Miért nem tudok beilleszkedni? Mit tegyek?

2016.12.10.
Kedves szakértő!
Már általános iskolában sem tudtam beilleszkedni. Már 2. osztályba megmutatkozott. Váltottam sulit is de ott se fogadtak be (6. osztályba mentem át). Én úgy gondolom, hogy nem vagyok bunkó, nem bántok senkit.
Most 9. osztályos vagyok de itt se jobb a helyzet. Olyanért bántanak amiről nem tehetek. (Pl hogy milyen színű a szemöldököm)
Már váltosztattam magamon de most azt szeretném elérni hogy letudjam rázni magamról a negativ véleményeket de eddig nem megy.
Mivel ez ilyen hosszú ideje tart ez a problémám lehet hogy van velem valami baj hogy nem tudok beilleszkedni. Létezik ilyen "betegség"???
Azon is gondolkodtam hogy magántanuló legyek de szüleim nem engedig (azt kérdezik hogy minek) meg azt hallottam hogy ez egy drága mulatság lenne.
Ön mit tanácsol hogy ez változzon?!?

Szakértőnk válasza a Miért nem tudok beilleszkedni? Mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró! A magántanulóság nem anyagi kérdés. De a te esetedben valószínűleg nem indokolt, illetve nem is oldaná meg a problémádat. A megfelelő út az volna, hogy megkapd a megfelelő segítséget a beilleszkedéshez. Mivel valóban elég hosszú ideje áll fenn a nehézséged, jó volna, ha pszichológushoz tudnál fordulni: segítene megérteni, hogy mitől alakulhatott ki a probléma és segítene megoldást is találni. (Lehet, hogy van az iskolátokban is iskolapszichológus, vagy be lehet jelentkezni a helyi pedagógiai szakszolgálathoz, vagy lehet magánrendelésre is menni- ez a legutolsó térítéses csak.) Ez nem "betegség" egyébként, csupán nem vagyunk egyformák: nem mindenkinek könnyű a társasági viselkedés (mint ahogy nem mindenkinek könnyű a matematika sem), de lehet javítani a készségeken.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor