Szerelem vagy rajongás?

2011.08.06.
Kedves Doktornő!
16 éves lány vagyok és van egy fiú, aki nagyon tetszik, de eléggé bonyolult a történetünk. Még kicsik voltunk, amikor ő a falunkba költözött. Mondhatni gyerekszerelemnek indult az egész. A nővéreink jóba voltak, tőle üzengetett nekem. Ártatlan kis dolog volt az egész, egyikünk sem volt elég érett még egy kapcsolatra. Pár év múlva ő egy másik városba ment tanulni, egy sportiskolába, focistának készül. Megváltozott, igazi férfi lett belőle, én pedig teljesen odavagyok érte. Tulajdonképpen sosem vertem ki őt a fejemből, de ha amíg nem láttam, nem gondoltam annyit rá. Mindig vártam a vakációkat, hogy jöjjön haza és láthassam. Eleinte úgy tűnt, hogy én is érdeklem őt, sokszor tűnt úgy, hogy figyel, de nem tudom, hogy csak beképzelem-e. Valamint azt sem tudom, hogy tényleg szerelmes vagyok-e belé, vagy csak addig tetszik, amíg ilyen elérhetetlennek látszik. Ha esetleg ez a gyerekkori dolog hagyott bennem nyomot, akkor lehetséges, hogy benne is? Kérem segítsen, hogy mit tudnék tenni annak érdekében, hogy kiderítsem, hogy szerelem-e amit érzek, vagy csak rajongás. És hogy ha sikerült tisztáznom magamban, hogy tényleg ő az aki kell nekem, akkor hogy tudnám kideríteni, hogy én tetszem-e neki, vagy túl sokat képzelek bele minden kis apróságba. Lassan itt a nyár vége, ő ismét elmegy és nem tudom, hogy mikor látom újra. Ezért minél hamarabb szeretném tisztázni ezt a dolgot, mert már évek óta tart, hogy várom, hogy lássam, eltelik a nyár és ismét semmi. Nem is volt eddig komolyabb kapcsolatom, és nem akarom, hogy úgy teljenek el a diákéveim, hogy végig egy pasi miatt őrlődöm. Válaszát előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a Szerelem vagy rajongás? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem a gyerekkori kapcsolatotok biztosan hagyott benne is nyomot, ugyanakkor azóta felnőttetek és nagyon sok dolog megváltozott mindkettőtök életében. Emlékként biztosan benne is megvannak a régi érzések, viszont most az a kérdés, hogy a jelenben mi történhet köztetek. Inkább a most ismerd meg őt minél jobban, hogy sikerüljön kiderítened, mit is érzel iránta. A közös múltatok segíthet ebben, jó alapja lehet egy új kapcsolatnak. Rajongani akkor lehet valakiért, amíg nem ismerjük őt, hanem felruházzuk különböző tulajdonságokkal, melyek illenek az álmainkba. Minél jobban megismered, minél közelebb kerülsz hozzá, annál valóságosabbá fog válni és ezáltal az érzés is, amit iránta érzel, legyen az akár szerelem, akár barátság.

Amennyiben sikerül kicsit közelebb kerülnöd hozzá és tisztázódnak az érzéseid, az is egyértelművé fog válni, hogy neki tetszel-e. Tölts vele minél több időt, beszélgessetek sokat. Érezni fogod a reakcióin és majd együtt kiderítitek, csak az emlékek hatása, barátság vagy szerelem alakul köztetek.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor