Mit kéne tennem vagy hogyan tovább?

2019.06.17.
A problémám Szeptemberben kezdődött. 9.-es lettem tehát új iskolába mentem új közösség...nagyon nem tetszett ez mert a régi osztályomat nagyon szerettem,most is onnan vannak az igaz barátaim,de abba az iskolába ahova én mentem egy se jött közülük. Féltem év elején de megpróbáltam pozitívan állni a dolgokhoz és nyitni az emberek felé. November-December körül jöttem rá hogy ebből a közösségből senkivel nem tudok azonosulni bármennyire is szeretném. Elnevetek velük ha olyan van de semmi különös nem nagy barátságok, sőt szinte mindenki kétszínű és érdek ember. Kivéve egy lány akivel valahogy azért megtaláltam a közös hangot és azt hittem hogy minden rendbe lesz és hogy minden milyen jó lesz majd vele. Viszont így év végén gondolkoztam és rá kellett jönnöm,hogy lehet nem is igaz barát. Nagyon sokszor változékony hamar változtatja a véleményét, olyan mintha mindig azt az arcát mutatná amit éppen kell. Többször feltűnt, hogy mintha nem mindig örülne az én sikereimnek és ő jobb akar lenni nálam. Nem minden témáról tudok vele beszélni sokszor szerintem nem is igazán ért meg nem érzi át. A sulin kívüli barátaim felére féltékeny. Viszont ő egész évben egyszer sem hívott el sulin kívüli programra mozira vagy csak egymáshoz még ha én hozom fel akkor sem annyira. Ha ő elmegy bulizni a társaságával azt nem akarja hogy én is velük menjek, pedig abból a társaságból már más akarta de ő nem. Gyakoriak a viták is. Többször előfordultak kisebb érzelmi zsarolások is. Mostanában még néha beképzelt is lett.
Ebben az egy évben nagyon megváltozott az önértékelésem és az önbizalmam is. Nem tudom hogy maradjak vagy menjek el egy másik iskolába. Félek, hogy mi lenne a reakciója és félek, ha elmegyek utána bántana azzal,hogy őt ott hagytam "egyedül" mert annyira neki sincs más ebből az iskolából akire számíthatna.
Köszönöm előre is a válaszát!

Szakértőnk válasza a Mit kéne tennem vagy hogyan tovább? kérdésre

Kedves Levélíró! Érdemes volna beszélni a helyzetedről a szüleiddel:mérlegelni, hogy a hétköznapijaidra, hangulatodra, közérzetedre, tanulási motivációdra mennyire nyomja rá a bélyegét a kialakult állapot. Szerencsére a leírtak alapján vannak baráti kapcsolataid, amelyek biztonságot adnak számodra. Az iskolaválasztásodat pedig bizonyára megalapozott indokok irányították a tanulmányaid szempontjából: nem biztos, hogy érdemes feláldozni ezt a kortárskapcsolatok oltárán. Azonban ha ez rontja a tanulmányi eredményedet, napi szinten szorongást okoz, akkor lehet, hogy mégis el kell rajta gondolkodni. De a döntésedet mindenképpen a saját érdekeid vezéreljék, ne mások miatt dönts valami mellett vagy ellen.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor