Segítséget szeretnék kérni!

2020.07.10.
Kedves doktornő!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan tudnék átlépni az alábbi helyzeten
Az utóbbi időben szám szerint három szerelmi csalódáson estem túl.
1. Ilyen kisebb szerelmem annyira nem viselt meg.(Már egészen jól haladtak a dolgok. A lány egyszer csak elkezdett teljesen ignorálni, nem válaszolgatni az üzeneteimre. Ez Így ment tovább amég egy barátomtól meg nem tudtam ,hogy neki mi a véleménye rólam. Nagyon bántott, hogy annyiba sem nézett, hogy leírja az őszintét.)
2.Itt is minden úgy kezdődött mint az előző esetben. Egyszer volt az iskolában egy bál ahol fel akartam kérni táncolni. Ezt vissza utasította amivel még nem volt gond de a barátai sem értették azt mi van ezért megkérdezték tőle. Erre a lány valószínűleg a barátnői hatására kitört és megalázóan viselkedett mindenkivel. Ez után nem vagyok abban biztos , hogy mit éreztem szerintem csalódottságot és haragot ami főképp itt már magam felé irányult.
Ezek után sokáig szomorú voltam és szerencsétlennek éreztem magam. Ha az ismerőseim kérdeztek mindig játszottam, hogy nem érdekel pedig nagyon bántott az egész. Ez az állapot gyorsan elmúlt.
3. Ez volt eddig életem legnagyobb szerelme. Gyönyörű lány volt, gyönyörű külső és belső tulajdonságokkal és udvaroltam neki de megint rosszul sült el a dolog.(ezt nem részletezem)
Sokat gondolkodtam azon , hogy mi lehet a baj, mit csinálhatok mindig rosszul. Miért vagyok szerencsétlen. Sokat gondolkodtam ilyeneken majd ez is elmúlt.
és itt vagyok most. július elején teljesen megtörtem(szerintem a sok elfojtott érzés kitört) azóta is nagyon komoly vagyok nem tudok örülni a kis dolgoknak sokat sírok, érzékeny(persze ezt kiválóan leplezem) vagyok az utóbbiak miatt az önbizalmam is csekély( a lányok terén mert ilyen téren még semmilyen siker élményem sem volt). Nem tudom hogy, ez depresszió e. Megkérdezem az egyik barátomat ő vett rá hogy keressek fel egy szakembert. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék ezeken a múltbéli dolgokon és ezen az állapoton túllépni, hogy újra önmagam lehessek.
UI. Bocsánat ha kicsit hosszú lett. Nem írtam bele de volt és van egy barátom aki mindig melletem állt. A választ előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a Segítséget szeretnék kérni! kérdésre

Kedves Levélíró! A depresszió megállapításához sok információra van szükség,de persze az elképzelhető, hogy elhúzódóan van lehangolt állapotod,aminek a hátterében az önértékelésed, önbecsülésed és önbizalmad csökkenése áll. Elsődleges feladat valószínűleg ezek helyreállítása volna.A cél pedig, hogy ezek pozitív változása ne legyen külső visszajelzés függő: azaz ne az legyen az önbecsölésed mércéje, hogy össze tudsz-e jönni egy lánnyal. Ehhez önmagadban kell megkeresned azokat a dolgokat,amelyekre büszke vagy,amik boldoggá tesznek. Ehhez időnként szükséges külső segítség,akkor felkereshetsz egy pszichológust személyesen. Hogy miért "sültek el rosszul" a próbálkozásaid a lányokkal,az nem derült ki a leveledből,de esetleg érdemes lehet a közös pontot megkeresni a három történetben és azon megkísérelni változtatni legközelebb.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor