...

2011.08.13.
Olyan kérdésem lenne mit csináljak!lefeküdtem egy fiúval többször de szüleimnek nem mutattam be!Nem is mondtam el időbe hogy 15 évesen lefeküdtem egy 24 éves pasival!ez miatt összekaptam a szüleimmel.befejeződött a kapcsolatom a fiúval,és összejött egy csajjal(akit én is ismertem).most összevesztek,és a pasi felkeresett hogy találkozzak vele!tanácsot szeretnék kérni hogy mit csináljak szeretem a fiút még ,és érdemes-e találkozni vele,vagy nem!Viszont tuti hogy a szüleim nem engednék ezt meg,hazudni nem szeretnék nekik,de nem tudom mit mondjak,hogy próbáljam a szüleim lelkét puhítani hogy hadd találkozzak a pasival!Előre is köszönöm a segítséget.

Szakértőnk válasza a ... kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit írsz, számomra elég bizonytalannak tűnik ez a helyzet. Azt gondold át, hogy megérné-e találkoznod a pasival a szüleid háta mögött, hazudni nekik, kockáztatni a lelkiismeretfurdalást, az esetleg lebukást és az azzal járó konfliktusokat azért, mert a pasi összeveszett a barátnőjével és most találkozni akar veled valamiért. Ugyanígy, megérné-e puhítgatni a szüleidet sok-sok erőfeszítéssel és türelemmel azért, hogy elengedjenek. Szerintem, mielőtt komolyabban belemész újra érzelmileg ebbe a történetbe, beszélj a pasival. Hívd fel telefonon, kérdezd meg, miért szeretne veled találkozni, mi változott meg benne, látná-e értelmét annak, hogy esetleg újrakezdjétek, tervezi-e, hogy szakít a barátnőjével. Tedd fel neki nyugodtan a kérdést, hogy mit várhatsz ettől a találkozástól, miért érné meg neked energiákat fektetned bele. Talán miután beszéltél vele, te is könnyebben meg fogod hozni a döntést a szüleiddel kapcsolatban.

Egyébként azt gondolom, hogy ha újra szeretnétek kezdeni a kapcsolatotokat, akkor mindenképpen jobb lenne megpuhítanod a szüleidet, bemutatni nekik a pasit és megértetni velük, hogy szeretitek egymást. Ha látják, hogy boldog vagy, biztosan elfogadják majd a kapcsolatotokat.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor