Tovább tanulás

2019.03.30.
Kedves szakértő!
11.-es diák vagyok emelt biológia osztályban, mert 8.-ban úgy gondoltam engem a biosz érdekel. De most kezdek rájönni, hoy mégse, előszőr a kémiával volt bajom (ugye a biosz nem sokat ér nélküle), mostmár a bioszt is utálom. Persze le fogok érettségizni belőlük, mert a szüleim akarják. Persze azt is akaják, hogy orvos legyek, mert 4.-ben miután műtöttek azt mondtam az leszek. De már alapból rosszul vagyok, ha az izmok felépítését kell megnéznem ábrán, de ők ezt nem hiszik el.
Az utóbbi időben megértettem miért kérdezte 8.ban a matek tanárom, hogy minek megyek bioszra, ha jó vagyok matekból. Azért mentem, mert addig nyomtak biosz versenyekre, elhittem hogy megy...
Persze azt hiszik, hogy a barátom miatt van (2,5 éve együtt vagyunk, részben miattam nem ment egyetemre 1,5 éve, hanem maradt a városban, hogy velem legyen és addig megcsináljon a szakirányához tartozó 2 okj-s tanfolyamot, pedig azt egyetemen is megkapta volna).
És meg van a lehetősége, hogy arra a gazdasági képzésre elmenjek én is és elmenjek gazdaságinformatikai irányba. Hiszen borzasztóan érdekel és leköt az informatika, de ezt anyáék nem akarják elfogadni. Pedig 10.-ben megcsináltam az informatika érettségimet középszinten, és jövő októberben tervezem felsőfokon megcsinálni.
Volt hogy azt mondtam akkor leszek gyógytornász, de hát nehogy már "alja munlát csináljak". De nem fogok biológia irányba elmenni, mert egy csepp kémiai érzékem sincs....
MIt csináljak?
Válaszát köszönöm

Szakértőnk válasza a Tovább tanulás kérdésre

Kedves Levélíró! Mindenképpen jó volna édesanyádékat meggyőzni arról, hogy felelős döntést tudsz hozni. Tájékozódj, gyűjts össze minél több információt az iskoláról és az általad választott szakma munkaerőpiaci helyzetéről. Alku lehet esetleg, hogy első helyre a saját választásodat írod majd be, másodikra az ő vágyukat és remélhetőleg sikerül bejutnod az általad megjelölt helyre. Esetleg megpróbálhatnátok egy pályaválasztási tanácsadóhoz elmenni, hátha az objektív eredményeknek jobban hisznek a szüleid.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor