Hogyan rázzam le a pszichológusomat?

2018.05.27.
A szüleim rám küldtek egy pszichológust, és ő azt állítja rólam hogy pszichopata vagyok. Pedig nem igaz. Igaz, szeretem megfigyelni az embereket, és csináltam pár dolgot. Barátaim nincsenek, 3 éve nem beszélek velük. Régen mindig megsértődtek rám, mert amikor ők sírtak, én nevettem. Nem tudom miért, egyszerűen mindig mosolyra görbül a szám ilyenkor, jobb esetben röhögök. Aztán pár év után meguntam a fejüket, ezért már nem foglalkoztam velük.
Az pszichológus ezeknél még nem vett komolyan, de amikor elmeséltem a macskás sztorit, onnantól kezdve komolyan vesz, ami nagyon idegesít. Hogyan tudnám lerázni, hogy hagyjon békén? A szüleimet nem szeretem, szóval nem akarom ezt velük megbeszélni. Igazából, senkivel sincs mélyebb kapcsolatom, ezért itt kérdezem meg

Szakértőnk válasza a Hogyan rázzam le a pszichológusomat? kérdésre

Kedves Levélíró! Az, ha nincsenek barátai valakinek, nem kötődik senkihez, nem érzi át mások érzelmi állapotát...stb, (amikről beszámoltál), akkor feltehetően segítségre van szüksége lelkileg. Tehát azt hiszem, nem volt rossz ötlet a szüleid részéről, hogy segítettek számodra egy szakembert keresni. Ha nem szeretnéd, hogy megértsen és segítsen,, felteszem, nem osztottad volna meg vele a "macskás sztorit", hogy komolyan vegyen. Emiatt azt gondolom, ha tudattalanul is,de meglehet benned a segítség, a változás utáni vágy. Javaslom tehát, hogy próbálj vele őszintén beszélni, minél több gondolatodat megosztani és talán tud majd neked segítséget nyújtani abban, amit a szüleid illetve te vársz tőle.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor