Meleg érzések és tehetetlenség

2020.01.11.
Tisztelt Válaszadó!
Egy 17 éves (vagyis márciusban töltöm) fiatal srác vagyok és egy nagyon fura érzelmi tortúrába lenne kérdésem. A szexualitásommal már 13 éves koromtól tisztába vagyok. 15 évesen fel is vállaltam a haverok, majd rövid időn belül a család előtt is.
Van egy srác, akit óvodás korom óta ismerek és azóta nagyon jó barátok vagyunk vele. Az előző (2018) karácsonyi buli környékén kezdtem először azt érezni, hogy részemről ez már nem egyszerű barátság, hanem többre is vágyok. Viszonylag sokáig küszködtem ellene, de nem könnyítette meg a helyzetem, hisz folyamatosan megpróbált velem szemezni vagy éppen kacsingatott rám. Egyszerre esett jól és egyszerre volt kényelmetlen számomra. Aztán tavaly pünkösdi hétvégén nálunk volt (nem először történt ez meg), ráadásul egész hétvégén egyedül voltunk, mert anyuék elutaztak, de a szomszéd néni felügyelt ránk (tudták a szülei is, hogy egyedül vagyunk). Aztán hétfőn már nem bírtam tovább és elmondtam neki, hogy belészerettem. Ő csak nevetett rajta és bizonyítékot kért, hogy nem csak viccelek. Ebben a pillanatban megcsókoltam, hogy bizonyítsam, hogy komolyan mondtam a dolgot. Először azt éreztem, hogy ledermedt, majd pedig azt, hogy mintha viszonozni kezdené, de az 4-5 mp múlva megszakadt és felpattan, majd elszaladt. Próbáltam utána menni, de hasztalan próbálkozás volt.
Aztán augusztus elején egy kéthetes sportjellegű, ámde mégis iskolai táborban voltunk a Balatonon, ahol 2 vagy 4 ágyas faházakba voltunk elszállásolva. A hazaindulás előtti harmadik este, amikor a faház melletti mosdóba kimentem, már éppen a csaphoz visszaértem és mostam a kezem, amikor Ricsi átölelt hátulról, de nem szólt semmit. Amikor végre engedett megfordulni, akkor megpróbáltam kérdezni tőle, de először az ujját tette a számra, majd megcsókolt, aztán megint otthagyott a kétségek között. Hiába szerettem volna a következő két nap beszélgetni vele erről, ilyen témába nem válaszolt. Azt láttam és éreztem rajta, hogy teljesen össze van zavarodva. Néhány hétig megpróbáltam kerülni a kényes dolgokat, de az érzéseim egyre erősebbek lettek. Aztán úgy október közepe táján megpróbáltam vele újra beszélni erről, de továbbra is azt éreztem, hogy nincs igazán felkészülve a beszélgetésre és nem akartam újra elijeszteni, mert megelégedtem azzal, hogy legalább a közelemben van. Az, hogy akár nagyobb társaság előtt is képes volt szemezést provokálni velem, ami persze nagyon sokaknak feltűnt. Engem faggattak is többen, de én még a saját érzéseimről sem beszéltem senkinek, nehogy bajba sodorjam őt. Bár többen sugallják, vagy nekem nyíltan kimondják, hogy én biztosan többet érzek iránta, mint amit állítok. Vannak olyanok is, akik azzal próbálnak vigasztalni, hogy a fiú részéről ezek nem biztos, hogy viszonzatlanok, de ezt még nem meri magának sem bevallani. (Mondjuk pont a csajok állítják ezt, bár nekik sem mondott semmit.)
Aztán a legutóbbi (2019) szilvesztert megelőző napon, vagyis 30-án egész nap nála voltam. Tanultunk egy kicsit, beszélgettünk (de nem mertem szóba hozni a témát) és gépeztünk is jócskán már majdnem eljött a hazaindulásom ideje, amikor a fiú váratlanul megcsókolt. Ezzel kicsit megnyújtotta az ott létemet, de megint hiába kérdeztem bármit is tőle, nem válaszolt semmit. Aztán másnap du. 15 órakor találkoztunk náluk, hogy majd induljunk tovább a többiekkel megbeszélt helyre, ahol 18 órára volt megbeszélve találkozó és bulizni mentünk. A diszkóba azért a buli mellett fogyott az alkohol is. Mivel előre megvolt beszélve, hogy aznap (vagyis ahogy előre sejthető volt, sokkal inkább újév napján hajnalba) náluk alszok, így is történt. Amennyire emlékszem, talán úgy hajnali 2 vagy fél 3 körül értünk hozzájuk. Mivel az utóbbi 1,5-2 évben túlnyomó részben (kb. 99%-ban) a vendégszobába aludtam, hogyha náluk voltam, így el is indultam arra fele. Ricsi ebben a pillanatban megfogta a kezem és annyit mondott, hogy „az én szobámba elég a hely kettőnknek is”. Én csak néztem rá, hogy most vajon komolyan gondolja, vagy csak az alkohol beszél belőle, de inkább az előzőt szerettem volna gondolni, vagyis azt, hogy ő ezt komolyan gondolja. Végül bementem vele a szobájába. Mivel tudtam, hogy hol vannak még ágyneműi, így elkezdtem az ágy mellett magamnak is megágyazni, mire így szólt „elég nagy az ágyam, ketten is elférünk rajta” és felhúzott maga mellé, majd átölelt. Mire minden lezajlott és ágyba kerültünk, már igencsak elmúlt negyed 4 is talán. A fiú magához ölelt, bennem pedig csak gyűltek a kétségek és a kérdések is, de már nem volt kinek feltenni, mert szinte ahogy lefeküdt szinte rögtön el is aludt, de még a köztes időben volt egy „Szeretlek” megjegyzése. Ami nagyon felkavart és reménykedtem benne, hogy a valós érzéseiről beszél és nem az alkohol mondatja vele. Egyébként nagyon édes volt, ahogy ott aludt a karjaimban. Én kb. 2 órát tudtam aludni, de azt is csak foltokban. Az alvási ideje során többször fokozódott az ölelése, és többször éreztem annak a bizonyos testrészének erősebb intenzitását is. Miután úgy du. 3 körül felébredt, megcsókolt. Ez megint örömteli volt számomra, de az örömöm gyorsan szertefoszlott, amikor rákérdeztem, hogy a hajnali kijelentése mit akar takarni, de magát a kijelentést is tagadta és megkért, hogy mennyek haza. Nem értem, hogy mi az oka annak, hogy a hajnali kijelentése során a szemében azt láttam, hogy komolyan beszél, míg délután letagadta és önmagát szem lesütve tagadta meg.
Miután tudom, hogy a héten ténylegesen betegség miatt nem volt iskolába, elmentem hozzá, de nem fogadott. Aztán megpróbáltam felhívni, de kinyomta a telefont. Az email üzeneteimre és az SMS-eimre, Messenger üzeneteimre nem reagál (hiába tudom, hogy a Messenger-üzeneteimet látja, mert az üzenet mellett egyértelműen látható a zöld pipa, ami az üzenet olvasottságára utal).
Igazuk lehet azoknak a lány barátainknak, akik már a szemezgetési próbák, a felém mutatott kacsingatások miatt egyértelműnek vélik, hogy Ricsi érezhet valamit irántam? Ön szerint mi okozhatja Ricsinél ezt a kettősséget? Szándékosan játszik az érzéseimmel (miközben tudja, hogy mit érzek iránta) vagy a saját érzéseiben nem eléggé biztos és annak határait és valós erejét próbálgatja?
Nagyon szenvedek, mert én teljesen belé vagyok zúgva, de ő folyamatosan összezavar a viselkedésével.
(2020.01.11)
A válaszát és a segítségét előre is köszönöm!
Isti
egy szerelmes kamasz

Szakértőnk válasza a Meleg érzések és tehetetlenség kérdésre

Kedves Isti! Nyilván a fiúban is tombolnak az érzelmek, de azt nem tudhatjuk, hogy ezek miről szólnak: lehetnek kétségei, szorongásai...stb. a szexuális beállítódásával kapcsolatban is, de az is lehet, hogy a baráti kapcsolat intimitását nem tudja kezelni ismervén a te érzéseidet. Bár a te érzelmeid miatt nyilván az volna az ideális, ha őszintén tudnátok beszélni a témáról, de h ő erre még valóban nem áll készen (és sajnos az is lehet, hogy talán soha nem is fog készen állni vagy csak hosszú idő után), akkor nem lehet erőltetni. Próbálj meg érzelmileg mellette állni, hagyni, hogy maga találja meg a kérdéseire a válaszokat. Próbálj közben nyitni mások felé (nem csak párkapcsolati téren értem), ez segíthet számodra átvészelni ezt a hosszú átmeneti időt.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor