Nem akarok költözni, rosszak a jegyeim!

2011.06.16.
Kedves doktornő!
Anyukám barátja orvos és állást kapott Svédországban! Úgy volt, hogy mi is kiköltözünk, van egy cég, akik Spanyolban tartanak nyelvtanfolyamot az orvosoknak és családjuknak. 4 hónapot voltunk ott, mindennap tanultuk a nyelvet, karácsonykor jöttünk haza és nem is mentünk vissza a maradék 1 hónapra. Mi, itthon maradtunk (anyukám és a két tesóm). Januártól újra normális iskolába jártam, lassan visszaállt a régi napirendem, azt leszámítva, h 7.-es létemre 1 hónap alatt megkellett tanulnom a féléves tananyagot és folyamatosan vizsgáztam.
Nagyon nehéz volt, de büszke vagyok magamra, a többsége 4-esre sikerült, de lett egy 2-esem is, az volt az utolsó vizsgám A végére nagyon el fáradva, nehezen vettem fel utána a tempót, nagyjából áprilisra sikerült az osztályom tempója szerint haladnom.
Emiatt az elején sok rossz jegyet szereztem, csak most az év végére sikerült jó jegyeket szereznem, de így sincsenek megelégedve a teljesítményemmel. Nagyon sokat küzdöttem a jobb jegyekért, amik máskor a rosszabbak voltak, mindenki engem csesztett, hogy többet kellene tanulnom, mert így nem vesznek majd fel a gimibe és hogy miért nem tanulok többet... pedig hazamegyek és 4 órán át tuti, hogy tanulok, de van hogy többet is.
Leginkább anya kezd kiborítani, mindig többet akar, amire már nem vagyok képes és már mindegy is, mert szombaton megkapjuk a bizonyítványt. Ráadásul azt is elvárja tőlem, hogy szeptembertől svédbe járjak suliba, hogy költözzünk mi is ki, de én nem akarok, ezt már számtalanszor elmondtam neki... (Anyám pasija végülis kiköltözött és nagyjából hetente anya is kimegy- és mindig azt mondja,h neki az is otthon meg ez is....) :(
Nem tudom mit csináljak, elegem van már az egészből.... Nem akarok kiköltözni és elegem van, hogy nem hagynak békén a jegyeimmel...
Kérlek segítsetek!!! :'(
Üdv: Egy lány, aki itthon szeretne lakni!

Szakértőnk válasza a Nem akarok költözni, rosszak a jegyeim! kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem gondold végig, hogy mi bajod van tulajdonképpen, mi ellen tiltakozol ennyire és mi az, amire valójában vágysz. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit jelentene számodra az, ha kiköltöznétek Svédországba. Írod, hogy nagyon eleged van belőle és rosszul esik, hogy nem értékeli anyukád eléggé a teljesítményedet, mikor a nagy változások közepette igyekszel felzárkózni és minden tőled telhetőt megteszel azért, hogy alkalmazkodj és megfelelj az elvárásoknak. Nehéz lehetett az elmúlt fél év, érthető, ha szeretnéd, ha kicsit nyugodtan lehetnél valahol.

Miután tisztáztad valamennyire az érzéseidet, gondolataidat, azt javaslom, beszélj ezekről anyukáddal. Mondd el neki, hogy milyen problémáid vannak, mit szeretnél ha másképp lenne és azt is, hogy tőle mit szeretnél. Próbáld meghallgatni az ő érveit, érzéseit is és igyekezzetek valami olyan megoldást kitalálni, ami mindkettőtök számára elfogadható!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor