Új rossz szokások,érzések

2017.04.28.
Kedves doktornő! 20 éves pánikrohamos kamasz vagyok és 1 hónapja írtam ide utoljára.. akkor a fokozott szorongásom miatt kértem segítséget, mert nem múltak a szívpanaszaim. Azért írok megint mert úgy érzem már senki nem vesz komolyan.. én pedig rettegek.. ugye még az agydaganatos félelmem miatt voltam MRI vizsgálaton még februárban de mégis félek megint, csak most kitaláltam magamnak egy új dolgot: az agyvérzést..gyógyszert(ataraxot) még mindig szedek amit a pszichiáterem írt fel.. de nem nagyon érzem a hatását.. 2 napja lüktet és nyom a fejem.. valamint a vérnyomásom is változott, most 145/98 amugy 135/80-85 szokott lenni... okozhatja időjárás, vagy a szorongásom is? Attól félek hogy strokeot kapok.. annyira nyom a fejem.. Gyakorlatilag bármit csinálhatok,bevehetek bármi gyógyszert.. nem használ.. olyan érzés van a fejembe mint mikor valaki merül a víz alá és minél mélyebbre jut annál nagyobb a nyomás a fejébe.. pontosan ilyen a fejfájdalmam és nagyon rettegek az agyvérzéstől(sajnos rákerestem neten...), sokszor van ismét furcsa bizsergés a testemben és hőhullámaim.. amiket még sosem éltem át ilyen intenzíven..
Háziorvoshoz nem tudok elmenni vagyis nem szeretnék elmenni mert tudom hogy hülyének néznének... szüleim is unnak már.. de egyszerűen ilyet még sosem éreztem...
mi okozza ezt az idegesítő nyomó, lüktető fejfájást? A szorongás? Vagy tényleg nagy a bajom? Előre is köszönöm a válaszát ha még időt szán rám!

Szakértőnk válasza a Új rossz szokások,érzések kérdésre

Kedves Kérdező! A fejfájás nem állhat fenn általában tartósan agyvérzés miatt, mert addigra lebénulnak vagy meghalnak enne az emberek. Ezért nem hiszem, hogy Neked erre kéne gondolni. A vérnyomást nem kell méregetni, nyilván a pánik és stressz miatt magas lehet. Bizsergés és hőhullám nincs szervi betegségben, csak pánikszindróma esetén. Nem szükséges éppen ezért háziorvos, viszont soron kívül kell a pszichiáterrel beszélni. Mindezek a pánikszindróma tünetei nem az agyvérzésé!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor