Nagyon tetszik egy fiú, mit tegyek?

2011.03.10.
Hali! 5.-es vagyok és nagyon tetszik egy fiú osztálytársam, Péter, és szerintem én is neki, mert egy csomószor egymás szemébe nézünk meg ilyenek.
Csak van egy bökkenő. Még rajtam kívül 2 osztálytársamnak is tetszik ugyanez a személy. Nemtudom mit tegyek mert szerintem sokkal szebbek nálam. Azt hallottam, hogy a fiúk nem mernek kezdeményezni, vagyis megmondani, hogy tetszem neki...de ettől én teljesen kiborulok! Szeretném ha valaki segítene nekem.

Szakértőnk válasza a Nagyon tetszik egy fiú, mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Először is az, hogy másoknak is tetszik, azzal semmi gond nincsen. Mindenki másmilyen, és te azért tetszel neki, mert te olyan vagy, amilyen vagy – más mint az a két lány. Valóban, a fiúk ebben a korban nagyon félénkek tudnak lenni, de ez még nem azt jelenti, hogy neked kéne neki „udvarolni”. Nagyon jó, hogy már szemezgettek, most a következő lépés az lenne, hogy kezdjetek beszélgetni is egymással. Bármilyen semleges dologról beszélgethettek – mi a kedvenc tantárgya, szereti-e a matek tanárt, bármi. A lényeg, hogy ha így egyre többet beszélgettek, úgy egyre közelebb kerülhettek egymáshoz, és neki is könnyebb lesz kezdeményeznie. Akár meg is kérheted, hogy segítsen neked valamelyik tantárgyból – amelyikben ő ügyes. Ha pedig már sokat beszélgettek, barátok vagytok, és még akkor sem kezdeményez, akkor rákérdezhetsz a dologra. Elmondhatod neki, hogy úgy látod, hogy szimpatikus vagy neki, és nem tudod eldönteni, hogy ő akar-e többet tőled, hogyan gondol rád, stb.

Hajrá;)

Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor