szerelem

2011.07.22.
Kedves Doktornő! Van egy régi barátnőm, és már nem is igazán szeretem. Van egy szerelmem, akiről nem is tudtam hogy 3.-ban (most 7.-es leszek) ő is belém. El akarta mondani hogy szeret...de a régi barátnőm lebeszélte róla: Bogi még nincs erre felkészülve-mondta. Olyan mérges vagyok rá! Mér egyébként sem szerettem annyira. Nem tudom hogy mit tegyek. Kérem segítsen válszt találni a kérdésemre. Előre is köszönöm. Bogi

Szakértőnk válasza a szerelem kérdésre

Kedves Bogi!

Szerintem először is tisztázd a helyzetet a fiúval. Mondd el neki, hogy sajnálod, ami régen történt, nem te akartad úgy, hiszen te nem is tudtál róla, hogy szeret téged és mondd el neki azt is, hogy te szereted őt és szeretnéd, ha több is kialkulhatna köztetek barátságnál. Remélhetőleg nem múltak el nyomtalanul az érzései, ha pedig mégis, akkor hidd el, nem is szeretett igazán. Próbáljátok most kijavítani a régi hibákat és beszéljetek közvetlenül egymással az érzéseitektről, ne pedig egy harmadik valakin keresztül.

A barátnődre pedig teljesen érthető, hogy haragszol, hiszen a megkérdezésed nélkül döntött egy téged érintő dologban. Szerintem, amikor kicsit csillapodik a haragod, beszélj vele is, kérdezd meg, miért csinálta és mondd el neki, hogy nagyon rosszul esik és dühös vagy miatta. Hallgasd meg, ő mit gondol a történtekről. Ha nem maradnak ezzel kapcsolatban bennetek tüskék a későbbiekben, talán sikerülhet, hogy barátok maradjatok és egy őszintébb kapcsolatot alakítsatok ki az eddiginél.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor