"Senki" lettem...

2011.06.14.
Kedves Dr.nő!
Nem rég volt a névnapom. Ahelyett, hogy vidám boldog lettem volna, a barátaim elfelejtettek... Pedig egy "boldog névnapot" kívánság igazán jól esett volna, és a világon nem került volna semmibe sem... erre meg le vagyok ejtve... :( és rohadt rosszul esik. Főleg pont azoktól akiktől elvártam volna. Utálom magam amiért ilyen barátaim vannak..., barátok??? inkább egy csapat idegen ember, akikért mindig mindenjót megtettem... pl.: a szülinapokat, névnapokat sem felejtettem el soha, mindenkiét kivűlről tudom... mindig kívántam nekik, vagy küldtem képeslapot, vagy egy pici csokit kaptak... nem nagy értéket, de tisztaszívből adtam, szeretettel. Erre én meg mit kapok??? semmit... tudja összetört bennem egy egész világ... és nekik le sem esik. mert el vannak foglalva a pasijukkal, meg a többi barátnőjükkel... legszívesebben az arcukba kiabálnák... "barátnőm vagy?? tegnap volt ám a névnapom, csak mellesleg megjegyzem" de túl gyáva vagyok, hogy nem merem nekik elmondani, mert nem akarok vitát, és félek, hogy még szarabbul érzem majd magam... :S Egyedül vagyok, a szobámban magamban beszélek, ezt akarták?? Mindenki elhagyott, szó szerint mindig csak az örökös utolsó vagyok, vhol meg a második.
Volt egy barátnőm akivel olyanok voltunk mint az ikertesók (belső tulajdonságok alapján) és amikor elvesztette az apukáját, és a mamáját mindennap felhívtam hogy beszélgessünk, mindig vittem neki mikulásra, húsvátra csokit, karácsonykor megajándékoztuk egymást, ha rossz napjai voltak, mindig kitaláltam neki egy kedves kis apróságot, (pl.: levél, prezentáció)... de egy nap felébredtem és láttam, hogy én nem kapok tőle ilyeneket magasról tett rám, ha nem hívtam 2 hónapig, az eszébe nem jutott felhívni... mindig azzal állt elő mert nem voltam msn-en... és megszakad a kapcsolatunk, mert a suliban jól megmondtam neki a magamét, igaz hogy egy kisebb jelenetet rendeztem amit vagy 4-5 ember hallott de akkor is én voltam a rossz... és nagy nehezen belátta hogy igazam volt... és amikor rákérdeztem hogy ő miért nem volt ilyen mint én, akkor nem tudott rá válaszolni, tudta hogy ezt kell tennie, de nem tette... erre meg rám ír ugye ma van a névnapod? és ő boldog névnapot kívánt... de nem volt benne biztos... és ez egy picit jobban eset, de nem értettem hogy most miért írt rám amikor 1 évig le voltam ejtve...:S
Most mondja meg mit csináljak? Vagy csak üldözési mániám van??? Kétségbe vagyok esve, és a legrosszabb, hogy csak 2-en kívántak... azok akikre a legkevésbé számítottam... és azok nem akiktől elvártam volna, és higgye el ők többen vannak... annyira hülyén érzem magam... megkellene velük szakítanom a kapcsolatot?? de olyan régóta ők a barátaim és nem érdekel ha valakinél ez az első alkalom... ugyis olyan sok mindent lenyeltem... ez az egyik dolog amit elvárok, vagy csak szeretném elvárni..
Köszönöm, hogy segít! :) Üdv, A

Szakértőnk válasza a "Senki" lettem... kérdésre

Kedves A!

Úgy érzem, nagyon sok rossz érzés van benned amiatt, hogy úgy érzed, nem figyelnek rád a barátaid. Nem hiszem, hogy emiatt meg kellene velük szakítanod a kapcsolatot. Valószínűleg ettől még ugyanolyan fontos vagy a számukra, csak nem tartják úgy észben a névnapokat, ahogyan te. Lehet, hogy nem is tudják, hogy neked ez ennyire fontos. Gondold végig, nem lehet, hogy ők másképpen fejezik ki az érzéseiket?

Írod, hogy legszívesebben az arcukba kiabálnád, hogy névnapod volt. Biztos vagy benne, hogy ezzel elérnéd a kívánt hatást? A barátnőddel megtetted, hogy jól megmondtad neki a magadét, de az lett a vége, hogy eltávolodtatok egymástól. Úgy tűnik, az sem a legjobb megoldás, hogy nem mondod el sehogyan, hiszen így meg te érzed magad senkinek és csak gyűlik benned a harag és a sértettség. Próbáld meg esetleg nyugodtan elmondani nekik, hogy jól esne, ha picit jobban odafigyelnének rád, ha ők is hívnának néha, mert egyedül érzed magad. Így tudni fogják, hogy milyen érzéseid, vágyaid vannak, és tenni is tudnak azért, hogy neked jobb legyen. Ha nem tudják, mi van benned, esélyed sincs arra, hogy bármi is változzon, mert ha végül kirobbansz, azt lehet, hogy a másik indokolatlan és hatalmas támadásnak érzi, ami miatt igyekszik elkerülni egy darabig. Akár a barátnőddel is most újra jóban lehetnétek, ha örülnél neki, hogy felbukkant és próbálnál felé közeledni kicsit.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor