Hogy fogadjam el magamat?

2011.07.26.
Szeretnék megváltozni. 9 éves korom óta kövérnek tartom magamat. Hetekig éhezem aztán, mindent felfalok. 15 éves vagyok, annyira szerencsésnek gondolom magamat, drámán tanulok, csodás barátaim vannak, szeretnek, azt csinálom amit szeretek. De a napi 500kcal-tól nem tudok szabadulni.
170cm/60kg vagyok. Néha 58, néha 63 :/ 55 szeretnék lenni. Félek, mert ha abbahagyom a koplalást visszajön a duplája :/ Mit kéne tennem? Előbb-utóbb rendesen kell élnem, nem akarok örök életemre ezzel szenvedni :( Előre is köszönöm :)
Mira

Szakértőnk válasza a Hogy fogadjam el magamat? kérdésre

Kedves Mira!

Szerintem elkezdhetnéd elfogadni nemcsak magadat, hanem azt is, hogy a testednek szüksége van arra, hogy egyél. Talán ha megpróbálnád megtalálni azt a középutat, mely a koplalás és a mindent felfalás között található, nem szenvednél ezzel a problémával. Szeresd magad annyira, hogy "adsz magadnak enni", de nem viszed túlzásba és ha esetlegelkezdenél rendszeresen sportolni is valamit, könnyen lehet, hogy az alakodon is sikerülne úgy változtatnod, hogy még jobban érezd magad a bőrödben.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor