Félek

2011.07.13.
Jó napot!
Hogy az elejéről kezdjem:
Már egyszer 1 éve (még kezdőként) leestem egy lóról. Már ez is eléggé visszavetett a lovaglástól de azért még folytattam. Az oktatóm azt mondta kb 2 hete hogy hamarosan vágtázni fogok tanulni. Mivel vágtában estem le nagyon félek hogy újra megtörténik ugyan ez. Már egyszer mondtam az oktatómnak, hogy halasszuk későbbre a vágtát. Meg is tettük, de nagyon erősködik hogy tanuljam meg. Nem tudom elmondani neki hogy egyszerűen nem akarok és nem is tudok megtanulni vágtázni! 2 napja újra leestem. Most már komolyan gondolkodom,hogy abba hagyjam-e a lovaglást.
Hogyan mondjam el az oktatómnak és a barátnőmnek hogy nem akarok többet lovagolni?

Szakértőnk válasza a Félek kérdésre

Kedves Levélíró!

Döntsd el egyértelműen, hogy mit szeretnél. Azt gondolom, az itt a kérdés leginkább, hogy ezzel a félelemmel mit tudsz kezdeni. Amennyiben abbahagyod a lovaglást és veled marad a félelem, lehet, hogy később megfutamodásnak fogod megélni és így talán nem ez a legjobb a megoldás. Persze ezt neked kell majd megfigyelned. Ha viszont az oktatód segítségével, szabad akaratodból úgy döntenél, hogy megtanulsz vágtázni, nem hagyod, hogy a lovagláshoz és a leeséshez kapcsolódó félelmeid vezéreljenek, hiszen ha le is esel, fel tudsz utána állni és nem történik nagy baj, akkor legyőzhetnéd a félelmedet és talán nyugodtabban dönthetnél később úgy, hogy tényleg nem szeretsz lovagolni és abba szeretnéd hagyni. Így nem maradnának benned kellemetlen érzések. Azt is csinálhatod, hogy kérsz egy kis időt, hogy erőt gyűjts, kipihend magad és utána nézel szembe ezzel a problémával.

Mindenesetre azt gondolom, ha tisztáztad magadban ezt a kérdést, bárhogy is döntesz, sokkal könnyebb lesz megmondanod az oktatódnak, a barátnődnek és a szüleidnek egyaránt.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor