Mit tegyek? Se vele, se nélküle... Hogy felejtsek?

2010.12.10.
Van egy srác, akibe nagyon bele estem... vagy is, tetszett... Az elején, mikor megismertem, azt gondoltam, hogy szóba sem jöhet, mint pasi jelölt, aztán, hogy következő évben osztálytársak lettünk, szépen lassan, megtetszett, és nagyon kedves volt velem, és mindenkivel... Velem csak neten beszélt, mert én ráírtam, bár mondta, hogy bármikor oda mehetek hozzá beszélgetni (nagyon társasági személy, így sokan vannak körülötte, én meg nem szeretem a nagy társaságot, de az ő társaságára vágytam...) viszont az interneten nagyon kedves dolgokat írt, hogy boldog lesz, ha velem beszél, és ehhez hasonló, így elkezdtem vele szemezni, ő is vissza nézett, bár ideges lettem, mikor a barátaival nevetgélt, és rám néztek, ofőm tanácsára beszéltem vele, bár azt mondtam a srácnak, hogy kedvelem, mint barátot, és nem tudom, hogy akkor most mi van, mert ő nem jön oda hozzám, mint a többi barátaihoz, mondta, hogy igen, barátok vagyunk, majd kb 5 percen belül lelépett, mindig "úton" van (bár később kiderült, hogy nem rajtam nevettek, de neki is feltűnt, hogy nézem, ezért nézett engem)
Nem szólt azóta se hozzám, én neten sem írtam neki, ő sem... suliban rá se nézek, de néha úgy érzem, hogy ő felém-felém néz (nem tudom, hogy csak az irányomba, vagy engem, nem néztem már rá pár hete...)
Ha biztos, hogy nem lát, akkor néha veszem a bátorságot, és ránézek, de ez fájdalommal tölt el... Nagyon rossz bele gondolni, hogy egy osztályban vagyunk (de ez csak még 1, vagy 2 hétig lesz, mivel új órarendünk lesz, és akkor nem lesz közös óránk, tudtommal...)
Már most félek ettől a váltástól... tudom, hogy jobb lenne, ha nem találkoznék vele minden nap, ha akarnám, most is kivennének az osztályból, de nem tudom megtenni... fáj, hogy nem látom, de az is, hogy látom.
Így is össze futunk, mert van pá közös barátunk, vagy látásból a sulis összejöveteleken, vagy csak simán a folyosón... De minden nap rá gondolok, és nem tudom, hogy mit érzek... nem érzek szerelmet, de nagyon ragaszkodnék hozzá...
Össze vagyok zavarodva...
Bocsánat a hosszú levélért, a választ, előre köszönöm...
(Lány, 18)

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? Se vele, se nélküle... Hogy felejtsek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Én úgy látom, hogy két lehetőséged van: vagy megpróbálod kideríteni kicsit határozottabban, hogy van-e esélyed nála vagy nem próbálod meg és maradnak az eddigi kérdőjelek a fejedben. Persze azt sem ártana tisztáznod magadban, hogy mit érzel, de azt gondolom, ha már ennyit jár a fejedben, akkor az valamit csak jelent.

Ha úgy döntesz, hogy lépsz, természetesen van rá esély, hogy visszautasít vagy egyszerűen csak úgy reagál, hogy az egyértelmű lesz a számodra a nem, de legalább tudni fogod, hogy mi a helyzet és könnyebben nyitsz majd más fiú felé, akivel esetleg boldog lehetsz. Úgy tűnik, az eddigiek alapján, hogy nem nagyon viszonozta a közeledésedet annak ellenére, hogy örült neked. Ez lehet akár azért is, mert nem figyelt fel rád eléggé, nemcsak mert nem tetszel neki. Menj oda hozzá megint, próbálj beszélgetni, barátkozni vele és jelezd, hogy tetszik neked. Igyekezz vele kettesben is lenni, úgy mégis bizalmasabb. Ha nagyon bátor vagy akár megpróbálhatnád randira is elhívni vagy megmondani, hogy tetszik neked.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor