elárulta a titkomat...

2010.08.15.
kedves szakértő!
A legjobb barátom (?) bemásolt egy teljes msn beszélgetésünket a barátnőjének. Előzményként tudni kell, hogy a barátnője kezdte megcsalni egy másik sráccal, amit én megtudtam, és mondtam a barátomnak, valamint tanácsokat adtam. Nagy sírás közepette megköszönte a segítségemet, és megnyugtatott, hogy nem mondja el senkinek... Pár nappal később volt az említett beszélgetés, amiben ismét szó volt a megcsalásról, illetve más jellegű titkaim is benne voltak. A barátom az egész beszélgetést bemásolta a barátnőjének... Ő erre válaszolt is olyan stílusba, hogy engem szidott benne... És el akarta érni, hogy ne barátkozzunk... Soha nem ártottam a barátnőjének semmit, így a reakcióját sem értem... De a barátom viselkedését sem, hogy miért másolta be... Bocsánatot nem kért a barátom, csak annyit mondott, hogy megbánta... A csajról meg semmi...
Félek, hogy a barátomat majd ismét ellenem uszítja, illetve ezek után már nem bízom a barátomba... Mit tanácsol? Bocsájtsak meg neki magamtól azért mert megbánta, de nem kért bocsánatot? Bízzak még ezután benne? És félek, h majd a barátnője miatt ellenem lesz... Mit tegyek?
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a elárulta a titkomat... kérdésre

Kedves Levélíró!

Nehéz helyzetben vagy és érthető, hogy jót akartál csak épp rosszul sült el. Talán az segít, ha végiggondolod, hogy mit éreznél, éreztél volna a barátod helyében. Segíteni akartál neki, csak épp ezzel belekeveredtél egy olyan dologba, ami elsősorban rá és a barátnőjére tartozik. Beszélned kellene vele őszintén erről a dologról, mielőtt meg tudsz neki bocsátani, hiszen ő meg a te titkaidat adta ki, ami miatt joggal haragszol rá. Valószínűleg a barátnőjével is beszélned kell előbb-utóbb, ha együtt maradnak, mert akkor el kell neked is fogadnod, hogy ők egy pár és szeretik egymást, akármi is történt. Javaslom, a jövőben hagyd rájuk ezeket a dolgokat, esetleg csak az érintett felet figyelmeztesd, hogy gondolja meg, mit csinál.

Üdv

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor