mit jelent?

2011.04.17.
sziasztok! :D
az egyik műsorban hallottam,hogy jelentése van annak,hogy amikor az ember összekulcsolja a kezét,akkor a jobb vagy a bal hüvelykujja van felül.
már nem tudom,milyen személyiségi jelentést mondtak rá.
szeretném megkérdezni,hogy ennek van valami jelentőssége? ha van,akkor mit jelent az egyik és mit a másik fajta kézkulcsolás?
hallottam még olyat,amit valószínűbbnek tartok,hogy amikor babák vagyunk és még anyukánk méhében vagyunk,életünkben elösször kulcsoljuk össze a kezünket és ekkor rögzül ez az agyunkban és onnantól kezdve kényelmetlennek érezzük,ha máshogyha más sorrendben zárjuk az ujjainkat össze,mint akkor elösször...
ez vajon igaz,hogy ez így rögzül?
érdekesnek tartom ezt :)
válaszotokat köszikeee :D

Szakértőnk válasza a mit jelent? kérdésre

Kedves Levélíró!

Bevallom, ilyen mélységben nem ismerem a kézkulcsolás rejtelmeit. Nem gondolnám egyébként, hogy bármi különösebb jelentősége lenne önmagában egy ilyen picike gesztusnak, inkább az a lényeg, hogy adott környezetben, helyzetben, adott embernél, összevetve a többi gesztusával, valószínűleg mit jelenthet .

Talán lehet köze ahhoz is, hogy jobb vagy bal kezesek vagyunk, hiszen ha összekulcsolva a kezünket, az egyik ujjunkat szabadon hagyjuk, az jó lehetőség arra, hogy azzal babráljuk a a másik ujjunkat, vagy simogassuk, esetleg kapargassuk a kézfejünk bőrét. Egyébként az összekulcsolásról inkább az jut eszembe, hogy úgy szinte feltűnés nélkül "kapaszkodhatunk" a saját kezünkbe, szoríthatjuk, ha idegesek vagyunk, vagy csak emlékeztethet arra a biztonságra, amit akkor éreztünk, amikor anyukánkkal sétáltunk kézen fogva pici korunkban.

Egyébként nyugodtan menj el könyvtárba és keress testbeszédről szóló könyveket! Biztosan sok érdekességet írnak és egy idő után majd kialakul a fejedben, hogy mi tűnik hihetőnek és mi kevésbé.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor