Anya lánya veszekedések...

2010.12.14.
Kedves Szakértő!
Anyámmal minden egyes nap veszekedünk, most van egy barátom akit mivel anyám élettársa látott minket együtt el kellett mondanom anyámnak, csak az a baj h a barátom cigány és anyám nem szereti a cigányokat de nekem semmi bajom velük és a barátom nem olyan mint egy igazi vérbeli cigány hanem nagyon érzékeny figyelmes segítőkész nem szereti az erőszakot olyan mint egy "normális" ember. Anyám nem fogadta jól a hírt azt mondta h én mért mindig ilyen cigányokat fogok ki meg h nekem a tanulás az első és 13 éves vagyok csak nem kell nekem még fiú. Hiába mondtam neki h nagyon szeretem és ő is szeret engem ő azt mondta h felejtsem el. De abban nem tudott meggátolni, hogy találkozzak vele mert egy faluban lakunk 1 kilométerre egymástól és egy iskolába is járunk ő 8.-os én 7.-es, ezért minden nap látom. A barátnőmnek el van törve a lába és én viszem neki mindig a leckéket tanulni valót és elhatároztam h fölmegyek hozzá és utána a Ricsivel leszek sétálgatunk. Fölmentem a mamámékhoz mert a barátnőm melletti lépcsőházba laknak mamáméknál voltam egy 5 percet Ricsi addig lennt várt bennt voltunk egy kicsit a lépcsőházba csókolóztunk beszélgettünk, és úgy döntötem , hogy a barátnőmhöz nem megyek el, utána elkisért valameddig haza ott is csókolóztunk alig akart elengedni és életembe először kimondtam szóba egy fiúnak h "szeretlek" és ő is mondta nekem. Hazaértem minden rendben volt amikor hívott a barátnőm akinél "elvileg" fönn voltam anyám hallotta, hogy beszélek valakivel és meg kérdezte, hogy ki hívott nagyon féltem ezért hazudtam és azt mondtam neki, hogy az egyik osztálytársam elkérte a leckét mert nem volt iskolába, de anyám azt mondta, hogy ő azt hallotta, hogy a Viki volt az és, hogy mondtam neki, hogy ne haragudjon, hogy nem mentem hozzá így hát elmondtam neki, hogy kicsit kimentem a Ricsivel. Anyám nagyon ideges lett egy részben igaza van, mert télleg nem kellett volna a szemébe hazudnom de féltem... Anyám azt mondta, hogy betelt a pohár és, hogy elveszi a számítógépet, sehova nem mehetek, eltilt a kézilabdától pedig tudja, hogy szeretem nagyon, és a Ricsitől is eltilt és azt mondta,hogy beszélni se akar velem meg, hogy nagyot csalódott bennem és , hogy mennyek apámhoz szenvedjen ő velem (mert elváltak a szüleim már 4 éve). Mit tudnék tenni annak érdekében, hogy elfogadja,hogy én a Ricsit szeretem és nem érdekel, hogy cigány mert nagyon nagyon szeretem és az is nagyon zavar, hogy mindenen veszekszünk én nem szeretnék állandóan veszekedni vele, de nekem "ami a szivemen az a számon" és nem hagyom magam senkivel szemben, de bármit csinálok az soha nem jó anyámnak. Mindig azon veszekszik velem, hogy soha nem beszélek vele, mert, hogy mindig bennt vagyok a szobámba csukott ajtónál: azért nem beszélek meg vele semmit, mert soha nem ad nekem igazat SOHA, nem lehet vele normálisan beszélni semmiről, mert semmiben se ért meg, a gondolkodásmódunk totálisan más...
Erre szeretnék valami válasz, hogy, hogy kerülhetném el ezeket a konfliktusokat és, hogy tudnám elfogadtatni anyámmal, hogy én a Ricsivel vagyok együtt és hogy tudnánk többet beszélni.
Elnézést a kisebb regényért remélem elolvassa és ír rá nekem valami hasznosat!
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Anya lánya veszekedések... kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem gondolj kicsit bele abba, amit édesanyádról írtál! Te úgy érzed, hogy „azért nem beszélek meg vele semmit, mert soha nem ad nekem igazat SOHA, nem lehet vele normálisan beszélni semmiről, mert semmiben se ért meg”. Nem lehet, hogy esetleg ő is pont így érez veled kapcsolatban? Lehet, hogy érdemes lenne egyszer úgy leülnötök beszélgetni, hogy nyugodtak vagytok mindketten és egymás felé nyitottan, őszintén próbáljátok elmondani a dolgaitokat. Mondd el anyukádnak, hogy mit érzel Ricsi iránt, milyen vele lenned, mesélj neki arról, hogy milyen ember is ő, esetleg kérd meg, hogy hazavihesd, bemutathasd neki, hogy saját szemével is lássa, hogy jó neked vele lenned. Ha megismeri jobban, biztosan másképp fog majd gondolkodni róla! Biztosan megérti és elfogadja a kapcsolatotokat – hiszen valószínűleg csak félt és jót akar neked – ha látja, hogy szeretitek egymást, megbízhattok egymásban és boldogok vagytok együtt.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor