Miért néznek le?

2010.12.25.
Üdvözlet!
Én egy 15 éves fiú vagyok. A helyzet az, hogy mostanában elég sokan lenéznek, amit egyáltalán nem értek, mert elég sok mindent csinálok és ezek nem is olyan kis dolgok. Például a város helyi hírportáljára fényképezek, írok cikkeket nyár óta, mióta elkezdődött az iskola inkább az iskolai életről tudósítok aminek persze az iskola vezetősége, pedagógusai nagyon örülnek. A másik dolog az, hogy az informatika világában is elég jó vagyok. Volt már olyan hogy egy nap csak 10 percet voltam órán mert egy nagy projekten dolgoztunk ( Vörösiszap - diákszemmel ) és délután volt a bemutató; de olyan is előfordult már hogy Szlovákiába vitt el az iskola tudósítani, ez is tanítási nap volt s szintén nem voltam iskolában.
Mindezek ellenére mostanában azt veszem észre hogy egyre többen alábecsülnek, lenéznek. Ez pedig nagyon idegesít, nem azt mondom hogy istenítsenek de ne úgy bánjanak velem mint egy állattal. Egyáltalán nem értem, hogy erre mi okuk van? Talán irigykednek?
A választ előre is Köszönöm, DAX!

Szakértőnk válasza a Miért néznek le? kérdésre

Kedves Levélíró!

Valóban érdekes dolgokat, "nem is olyan kis dolgokat" csinálsz! Sajnos azonban az emberek olyanok, hogy nem feltétlenül azért szeretnek vagy nem szeretnek valakit, amit csinál, hanem azért, amilyen vagy esetleg azért, amilyen vele lenni. Ha meg még azt is érzik, hogy fel kellene rád nézniük valamiért, akkor főleg nem fognak elfogadni maguk közül valónak. Talán így is inkább csak az zavarja őket, hogy kicsit más vagy. Próbálj kicsit nyitni feléjük, legyél elérhetőbb, emberibb, egy közülük. Akkor talán könnyebben be udsz majd illeszkedni!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor