Megőrültem volna???

2011.08.01.
Tisztelt doktornő!
Aszt hiszem kezdek megőrülni.
Körülbelül egy-két hónapja kezdődtek ezek a furcsa dolgok velem:
Elkezdtem arra gondolni, hogy egyszer megfogok halni,és akkor már nem leszek, és egyre sűrűbben kezdtem erre gondolni, és mostmár annyira sokat gondolok a halálra, és félek tőle, hogy már nem tudok tőle létezni.Főleg az elmúlt 2 hétben nagyon besűrűsödtek ezek a gondoltaim, ma pedig már szinte percenként eszembe jut.
De nem csak ettől félek, hanem attól is, hogy depressziós, vagy pánikbeteg vagyok, és hogy megfogok őrülni, vagy öngyilkos leszek, vagy hogy van bennem valami betegség, amitől meghalhatok.
És most már a szüleimet is kezdem félteni a haláltól,ez lehet hogy azért van, mert anyukám anyukája, és apukám apukája is a szüleim gyermekkorában halt meg?
Mindenesetre nem tudom mit tegyek, mert nagyon rossz érzés...
És az előbb amikor olvastam a pánikbetegségről, akkor is hirtelen valami rámtört, valami ijedtség, és nagyon furcsa volt...Nem tudom mi van velem, vagy mit tegyek!! :((
Ez a halálfélelem nagyon rossz....
Kérem, segítsen!
Előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Megőrültem volna??? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem érdemes lenne először átgondolnod, hogy vajon mit jelent számodra a halál, mit jelent a pánikbetegség vagy a megőrülés. Talán így közelebb kerülhetsz ahhoz, amitől valójában ennyire félsz és ilyen sok idődet, energiádat elviszi. Amennyiben úgy érzed, egyedül nem tudsz változtatni a helyzeten, nem tudod átvenni a gondolataid feletti irányítást, azt javaslom, fordulj bátran személyesen pszichológushoz, hogy hatékonyabban tudjon segíteni megtalálni a félelmeid gyökerét és legyőzni azokat.

Segíthet, ha elhiszed, hogy van befolyásod a gondolataidra, érzéseidre. Amikor érzed, hogy elkezdesz a halálon vagy a betegségeken gondolkodni, próbáld elterelni a gondolataidat, irányítsd olyasmi felé, ami kellemes érzésekkel tölt el. Ezáltal a félelmed is enyhülhet. Segíthet az is, ha elkezdesz írni a halállal, megőrüléssel kapcsolatos gondolataidról, félelmeidről. Attól, hogy leírod őket, kicsit el is távolítod magadtól és megkönnyebbülsz. Próbálj inkább a jelenre koncentrálni, ahelyett, hogy amiatt aggódsz, ami nincs is. Az életed a tiéd, engedd meg magadnak, hogy megéld a jelent és úgy alakítsd, ahogyan szeretnéd. Inkább erre irányítsd az energiáidat!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor