Mért nyílok meg nehezen?

2010.08.23.
Nagyon zákózottnak gondolom magam . Már 2 éve járok sportolni ugyanazokkal az emberekkel fiúk lányok vegyesen és ha mindenki ott van nem tudok beszélni főleg fiukkal akikbóől több van . Ha külön külön kell beszélni tudok csak így nem .és a gimnáziumot is most fogom kezdeni ahol szintén meg kell nyílni. Mit tegyek hogy hamarabb megnyíljak?
A lányok előtt hamarabb nyílok meg.Kérlek segíts előre is köszönöm

Szakértőnk válasza a Mért nyílok meg nehezen? kérdésre

Kedves Levélíró!

Először is azt gondolom, hogy nem kötelező megnyílni. Annál jobban, mint amennyire jól esik neked, pedig végképp nem. Próbálj egy kicsit lazább lenni, ne görcsölj azon, hogy mit mondjál, kinek mondjad, engedd, hogy maguktól jöjjenek ezek a dolgok. Nyugodtan lehetsz zárkózott is, az nem azt jelenti, hogy nem lesznek barátaid. Amúgy néha egy laza és kedves mosoly sokkal többet ér, mint egy "megnyílós" mondat. Azt írod, külön-külön és a lányokkal könnyebben boldogulsz. Eszerint érdemes lehet lányokkal haverkodnod, kisebb társaságokban, és ahogy egyre magabiztosabbnak érzed magad köztük, úgy lesz egyre könnyebb a dolgod a fiúkkal is.

Egyébként segíthet, ha végiggondolod, hogy társas helyzetekben milyen félelmeid jelennek meg, akár ki is derülhet róluk, hogy semmi alapjuk nincsen. Szedd össze az önbizalmadat, keress olyan helyzeteket, amikben lazább tudsz lenni a többiekkel.

Üdv

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor