Szerencsétlen vagyok.

2011.07.20.
Szia!
Én egy nagyon érdekes és talán egy megválaszolhatatlan kérdéssel fordulok hozzád.
Egyszerűen szerencsétlen vagyok a "barátokban" is és a szerelemben is. Mindig csalódom az állítólagos barátnak nevezett személyekben. Nem találtam még meg a legjobb barátnőt, de szerintem már nem is fogom. Nem csinálom azt amit a mai fiatalok, nem megyek minden héten bulizni, nem iszom magam részegségig, még szűz vagyok, ezért nem vagyok népszerű.Nem keresik a társaságom.Lenéznek. Volt egy barátnőm, nevezzük M-nek. szemtől szembe megmondta nekem ilyen barátra nincs szüksége aki nem jár vele bulizni. Volt olyan aki elszedte az egyetlen pasimat, aki nem ismerte azt a szót hogy őszinteség, volt olyan is aki egy pasi végett dobta el a barátságunkat. Vajon bennem van a hiba,hogy nem tudok kijönni ezekkel az emberekkel? Vagy túl normális vagyok, és változtatnom kellene valamit? A másik dolok a pasik. Én már azt is mondtam az anyukámnak hogy megvagyok átkozva. Egyetlen egy pasim volt, igaz még csak 16 éves vagyok. De amint megismerkedek egy fiúval, msn, telefonszám.. stb. többre nem jutunk. És a beszélgetések is szépen elmaradnak. Nagyonsok mindenkinek bejövök aki nekem is bejön,de amint megismerkedünk eltávolodnak. Amikor megtudják, hogy szűz vagyok, szépen lassan lekoptatnak. Ezek után tényleg elgondolkodom hogy bennem van a hiba, vagy csak nemtudok haladni a korral. Szerintem még korai egy 16 éves lánynak minden szerelem és vonzódás nélkül szexelnie. Igen ezután jogos a kérdés hogy miért akarok fiút. Azért mert magányosnak érzem magam, nincsen senkim és hiányzik az hogy valakihez oda bújhassak elmondjam neki mi fáj. És megbeszélni vele mindent.

Szakértőnk válasza a Szerencsétlen vagyok. kérdésre

Kedves Levélíró!

Kezdeném azzal, hogy szerintem teljesen rendben van, hogy 16 évesen szűz vagy és szeretnéd majd azzal a fiúval kialakítani az első szexuális kapcsolatodat, akit valóban szeretsz és szeretnél közel engedni magadhoz.

Ahogy olvastam a kérdésedet, arra gondoltam, hogy ha ennyi negatív érzés, gondolat van benned az emberi kapcsolatokkal kapcsolatban, biztosan nem lehet könnyű egy új kapcsolatot kialakítanod. Talán annyira félsz az újabb csalódástól, hogy automatikusan zárkózottabbá válsz, védekező álláspontra helyezkedsz, amit viszont a másik megérez rajtad és lemond rólad, mint megközelíthetetlenről. Nem ismerlek eléggé, de az is lehet, hogy néha olyasmit vársz az emberektől, amit azok nem tudnak vagy akarnak megadni neked és talán ezért is újabb csalódás ér. Nincsenek tökéletes emberek és nincsenek tökéletes kapcsolatok. Arra próbálj figyelni, hogy olyan emberekkel vedd körbe magad, akikkel kölcsönösen tudtok nyújtani egymásnak olyasmit, amire vágytok. Tehát nem valószínű, hogy azzal a lánnyal fogsz tudni mélyebb barátságot kötni, aki közös bulizáshoz keres barátnőt, hiszen te azt nem szeretnéd. Ugyanakkor, ha jobban körülnézel és elngeded a bulizni vágyó lányt, találhatsz olyat, aki olyasmiket szeretne csinálni, mint te. Ugyanígy, biztosan találsz olyan fiút is, aki tényleg neked való, ugyanazt várja egy kapcsolattól, mint te. Nyiss feléjük bátrabban, észre fogod venni, hogy nem akadnak meg olyan könnyen az ismerkedéseid, hanem csak akkor, ha tényleg nem vagytok egymáshoz valók!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor