apakomplexus?

2010.07.24.
Kedves Szakértő!
17 éves lány vagyok. Eddig kevés kapcsolatom volt, és azok se tartotak sokáig, mert nehezen tetszik meg valaki, és azt sem szeretem, ha nagyon tapadnak a fiúk(már pedig eddig minden korombeli ezt tette).
2 éve azonban dolgoztam, és közelebbi viszonyba kerültem egy 50 éves, nős ffival. Nem történt semmi komoly, de utolsó nap belecsókolt a nyakamba. Tavaly nem mertem elmenni dolgozni(nem azért mert nem akartam a flörtöt, hanem mert nős), de idén kellett a pénz. Szilárd elhatározásom volt, h nem fog érdekelni. Eleinte lelkesen üdvözölt, de én hűvös maradtam. Aztán vette a lapot, és békén hagyott, de akkor rájöttem, h hiányzik. Sokat gondolok rá, és ha arra került volna a sor, a sextől is csak a felesége miatt idegenkedtem volna(ez mondjuk épp elég nekem). Idén végül is nem történt semmi.
Eddig ő volt az egyetlen idős ffi, akihez vonzódtam, de hozzá nagyon. Régebben apukámmal sem volt felhőtlen a kapcsolatom. Ez most apakomplexus, vagy csak épp egy idősebb ffi tetszett meg?

Lehet, hogy fel kellene keresnem egy pszihológust?

Előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a apakomplexus? kérdésre

Kedves Levélíró!
Nagyon erős voltál, és jól döntöttél, hogy nem mentél bele semmilyen dologba vele kapcsolatban, mert a tapasztalatok szerint ilyenkor mindig a fiatalabb lány jár rosszul, hiszen a férfi ritkán hagyja csak el a feleségét, és többnyire csak egy futó kaland a fiatal lány neki, a lányok viszont nagyon bele tudnak szeretni az ilyen típusba. Úgyhogy saját magadnak tettél nagyon nagyon jót! Mindössze csak ennyi alapján még nem mondanám azt, hogy egyértelműen apakomplexusod van, hiszen ellent tudtál állni neki, és ahogy írtad, ő az egyetlen idáig, aki ennyivel idősebb volt, és ennyire vonzódni kezdtél. Pszichológust mindig érdemes felkeresni, nem csak akkor, ha valami bajunk van, hanem akkor is ha jobban meg szeretnénk érteni önmagunkat és a világunkat magunk körül. Így fejlődni mindig van hova. Ezért neked is csak ajánlani tudom, de ne az apakomplexus miatti félelmed miatt menjél, hanem mondjuk helyre rakhatod az apáddal kapcsolatos régebbi problémáidat, vagy a pasikkal kapcsolatos nehézségeidet (amikkel kezdted a leveledet). Hozzáteszem, hogy a fiúkkal való kapcsolataidban, ahogyan azok alakultak, szintén ott lehet az a tény, hogy nem volt felhőtlen az apáddal a viszonyod!
Minden jót!
Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor