Lelkileg sérült vagyok?

2011.07.24.
Van egy 4honapos párkapcsolatom,nagyon szeresük egymást.De vannak olyan pillanataim mikor elgondolkozok azon ,hogy mi lesz ha vége lesz?sokan mondták már h éljek a pillanatnak ,de egyszerüen mikor ez eszembe jiut megy el a kedvem ,nem tudom mit tehetnék ez ellen ,hogy a pármonak meg a kapcsolatunknak se legyen baja ebből.Most elment 2hétre táborba és mire én haza ér arra meg én megyek el nem tudom mi tévő legyek,mivel kőssem le magam mig hazaér,na meg hogyan szabaduljak meg a lelkisérüléseimtől

Szakértőnk válasza a Lelkileg sérült vagyok? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem bizonyos mértékig teljesen érthető és természetes, ha az ember időnként megijed annak a gondolatától, hogy elveszítheti azt, aki fontos neki. A te esetedben nem beszélnék lelki sérülésről, hiszen nem tudom, mennyire zavar ez a probléma a mindennapi működésedben és mennyire hat ki a kapcsolatodra. Amennyiben semmi másra nem tudsz gondolni, nem tudsz örülni annak, amikor jó együtt lennetek és azt látod, a barátod az állandó aggódásod miatt távolodik tőled, akkor mindenképp érdemes volna személyesen szakember, pszichológus segítségét kérned.

Gondolj arra, hogy most jó együtt, szeretitek egymást, működik a kapcsolatotok. A barátodnak nincs oka távolodnia tőled. Ugyanakkor, ha azt látja, hogy annyira aggódsz attól, hogy elveszítheted, hogy emiatt már nem is tudod megélni az együtt töltött időt és állandóan téged kell vígasztalnia és bizonygatnia, hogy veled marad, akkor lehet, hogy emiatt kezd majd távolodni. Koncentrálj arra, ami most van, és hidd el neki, hogy szeret téged! Így rendben lesz minden és meglátod, ugyanott folytatjátok, ahol a táborok előtt abbahagytátok!

Addig is érezd jól magad nélküle is, csinálj magadnak programokat, tölts kicsit több időt a barátaiddal, hogy gyorsabban teljen az idő!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor