted magad elég bátornak hozzá? Segítünk, hogy ki tudj lépni ebből a körből.

Az igaz barát 8 jellemzője
#barát
2024.02.05.

Az igaz barát 8 jellemzője

Milyen egy jó barát? Igaz barátságok spontán, de hosszabb idő után is köttethetnek. Ha belegondolunk, barátainkat általában hasonlóság (pl. érdeklődési kör, temperamentum, stílus, értékek, státusz, hasonló életesemények), fizikai közelség (pl. szomszéd, padtárs) vagy bizalom mentén választjuk.

A nevetés elképesztő hatásai a testre
#nevetés
2024.01.31.

A nevetés elképesztő hatásai a testre

Csillapítja a fájdalmat. Csökkenti a gyulladást. Erősíti az immunrendszert. Kalóriákat éget el. És mindezt egyszerre. Mielőtt a legközelebbi patikába szaladnánk beszerezni ezt a páratlan csodaszert, jobb, ha tudatosítjuk: ez nem kapható semmilyen gyógyintézményben. Az egyetlen hely, ahonnan elővarázsolhatjuk, mi magunk vagyunk.

Mi a művészetterápia?
#művészetterápia
2024.01.26.

Mi a művészetterápia?

Oldja a szorongást és a stresszt, segít a megelőzésben - a történelemben számos példa vall arra, hogy a művészet terápiás hatásának kiaknázása nem újkeletű. Arisztotelész a katarzis kifejezést használta a színjátszás általi megtisztulás jellemzésére, a középkorban a hit erősítésére alkalmaztak vallási témájú műalkotásokat, a felvilágosodás korában pedig az elmegyógyintézetek pácienseit kezelték drámapedagógiai eszközökkel is.

Téged is beskatulyáztak már?
#személyiségtípusok
2024.01.22.

Téged is beskatulyáztak már?

Skatulyák: stréber, vagány, zárkózott… Minden közösségben találhatunk különböző típusú embereket. Miért rakjuk be ilyen dobozokba az embereket? És mit mond a pszichológia a különböző típusokról? Mi a pszichológus véleménye a horoszkópokról?

20 kérdés, amivel jobban megismerheted önmagad
#önmagad
2024.01.15.

20 kérdés, amivel jobban megismerheted önmagad

Jól ismered önmagad? A legtöbb ember erre azt mondaná „igen”, mert mindenki ismeri a saját gondolatait. Azonban nem fogod tudni, hogy ki is vagy valójában, hacsak nem teszed fel magadnak ezeket az önmegismerő kérdéseket.

Kitűztél egy célt? 5 tény, amit jó, ha tudsz
#cél
2024.01.10.

Kitűztél egy célt? 5 tény, amit jó, ha tudsz

Bármilyen célt is szeretnél elérni, nem árt tisztában lenned azzal, hogy eléd gördülhetnek bizonyos akadályok. Épp ezért összegyűjtöttük a célmeghatározással kapcsolatos gyakorlati tippeket, amelyek segíthetnek a céljaid kitűzésében és elérésében.

Mi a perfekcionizmus és mik a veszélyei?
#perfekcionizmus
2024.01.09.

Mi a perfekcionizmus és mik a veszélyei?

Perfekcionista - sokszor hallottad már a szót, de nem igazán vagy tisztában azzal, hogy mit jelent? Kár, mert így azt sem tudhatod, hogy te hajlamos vagy-e a perfekcionizmusra, ami lehet pozitív motiváló erő, de lehetnek nemkívánatos következményei is.

Mi a LAGOM - a svéd mértékletesség?
#lagom
2024.01.05.

Mi a LAGOM - a svéd mértékletesség?

Lagom - hallottál már róla? Az egyszerűség élvezetét és mértékletességet nevezi meg a boldog és hosszú élet titkaként. Mit jelent ez a gyakorlatban? Rohanó életmód helyett lassítást, a túlzások helyett mértékletességet, a végletek közötti csapongás helyett a középutat, káosz helyett rendet. Megvalósíthatatlannak tűnik, de hidd el: nemcsak a svédeknek megy, hanem, ha akarod, akkor neked is!