Fogalmam sincs mit érzek, és mit tegyek...

2010.09.17.
14 éves lány vagyok. Van egy osztálytársam, aki tetszik. Vagyis azt hiszem. Együtt járunk fuvolára, zenekarra, szoktunk beszélgetni, de inkább vitatkozni :D, szóval barátok vagyunk. Tavaly sokat sétáltam a barátnőmmel, vele és egy másik fiúval. Nagyon jól éreztük magunkat. Csak akkor még a barátnőmnek tetszett... Én meg teljeséggel undorodtam attól, hogy úgy nézzek rá, mint egy fiúra. Mindig azt mondtam rá, hogy stréber meg gyerekes ha valaki kérdezett róla, hogy tetszik-e.Talán azért, voltam vele szemben ilyen mert mindenki azzal piszkált mennyire összeillünk, stb... Például anyukám és persze a fuvolatanárom, aki közben megtudta, hogy osztálytársak vagyunk. Aztán elkezdett év vége fele piszkálni. Én meg egyik napról a másikra a fejembe vettem, hogy tetszik. Vagyis ahogy így visszagondolok valahogy így volt... Beszéltem erről a barátnőmnek aki már előtte többször mondogatta, hogy nem tudja hogy mit érez és ekkor vallotta be, hogy neki már nem tetszik. Eljött a nyár én meg azt hittem, csak bebeszéltem magamnak ezt az egészet. Aztán elkezdett hiányozni, és rájöttem, hogy tényleg oda vagyok érte. A barátnőm amúgy közben megismert egy másik fiút, akivel elég jóba vannak. És el is kezdett egy picit hanyagolni, talán a fiú miatt, talán nem... Nem tudom. Mostanában nincs köztünk minden rendben, nem beszélünk egymás gondjairól. Pedig lehet kéne. Aztán ugyebár van ez a fiú. És bár szeptember elején úgy gondoltam, tetszik, most nem tudom mi van. Néha olyan idegesítő tud lenni és gyerekes és olyan érdekes szokásai vannak, ami kicsit kiábrándító. Na meg hát az osztálytársaim véleménye tudom, hogy nem számít, de például az egyik tiszta hülyének nézett amikor elmondtam, hogy ő tetszik. Meg mindenki olyan szőkének nézi őt, és nem tudom mit szólnának ha összejönnénk esetleg. Amúgy azt veszem észre, hogy neki is tetszem. De valahogy azóta meg nem tudok belegondolni milyen lenne, ha járnánk. És mostanában csak néha érzem a gyomromban azt a... mozgást :D Annyi kérdés van bennem! Egyszerűen nem tudom mit csináljak. Bátorítsam a fiút? És mi van a barátnőmmel? Olyan tanácstalan vagyok...
És elnézést kérek a furcsa megfogalmazásért!

Szakértőnk válasza a Fogalmam sincs mit érzek, és mit tegyek... kérdésre

Kedves Levélíró!

A fiúval kapcsolatban azt gondolom, hogy ha ekkora zűrzavart vált ki az érzelmeid között (és még mindig érzed a gyomrodban is néha) akkor lehet, hogy érdemes lenne esélyt adnod annak, hogy kiderüljön, mi is van köztetek, akár úgy is, hogy bétprítod kicsit. Ha folyton vitatkoztok, az azt jelenti, hogy te is felkavarod őt.Ne az osztálytársaid véleménye, hanem a saját érzéseid alapján hozzál döntést (amit egyébként már meg is tettél, hiszen barátok vagytok a fiúval). Ne abba gondolj bele, hogy milyen lenne, ha járnátok, hanem inkább abba, hogy milyen ézés, amikor hozzád ér, rád mosolyog vagy beléd köt.

A barátnőddel meg lehet, hogy jót tenne nektek egy beszélgetés, vagy valami közös program. A barátságokban természetes, hogy időnként kicsit eltávolodik egymástól a két fél, de ha te úgy érzed, hogy hiányzik és jó lenne vele megbeszélned dolgokat, akkor ezt akár el is mondhatnád neki.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor