vígasztalás

2010.08.01.
Üdv! Segítséget kérnék, 15 éves fiú vagyok van barátnőm ő 1 évvel idősebb nálam. És nem tudja elfogadni magát mert kicsik a mellei és ezt már a "fejéhez is vágták" párszor. Én szeretem őt úgy ahogy van de cikinek tartja magát. El is kezdett sírni hogy ő ciki én meg hiába vígasztaltam. Azt hiszi hogy emiatt elfogom hagyni pedig egyáltalán nem így van. És abba kérnék segítséget hogy mit mondjak vagy mit csináljak hogy nem bánkódjon magán. Még fiatal még fog fejlődni nem igaz?
Tud valami tanácsot vagy tippet adni hogy hogyan vígasztaljam meg mert nem szeretem ha sír. Segítsen kérem. Köszönöm válaszát

Szakértőnk válasza a vígasztalás kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt mindenképpen tudnotok kell, 16 évesen még nem fejlődött ki teljesen a barátnőd teste, változás tehát mindenképpen várható még, csak azt nem tudni biztosan, hogy mekkora.

Leginkább úgy tudsz segíteni neki, ha minél többször és minél jobban érezteted vele, hogy mennyire szépnek látod úgy, ahogy van. Hangsúlyozd, hogy szereted a melleit, pont akkoráknak, mint amekkorák.

Esetleg próbálj beszélgetni vele arról, hogy miért érzi úgy, hogy túl kicsik. Mit érez ettől, milyen gondolatai , félelmei vannak ezzel kapcsolatban. Mit jelent, jelképez számára a túl kicsi mell? Legtöbb félelmünk, belső bizonytalanságunk hátterében gyakran tévhiteink állnak, melyek szerint nem vagyunk elég jók, talán pont, hogy nem vagyunk elég jó nők, mások lenéznek, kinevetnek minket.

A te szereped annyi lehet, hogy meghallgatod, igyekszel megérteni az érzéseit, félelmeit, elfogadod azokat is vele együtt (úgy, ahogy van) esetleg óvatosan megpróbálod eloszlatni őket.

Ha úgy érzed, hogy nem tudsz segíteni neki sem boldogul ezzel a problémával, tanácsolhatod neki, hogy kérdezzen meg egy orvost, aki elmagyarázza a női mell fejlődését, vagy menjen el néhány alkalmas beszélgetésre egy pszichológushoz, esetleg más lelki segítségnyújtással foglalkozó szakemberhez, aki segít elfogadni önmagát.

Üdvözlettel: Pyreschitz Anna

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor