Szerelmes vagyok a legjobb barátomba, mit tegyek?

2015.11.27.
Tisztelt Doktornő!
15 éves fiú vagyok és beleszerettem a legjobb barátomba.(lány)
A volt barátjával szeptemberben szakított, akit helyettem választott. De mielőtt összejöttek volna, a lány szerelmet vallott nekem, én pedig kikosaraztam, amiért azóta már ezerszer elátkoztam magam.
Most van egy srác, aki azt mondta neki, hogy tetszik neki és randizni hívta, amit nem akart a lány, mert régen látták egymást. Viszont nem zárta ki, hogy később legyen a srác meg közte valami.
Én nagyon szerelmes vagyok belé, mert számomra ő a tökéletes lány, és az ideáljába szerintem pontosan beleillek és nem tudom, mit érez irántam.
Mi tévő legyek? Nagyon szeretem, de nem tudom, szerelmet vallhatok-e neki és ha igen, akkor hogy és mikor. Azt se, hogy érdemes-e nála "próbálkoznom", mert félek, hogy elutasít.
Előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Szerelmes vagyok a legjobb barátomba, mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Ha a lánynak korábban tetszettél, valószynűleg ez nem változott meg, bár elképzelhető, hogy a te "kikosarazásod" miatt esetleg ennek ellenére elutasítana, ha kezdeményezel. Mivel a barátságotok fordított helyzetben sem szakadt meg, ez a veszély tehát nem valószínűsíthető, így nem látom akadályát egy próbának. Hogy hol és mikor,az az érdeklődésetektől, életstílusotoktól függ: ideális lehet egy közös tevékenységet, szórakozási lehetőséget felajánlani számára kettesben, ami tekinthető randinak is.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor