összezavaródottság

2011.03.02.
Már sok mindent olvastam az enyémmel hasonló kérdésekről, de valahogy sehogy nem találtam kielégítő választ semmilyen fórumon, ezért teszem fel itt, remélem tudnak olyan választ adni, amitől megoldodik a problémám...
Szüleim már kiskorom óta nem éltek együtt, anyukámmal nőttem fel, apukámat kb. havonta láttam. Olvastam már, hogy akik egyik szülő hiányában nőnek fel, nagyobb valószínűséggel lesznek homoszexuálisok.
Előszöris alapiskolás évekből: hallottam olyanról, ha valakinek az osztálytársai sokszor ismételgetnek kiskorban valamilyen tulajdonságot, akkor az beléivódik és idővel előjön - személyesen alapiskolán szinte minden nap "lebuziztak", durvábbak szó szerint "hímringyónak" neveztek, annak ellenére, hogy semmi vonzódásom nem volt a fiúkhoz- vagy legalábbis nem mutattam. Igaz a lányokkal beszélgettem többet, velük töltöttem a legtöbb időt. Nem voltak szerelmi kapcsolataim, csak voltam és vártam, hogy vége legyen az alapiskolának.
Gimnáziumi évek alatt- most is tartanak- vettem észre, hogy néha vonzódok 1-2 fiú osztálytárshoz is, de nem vállalom fel nyíltan. Igaz már velük is szóba került a homo/biszexualitás téma, de nem vallottam be nekik, mert félek a kiközösítéstől. Az iskolai még hagyján, de az anyukám ha megtudná... inkább nem is gondolok rá + elvesztenék olyan ismerősöket, barátokat, akik nem tolerálják a "másságot". Azért találtam barátnőt, igaz messze tőlem, de nyáron sokat találkoztunk, évközben már tanulás, stb. miatt kevesebbet. ő volt a tapasztaltabb, nekem vele lett volna az első szexuális élményem, de amikorra már az aktusra került volna a sor, nem volt elég merev a péniszem. Így nem sikerült, annak ellenére sem, hogy kétszer is próbálkoztunk. Nagyon féltem, hogy milyen lesz, lehet hogy a túlzott izgalomtól nem jött össze? Nem tudom, mi lehetett a baj, de gyors megoldást kellene találnom rá. Valami probléma lehet odalent, vagy tényleg homo/biszexuális vagyok? Személyesen nincs semmi problémám a "másokkal", ezt osztálytársaknak is megmondtam, emiatt még nem "gyanakodtak". De a zenei ízlés miatt már jobban (ez valójában összetett, mert emo/screamo/alternative/metalcore bandákat hallgatok és egy dance/pop énekest, Jeffree Star-t, aki vagy transzvesztita vagy transznemű, nem tudom eldöneteni, mindenesetre "más"). Tetszik benne, hogy felvállalja azt, amilyen. Ez is lehet a homo/biszexualitás jele?
Így összegezve arra szeretnék választ kapni, hogy mit csinálhattam rosszul szex előtt, miért nem jöhetett össze és hogy tudnék javítani ezen a problémán, hogy legközelebb ne "égjek le"? Mit tehetek ezek a rejtett szexuális vonzódások ellen, vagy hogy tudom szabályozni?
köszönöm a választ

Szakértőnk válasza a összezavaródottság kérdésre

Kedves Levélíró!

A leírtak alapján valóban úgy tűnik, hogy némi biszexuális vonzódás van benned. Az átmeneti homoszexuális érdeklődés nem ritka kamaszkorban, de nálad mintha ez kicsit tartósabb volna. Nincsen ezzel semmi probléma, és egyetértek a megfogalmazásoddal, inkább szabályozni tanuld meg, mint ellene tenni. Minél inkább el akarunk nyomni valamit magunkban, annál nagyobb erővel tör a felszínre. Kicsit ezt az elnyomást érzem én a lánnyal kapcsolatos eseménynél is. Az első szex amúgy is egy kicsit stresszes dolog lehet, egyfajta teljesítményhelyzet, ami negatívan tudja befolyásolni az erekciót. Ez a teljesítménykényszer pedig párosulhatott benned azzal, hogy ezzel te most azt is bizonyítod, hogy nem vagy homoszexuális, és igenis vonzanak a lányok! Mennyire vonz az a lány? Mennyire indulnak el a fizikai változások benned, ha a testére gondolsz, arra, hogy hozzá érsz, megfoghatod, stb.? Figyeld meg, melyik hoz inkább izgalomba, a férfi vagy a női test? Amikor legközelebb együtt vagy egy lánnyal, próbálj meg úgy hozzáállni a helyzethez, hogy mindegy, mi lesz, meglátjátok… Nem az a fontos, hogy elérj valamit, hanem hogy tapasztalj. Ha ez a tapasztalat az lesz, hogy milyen jó egy lánnyal szexuálisan érintkezni, akkor az, lesz, ha pedig az lesz a tapasztalatod, hogy a lányok mégsem vonzanak egyenlőre, akkor ez ugyanolyan hasznos és elfogadható tapasztalat! A családot pedig ráér akkor beavatni, amikor már teljesen biztos vagy a dologban. Valóban, a családi héttér nagyban összefügg a homoszexuális érdeklődéssel. Ezért, mivel nem feltétlenül a genetika határozza meg, pszichoterápiával, pszichológusi segítséggel jó eséllyel alakítható, változtatható a dolog!

Minden jót! Üdv,

Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor