Járhatok egy osztálytársammal?

2010.02.09.
Az a probléma amivel magához fordulok,szerintem eléggé mindennapos, de én mégsem találok rá megoldást.

Van egy fiú aki nagyon szimpatikus nekem...és azt hiszem ő is így van az én irányomba...csak egy baj van. Hogy osztálytársak vagyunk!
Szeptember óta vagyunk osztálytársak,mivel most kezdtük a gimit.Igazából mind a ketten attól félünk,hogy ha majd véletlen a szakításra kerül a sor mi is lesz.Mert ugye én sem és ő sem szeretnénk senkivel sem rosszban lenni.
Ön szerint van értelme egy ilyen kapcsolatnak,ahol szinte minden nap látjuk egymást és ugyanazokon a dolgokon megyünk keresztűl? Vagy inkább maradjunk csak barátok, és ezt a dolgot felejtsük el?

Előre köszönöm a válaszát!

Szakértőnk válasza a Járhatok egy osztálytársammal? kérdésre

Kedves Levélíró!

Megértem a félelmeiteket, az tényleg nem lenne jó, ha esetleg szakítanátok és aztán mégis naponta jópár órát együtt kellene töltenetek a suliban. Ugyanakkor azt gondolom, hogy talán nem érné meg egy ilyen ígértesen induló kapcsolatot csak azért nem folytatni, mert "mi lesz akkor, ha..". Én láttam már példát ilyen kapcsolatra, és az például nagyon jól működött. Ha együtt fogtok járni, akkor előre meg kellene beszélni, hogy szerintetek van-e esély rá, hogy egy esetleges szakítás után is tudnátok-e megfeleően kezelni a helyzetet.

Az szerintem nem baj, ha ugyanazon a dolgokon mentek keresztül, ha sokat vagytok egymás társaságában. Ha közös a baráti körötök, akkor az még előnyös is lehet.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor