Virtuális barátság

2011.08.11.
Üdv!
Egy elég rendhagyó dologban kérdezném ki a véleményét.
Van egy internetes játszódó játék (MultiPlayer), amiben elég régóta játszok. Ez idő alatt voltak haverjaim, de mostanában kettő barátommal szoktam játszani a szerveremen (az internetes játék egy olyan szegletében, amely az én tulajdonomban áll). Igenám csak a probléma az hogy ez a két barátom most elég csúnyán összeveszett, és én most választás előtt vagyok (hosszú lenne elmagyarázni miért, de gyakorlatilag igen nevezhetjük ennek is). A saját szerveremen tovább játszok az egyik régi barátommal, akivel véleményem szerint nem vagyunk egy hullámhosszon, akire régebben sokat számíthattam viszont mostanában nem nagyon jövök ki vele, vagy játszhatok tovább a másik haverommal akivel nagyon jól érzem magam.
Mindkettő barátom "egymás ellen" (amikor beszélgetünk) ész érvekkel állnak elő, amelyet ha az ő nézőpontjából nézem tökéletesen igaza van.
Tudom hogy a kérdés elég furcsa de nem akarom a teljes történetet elmondani mert felér egy regény 3 fejezetével, itt nem 1-2 hónapos barátságokról van szó hanem 3-4 éve tartókról. Ezen kellemetlen szituáció alapja egy nagyon egyszerű ügy. Maga szerint próbáljam kibékíteni őket vagy válasszak? De a legrosszabb a dologban hogy ha választanék is mindkettő tökéletes ész érvekkel áll elő..
Ezt az egész internetes játékos is túl komolyan vesszük, de sajnos én nem tudok mást csinálni.
ui: Sajnálom hogy ez a kérdés elég rendhagyó kérdés, ez is a "barátság" egyik ága. Remélem nem baj a rendhagyó kérdés.
Üdv.

Szakértőnk válasza a Virtuális barátság kérdésre

Kedves Levélíró!

Teljesen helyénvaló a kérdésed, hiszen valóban, a virtuális barátság is barátság és számotokra ez valódi, komoly probléma.

Azt gondolom, próbáld meg kibékíteni őket először. Régi barátság a tiétek és az, hogy mindkettejüknek igazuk van a saját szemszögükből nézve, segíthet neked a békítésben. Próbáld óvatosan, amellett, hogy elfogadod az ő nézőpontjukat, megvilágítani a másikukét is és terelgesd őket afelé, hogy akár mindkettejüknek igazuk lehet. Így leginkább félreértésről van szó, mely nem éri meg, hogy egy ilyen régi barátság rámenjen. Biztosan bennük is rossz érzéseket kelt ez a mostani helyzet és talán, ha segítesz benne, könnyebben ráveszik magukat, hogy tisztázzák egymással, hogy mi is történt.

Amennyiben nem jársz sikerrel, akkor is lehet, hogy idővel megenyhülnek egymás iránt. Szerintem nem az a megoldás, hogy választasz közülük. Nekik is el kell fogadniuk, hogy mindkettejüket szereted és a barátjuk maradsz, akár úgy is, hogy ők nem akarnak egymással játszani. Csak találsz valami olyan megoldást, hogy ne veszítsd el az ő problémájuk miatt egyiküket sem! Gondold végig!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor