Nem akarok meleg lenni! De mégis az vagyok? Kérem segítsenek!segítsenek

2011.01.05.
Tisztelt szakértő!
16 éves fiú vagyok és teljesen összezavarodtam.
Régen hülyeségnek gondoltam, hogy bárkinek is legyen példaképe, de mostanában egyre többször látok olyan embereket akikre jó lenne akár külsőleg, akár belsőleg hasonlítani. De mikor jobban megnézem, hogy hogyan viselkednek, hogyan élnek, mindig észreveszek valamit. Van barátnőjük.
És éppen ez a baj. Szeretnék majd egyszer barátnőt, feleséget, gyerekeket, viszont eddig csak két lány iránt éreztem vmit, de az sem biztos, hogy szerelem volt.
Ami ennél nagyobb baj, az az hogy nagyon sok fiú tetszik nekem. Semmi komolyabb érzelem, csak testileg "érdekesek".
Mikor önkielégítésre kerül sor, akkor fiúkkal fantáziálok, mert ha egy lányra gondolok, akkor csak nehezen vagy egyáltalán nem izgulok fel.
Miután viszont végeztem( és gondolom a hormonok "lecsillapodnak") akkor nem egyszer elfog a csalódottság, düh, szomorúság, hogy miért nem adatott meg (sok más dologgal együtt), hogy nekem is legyen barátnőm vagy később családom. Ekkor ilyen-olyan fogadalmakat teszek magamnak, hogy nem fogok ÚGY a fiukra gondolni.
De aztán egy idő múlva egyszer-egyszer rá gondolok, majd egyre gyakrabban. A végén csak arra tudok gondolni.
Olvastam, hogy a hormonok miatt lehetnek ilyen problémák, de semmi sem mutat arra, hogy bármi is változna.Ezenkívül, hogy lehet, hogy egyszer a fiúkat szeretem, aztán mikor kiérek a tinédzserkorból akkor a lányokat.
Egyre jobban félek attól, hogy tényleg meleg vagyok. Mondom még egyszer, én nem akarom ezt, viszont mikor be vagyok zsongva semmi sem érdekel.
Azt sem tudom, hogy változtathatnék ezen az egészen ( ha egyáltalán lehet).
Kérem segítsen!
Köszönettel: tibor1994

Szakértőnk válasza a Nem akarok meleg lenni! De mégis az vagyok? Kérem segítsenek!segítsenek kérdésre

Kedves Tibor!

Valóban előfordul, hogy kamaszkorba felbukkannak olyan érzések, melyek aztán később nyomtalanul elmúlnak vagy megváltoznak. Ez együtt járhat az ilyenkor lezajló rengeteg változással. Ne címkézd fel magad heteroszexuálisnak, biszexuálisnak vagy homoszexuálisnak, hiszen annyi minden változhat még. Lehet, hogy ezek a fantáziák csak önmagad és az utad keresésének a részei. Írod, hogy hasonlítani szeretnél férfiakra. Könnyen lehet, hogy azért foglalkoztatnak ennyire, hogy hozzájuk mérjed magad és a fokozott érdeklődésed ennek köszönhető. Egyébként ha úgy alakul, hogy a későbbiekben is a fiúk vonzanak, akkor sincsen semmi baj, biztosan megtalálod majd önmagad és a helyed a világban. Próbálj esetleg a lányokhoz is közeledni, figyeld meg, hogy reagálsz rájuk, ki tudja, mikor jön az érzés, hogy vonzódni kezdesz egy lányhoz. Még se fiúval se lánnyal nem voltkapcsolatod, úgyhogy nem lehet tudni, hogy fantáziáláson túli valóságos világban melyik nem vonz valójában! Próbálkozz nyugodtan és alakul majd!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor