Vége a barátságunknak?

2010.10.31.
Nem tudom kihez fordulhatnék már. Olyan régóta bánt ez a dolog.
A legjobb barátnőmmel másfél éve vagyunk igazából ilyen legjobb barátságban. 4 éve ismerem, de nem voltunk mindig ilyen jóban. Tavaly még minden szép volt. Sokat beszélgettünk, együtt jártunk szórakozni, mindent együtt csináltunk. De nyáron már megváltozott valami. Háromszor találkoztunk csak egész szünidő alatt. Amikor a mi barátságunk kezdődött, akkor kezdett el járni az első pasijával, akivel nem rég szakítottak. És valahogy úgy érzem, hogy hamarosan a mi barátságunknak is vége lesz. Nem rég voltunk osztály kiránduláson, ez a kirándulás az, ami mindent megváltoztatott. Együtt ültünk a buszon, de csak egy órát, mert azután ő más mellé ült. Itt még nem is tartottam ezt furának csak, miután az egész kirándulás alatt alig szólt hozzám. Párszor beszélgettünk, de csak ennyi. Ő egy másik csajjal volt az egész kirándulás alatt meg egy sráccal az osztályból. Első nap felelsz vagy mersz-t játszottak és akkor meg kellett csókolja a lányt meg a fiút is. Azután végig velük volt és mintha én már nem is léteznék. Nagyon rosszul esett, de senkinek nem beszéltem róla, mert megígértük volt egymásnak, hogy nem beszélünk a másikról másoknak. De nem tudom, hogy most mi van. Mi tényleg nagyon jó barátnők voltunk. Vele nagyon őszinte voltam és sosem tudtam rá haragudni, nem is veszekedtünk soha és ez most nagyon fáj, hogy talán elveszítem a legjobb barátnőm. Az ok talán az, hogy unalmas vagyok, és nem vagyok bevállalós, nem cigizek és nem iszok alkoholt, mint az a másik csaj. Amikor ezt megmondtam neki, azt mondta, hogy én így vagyok jó, ahogy vagyok, de én ezt nem hiszem. Mit tegyek? Felejtsem el ezt az egész barátságot? :(

Szakértőnk válasza a Vége a barátságunknak? kérdésre

Kedves Levélíró!

Nem biztos, hogy most van itt az ideje, hogy elfelejtsd ezt a barátságot és lehet, hogy végül nem is lesz rá szükség. Mindenesetre úgy tűnik, hogy a barátnőd valamiért most inkább mások társaságában, akik "bevállalósabbak", szeret lenni. Ez nem feltétlenül jelenti a barátságotok végét, lehet, hogy hamarosan rájön, hogy ő mégsem szeretne "bevállalós" lenni és jobb neki veled lenni. Ha pedig nem így alakul, attól még lehetsz te is a barátnője, hiszen egy barátságban nem kell feltétlenül egyformának lenni és mindig együtt lenni. Azért magadban gondolkozz el azon, hogy mit érzel azzal kapcsolatban, hogy te nem vagy olyan "bevállalós". Ne érezd rosszul magad emiatt semmiképp!

Azt javaslom, próbálj őszintén, nyugodt körülmények között beszélni vele arról, hogy szerinte miért távolodtatok el egymástól és mondd el neki, hogy nem szeretnéd elveszíteni, mert fontos neked a barátsága. Mindig őszinték tudtatok lenni egymással, most is menni fog!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor