Tömeg undor? :D

2010.08.27.
T. Doktornő!

Probléma a következő.. nem régiben vettem észre magamon, a viselkedésemen! Hogyha itthon vok családdal akkor minden rendbe nem idegeskedek, nem vagyok feszült, viszont ha menni kell valahova itthonról pl már buszon is, tiszta feszült, és mérges,dühös vagyok ha meglátom az embereket... ez vajon mitől lehet? nem igazán a legjobb, nem akarok ilyen lenni!
Tanácsot szeretnék kérni!

Előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Tömeg undor? :D kérdésre

Kedves Levélíró!

Először is, ha a jövőben is fennáll ez a problémád, vagy rosszabbodik a helyzet, azt javaslom, bátran fordulj pszichológushoz/pszichiáterhez, aki hatékonyabban tud segíteni megtalálni a szorongásod okát és megoldani a problémát. Az alapján amit írsz, akár egy enyhébb agorafóbiáról is lehet szó.

Figyeld meg, milyen felbukkanó gondolataid, érzéseid jelennek meg ilyen helyzetekben, amiktől feszült leszel, és melyek közülük azok, amiknek van is reális alapja és melyek azok, amik csak a te saját tévhiteid lehetnek. Ez segíthet kicsit tisztábban látni a helyzetet. Próbálj kicsit módosítani az életeden, hogy kevesebb stressz érjen, esetleg tanulj meg relaxálni vagy sportolj sokat feszültséglevezetésképpen. Amikor elmész otthonról és tudod, hogy feszült leszel, megkérhetsz valakit, hogy elkísérjen, csak megnyugtatásnak, aztán később, ha minden jól alakul, egyre kevesebb kísérettel megint könnyedén közlekedhetsz egyedül.

Üdv

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor