Halál vágy

2010.04.28.
Mindenem megvan ami egy 14-15 éves fiúnak kell.
Szerető család, barátnő, hobbi(lovaglás, vivás, ijjászat, futás), tehetség(osztályelső), kényelem, szerlem, önbizalom, vagyis ego. Sokan szeretnek, sok haver, sok felnött barát.

De mégis néha halál vágyam van.fogalmam sincs mitől miért akarok végezni az életemmel, elötte nem veszekedtem senkivel, csak már nem akarok élni. Volt már 1-2 kritikus pillanat mikor már egy hajszálon múlt már a terv is meg volt, hogy halok meg de nem tudtam elindulni h végzek magammal.

Miért vagyok ilyen egyáltalán miért nem értem magam?

Üdv Viktor

Szakértőnk válasza a Halál vágy kérdésre

Kedves Viktor!

A halálvágy, az öngyilkossági fantáziák egyáltalán nem követik sokszor a racionális gondolkodás útját, sokszor nem érthetőek, a tudattalan működések határozzák meg ezeket a gondolatokat gyakran. Tudattalan minden, ami éppen nincsen a figyelem központjában, és a lelki életünk nagy része tudattalan. Az álmainkban például a tudattalanunk világa jelenik meg. Hogyha racionálisan nem érthető, miért van ez nálad, mindenképpen azt javaslom, fordulj szakemberhez, pszichológushoz, akivel együtt kideríthetitek, mi áll a háttérben, akár például hipnózissal is, ha van kedved azt kipróbálni. Hogy mi is az a hipnózis, a honlapomon a módszereknél olvashatsz is róla (honlapom címét az adatlapomon találod). Ha már látod, miért jönnek ezek a gondolatok, akkor azt is tudni fogod, hogyan kerekedj ezeken felül!

Minden jót!

Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor