Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / szociális fóbia
  

szociális fóbia

ora 2011-06-16 12:36:24
szociális fóbiám van?ez egyáltalán mitől lehet?olvastam róla egy cikket és annak a ˝tünetei˝ 99%-ban egyeznek azzal ami nekem van.(szorongás,kiszárad a szám,görcsöl a gyomrom,hányinger,fejfájás,heves szívverés,gyakran remegés,gyors hangulatváltozás,nem szeretek a másik szemábenézni,utálok étteremben vagyis mások előtt enni,nem szeretek tömegbe menni.

Szakértőnk válasza a szociális fóbia kérdésre

Kedves Levélíró!

A szociális fóbia lényegében tartós félelem olyan helyzetektől, melyekben az ember mások lehetséges figyelmének van kitéve. Ez lehet bármilyen társas helyzet vagy előadői helyzet akár. A félelem pedig arról szól, hogy esetleg a viselkedése vagy látható szorongása miatt zavarba jöhet, esetleg megalázó helyzetbe kerülhet. Ilyen helyzetek minden esetben erőteljes szorongást okoznak, igyekszik a személy elkerülni őket, tudja, hogy szorongása túlzott és a probléma ki is hat a mindennapi életére, akadályozza benne.

Ennyi információ alapján nem tudom megerősíteni, hogy szociális fóbiád van. Azt javaslom, fordulj bátran személyesen szakemberhez, pszichológushoz vagy pszichiáterhez, hogy segítséget kapjál!

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések