személyiség változás

2011.04.04.
16 éves vagyok. Egész életemben mindenkinek hagytam h a fejemre nőjjön, mindenki kihasznált. 14 évesen lett egy pár igaz barátom, akikben nagyon bízom de nem vagyok állandóan velük. Azt mondtam h nem kell h az ember barátai állandóan vele legyenek, az igaz barát akkor van ott amikor szükségem van rá. Hát ez az én barátaimra igaz, ha gondom van sose hagynak cserben, de nincs olyan h eltöltsünk együtt egy délutánt vagy ilyesmi.. Soha senki nem mondta nekem h szeret és már lassan elhiszem h engem lehetetlen szeretni..Már párszor elhatároztam, ha valamit szeretnék azt kérni fogom, ha bajom van elmondom, nem hagyom kihasználni magam és nem hagyom h az érzelmeim irányítsanak. De nem megy .főleg az érzelmeim túl erősek. Félek h soha nem változok meg.

Szakértőnk válasza a személyiség változás kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, amíg úgy gondolod, hogy téged nem lehet szeretni, addig eszerint is fogsz viselkedni, ami nem könnyíti meg a helyzetedet. Vedd észre azokat, akik szeretnek és próbáld te is megszeretni önmagad! Hidd el, te is szerethető vagy és mások ezt valószínűleg már észre is vették!

Jól hangzik, hogy nem hagyod kihasználni magad és elmondod, ha bajod van! Az rendben van, hogy nem akarod, hogy érzelmeid irányítsanak, de attól még ugyanúgy jelen lesznek az életedben. Vedd őket figyelembe, gondold végig, mikor, miért jelennek meg és mit tudsz kezdeni velük. Írjál esetleg naplót is, hogy segítsen rendezni a gondolataidat, tisztázni az érzéseidet. Igyekezz elérni azt, amire vágysz, még ha apró vágyakról van is szó és gondold végig, hogyan is tudnád elérni. Gyakran a lassabb, nehezebb út sokkal célravezetőbb, mint az, ami azonnali eredményre vezet a sok negatív következmény mellett!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor